Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητικές διαδηλώσεις Τσάμηδων

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και με τις ισορροπίες να βρίσκονται στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού, ομάδες ακραίων και εθνικιστικών στ...

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και με τις ισορροπίες να βρίσκονται στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού, ομάδες ακραίων και εθνικιστικών στοιχείων, προχωρούν σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Έτσι σήμερα προγραμματίζονται πορείες και άλλες εκδηλώσεις από Τσάμηδες που συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη της Αλβανία, στην περιοχή της Κονίσπολης, όπου υπάρχει και το μνημείο της «Γενοκτονίας». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πορεία θα καταλήξει στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Οι εκδηλώσεις υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν αύριο, καθώς η 27η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ομόφωνα από την Αλβανική Βουλή ως «ημέρα γενοκτονίας Τσάμηδων» όμως η Αλβανική Κυβέρνηση, λόγω των εκλογών που διεξάγονται την Κυριακή, απαγόρευσε κάθε είδους συγκέντρωση. Έτσι οι οργανώσεις που λειτουργούν στην γείτονα χώρα μετέφεραν τον «εορτασμό» και είναι έτοιμες να κάνουν μία δυναμική εμφάνιση λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Σαλί Μπερίσα με το κόμμα των Τσάμηδων ήταν αυτή που κατέστησε ανέφικτη την συμμετοχή στην συμμαχία και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα. Το ΚΕΑΔ κατέρχεται στις εκλογές συμμαχώντας με το Σοσιαλιστικό του Έντι Ράμα, στο οποίο επίσης δραστηριοποιούνται τσάμικα στοιχεία, αλλά όχι σε οργανωμένη μορφή. Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον "Σύνδεσμο της Τσαμουριάς" μιά 100μελή άτυπη βουλή που εκπροσωπεί τους φυγάδες. Ο Σύνδεσμος αυτός έγινε μέλος της "οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών" του ΟΗΕ το 1995, μια ενέργεια στην οποία δεν αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση. Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς θεωρούνται εκπρόσωποι των "σκλαβωμένων" πατρίδων (Κόσοβο - Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα Γενοκτονίας.
www.epiruspost.gr

3 σχόλια

  1. τα μουνοπανα αρχισαν παλι τις μαλακιες.με τις πλατες των γιανκηδων κανουν σχεδια. μονο που εδω ειναι ελλας και οχι σερβια και οι μαγκιες δεν περνανε.διεκδηκουμε την βορεια ηπειρο ειναι ελληνικο εδαφος και θα το παρουμε τουρκααλβανοι καταλαβατε η οχι ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διεκδικουμε την Βορειο Ηπειρο,αλλα δυ
    στυχως, και μη θυμονουμε μονο με τα
    λογια. Η τουρκαλβανικη προπαγανδα εχει παρει απειλητικες διαστασεις και
    πρεπει να λαβουμε δραστηρια μετρα.
    Βλεπω τους γουρουνοτσαρουχαδες στο
    διαδικτυο να τραγουδαν ηπειρωτικα και μου ανεβαινει η πιεση.Οσο για τους προδοτες τσαμηδες να ξερουν οτι
    οπως στρωσαν ετσι κοιμουνται,και οπως
    στρωνουν τωρα ετσι θα κοιμηθουν,μονο
    που αυτη τη φορα ο υπνος τους θα διαρκεσει αιωνια.
    ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΦΕΓΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ
    ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.