Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αντίθετες στη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσείο Καμία απολύτως ευθύνη δεν θέλουν να αναλάβουν οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου, του...

Αντίθετες στη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσείο

Καμία απολύτως ευθύνη δεν θέλουν να αναλάβουν οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου, του πανεπιστημιακού ιδρύματος που έχει μετατραπεί με την δική τους ανοχή σε επίσημο "γραφείο Τύπου" των αναρχικών. Έτσι λοιπόν απέρριψαν την πρόταση να μετατραπεί το Πολυτεχνείο σε μουσείο.
Αντίθετοι σε όποια κίνηση, ακόμη και σκέψη μετατροπής του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, σε μουσείο, είναι οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, καθώς και οι πρόεδροι της Αρχιτεκτονικής και ο πρύτανης της σχολής Καλών Τεχνών.
Σε σημερινή τους συνέντευξη Τύπου, ο Σπ. Ραυτόπουλος, πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής, που στεγάζεται στο κτήριο της Πατησίων, επισήμανε, μεταξύ άλλων, οτι «η λειτουργία των πανεπιστημίων στο κέντρο της πόλης εμπλουτίζει και ενεργοποιεί τις δραστηριότητές της και συμβάλλει στην πολυλειτουργικότητά της. Είναι γνωστό ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το πανεπιστήμιο κατέχει σημαντική και "αμετακίνητη" θέση στο κέντρο τους. Ειδικότερα δε, η εκπαίδευση των Αρχιτεκτόνων σχετίζεται άμεσα με τα κοινωνικά δρώμενα στο χώρο της πόλης, και με τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, που δημιουργούνται σε αυτήν». Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι πολιτικοί παράγοντες μιλούν για μετατροπή του Πολυτεχνείου σε Μουσείο, χωρίς προηγουμένως να έχουν τη σύμφωνη γνώμη των διοικητικών αρχών του, ενώ υποστήριξαν πως «το κληροδότημα, βάσει του οποίου ιδρύθηκε το Πολυτεχνείο, δεν επιτρέπει την μετατροπή του σε οτιδήποτε άλλο εκτός απο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα». Ο πρύτανης του Ιδρύματος, Κ. Μουντζούρης, και ο αντιπρύτανης, Γ. Πολύζος, τόνισαν ακόμη ότι «τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, δεν σημαίνει ότι τα δημιούργησαν οι φοιτητές του ιδρύματος» και κατέληξαν επισημαίνοντας ότι δεν συναινούν σε οποιαδήποτε αλλαγή του χώρου, που στεγάζει την σχολή Αρχιτεκτόνων, τμήματα των Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών, καθώς και μέρος της Σχολής Καλών Τεχνών.
Εάν τότε αρχίσουν να πληρώνουν απο την τσέπη τους τις ζημιές που κάνουν στο Πολυτεχνείο οι αναρχικοί οι παραμορφωμένοι πρυτάνεις, μήπως αλλάξουν άποψη; Γιατί με ξένα κόλυβα...

1 σχόλιο

  1. Δηλαδή τι θέλετε ρε παιδιά;;; Να μείνουν άνεργοι όλοι αυτοί οι κηφήνες που θησαυρίζουν με χρήματα του Ελληνικού Λαού και τον βρίζουν και από πάνω;;;; Άντε μετά να τρέχουν τα άπλυτα στα βόρεια προάστεια για να κάψουν ότι βρούν μπροστά τους διαδηλώνοντας έτσι την πίστη τους στην δειμοκρατία τους. Για τέτοια ήμαστε τώρα;;; Πως θα πείσης μετά τους Έλληνες πως η δημοκρατία θέλει...."θυσίες";;; Άφήστε λοιπόν το "πολυτεχνείο" στην θέση του (μην τυχόν και χάσουμε και τα "παιδιά" από πελάτες), για να καίγεται κάθε τρείς και λίγο η Αθήνα, αλλοιώς θα είστε υπεύθυνοι για.... την αύξηση της ανεργίας και μάλιστα σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.