Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ... ΙΔΙΟΙ ΤΟΤΕ, ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ 1943 ... Στις 24/02/1943, αυθόρμητα χιλ...

...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ 1943
...
Στις 24/02/1943, αυθόρμητα χιλιάδες Έλληνες ξεχύνονται στους δρόμους της Αθήνας για να εναντιωθούν στην πολιτική επιστράτευση, η οποία είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη μέρα στη κατοχική εφημερίδα «Γερμανικά Νέα», κατόπιν διαταγής του Στρατηγού Σπάιντελ. Οι Γερμανοί σκόπευαν να στείλουν τους Έλληνες στη Γερμανία και πέριξ της Μεσογείου για καταναγκαστική εργασία σε στρατιωτικά έργα και τη πολεμική βιομηχανία. Η αντίδραση των Ελλήνων ήταν ακαριαία. Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Αθήνας με σύνθημα «Κάτω η επιστράτευση» και τον Εθνικό Ύμνο να δονεί το κέντρο, διασπά τον αστυνομικό κλοιό, επιτίθεται στη Βουλή και καταστρέφει το γραφείο του κατοχικού Πρωθυπουργού. Μία άλλη ομάδα Ελλήνων πατριωτών υπερφαλαγγίζει τους Ιταλούς καραμπινιέρους και πυρπολεί το κατοχικό Υπουργείο Εργασίας (Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα). Από τις συγκρούσεις σκοτώνονται 3 Έλληνες πατριώτες και 30 τραυματίζονται σοβαρά. Τέσσερις ημέρες αργότερα, οργανωμένα, δημόσιοι υπάλληλοι, μαθητές και φοιτητές πρωτοστατούν και μετατρέπουν μαζί με τον αθηναϊκό λαό σε μεγάλη αντικατοχική διαδήλωση την κηδεία του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά. Στις 5 Μαρτίου 1943, συγκροτείται κατά της πολιτικής επιστράτευσης, μεγάλη διαδήλωση με επικοινωνιακό πρωταγωνιστή την παράνομη εθνικιστική εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΙΜΑ». Από το φύλλο της 15/03/1943, διαβάζουμε:
«… Την πρωΐαν της ημέρας εκείνης (5/3/1943) εσημειώθησαν μεγάλαι συγκεντρώσεις εις τα κεντρικώτερα σημεία της πόλεως. Αι συγκεντρώσεις μετετρέποντο εις διαδηλώσεις, αίτινες διά της συνεχούς ενώσεως των διαφόρων ομάδων απετελούν έναν αφαντάστως ορμητικόν χείμαρρον, έτοιμον εν κυριολεξία να παρασύρη κάθε ίχνος των βαρβάρων… Μία των μεγαλυτέρων διαδηλώσεων διήλθε προ του Δημαρχειακού Μεγάρου, όπου ο παριστάνων τον δήμαρχον κύναιδος ετόλμησε να εξέλθη εις τον εξώστην δια να… καθησυχάση τα πλήθη. Από τα στόματα των χιλιάδων διαδηλωτών διατηρούντων όλον το αθηναϊκόν χιούμορ των ηκούσθη η σύστασις: Μέσα αδελφή! Και η Αγγέλα έσπευσεν να εισέλθη…». Να σημειώσουμε, ότι Δήμαρχος Αθηναίων ήταν ο συνδικαλιστής βιοτέχνης Άγγελος Γεωργάτος και κατοχικός Πρωθυπουργός ο παλιός συνδικαλιστής και σοσιαλιστής Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος.
...
"ΣΤΟΧΟΣ"

10 σχόλια

  1. ΤΟΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ,ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖ.ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Χ.ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ
    Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ.
    Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. FACEBOOK BLOG: "PATRIA MEDIA" (http://www.facebook.com/group.php?gid=50461394227

    Αναρτήθηκε:
    ===========
    http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=50461394227&view=user#/photo.php?pid=30117607&op=1&o=user&view=user&subj=50461394227&aid=-1&oid=50461394227&id=1282908202

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΥΤΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπήρχε τότε η λέξη "αδελφή" για τους κίναιδους (με γιώτα γράφεται); Δεν νομίζω. Είναι πολύ μεταγενέστερη, δεκαετία '70 μάλλον και μετά.

    Ο Λογοθετόπουλος τι συνδικαλιστής ήταν δηλαδή;
    Καθηγητής της μαιευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν και διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του «Ευαγγελισμού». Όταν ήταν καθηγητής στην Γερμανία, απ’ όπου τον έφεραν για να διδάξει στην Ελλάδα, είχα νυμφεφθεί Γερμανίδα, της οποίας ο μικρότερος αδελφός ήταν ο στρατηγός Λιστ (παιδί την εποχή εκείνη). Τελικά, τι θέλετε να αποδείξετε μ’ αυτά που γράφετε; Δεν κατάλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσχετο, αλλά θα το γράψω εδώ. Τα αρχίδια μας έπρηξαν με την Κούνεβα οι γνωστοί επαγγελματίες αντιρατσιστές, σε νεότερο εθνικό ήρωα την ανήγαγαν, κατηγόρησαν το κεφάλαιο και την εργοδοσία και τώρα φαίνεται όλα να καταρρέουν. Η Η γελοιοποίησή τους για μία ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ανώνυμο 12:06
    Μας εξηγήσατε επαρκώς γιατί τον προτίμησαν οι Γερμανοί για την θέση αυτή. Απαντήστε μας και αν ήταν α) Σοσιαλιστής β) Συνδικαλιστής ( με προοδευτικά ενδιαφέροντα) στον χώρο του.
    Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε. Τα συμπεράσματα, παρακαλούμε να τα αφήσετε σε εμάς.
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ KM 25/2/09 1:28 μμ

    Mου ζητάς να σου πω αυτό που κι εγώ ακριβώς ρωτώ. Καθαρά το γράφω: "Ο Λογοθετόπουλος τι συνδικαλιστής ήταν δηλαδή;"

    Πού να ξέρω τα πολιτικά του φρονήματα. Σοσιαλιστής ήταν; Δεν ξέρω, αλλά δεν μου απαντήσανε τι θέλουν να πουν μ' αυτά που γράφουν. Ότι οι σοσιαλιστές και συνδικαλιστές πρόδωσαν τον αγώνα, συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κ.λπ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν απατώμαι, το ΕΑΜ ήταν αυτό που οργάνωσε τις απεργίες και διαδηλώσεις στην Αθήνα ενάντια στην επιστράτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί τόση μανία με τον Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο; Πότε ήταν σοσιαλιστής και το ήξερε ούτε ο ίδιος; Πάντα ήταν βασιλικός και δεξιός, όπως λένε όλες οι γραπτές πηγές.
    Όσο για τον Άγγελο Γεωργάτο, καλά θα κάνει ο "Στόχος" να σέβεται τη μνήμη κάποιων και όχι αβασάνιστα να αναπαράγουν ότι οι παράνομες εφημερίδες της Κατοχής είχαν γράψει από προσωπική εμπάθεια. Ο Κωνσταντίνος Βοβολίνης, που ήταν γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιώς τον Αύγουστο 1941 απομακρύνθηκε για ατασθαλίες που κατηγορήθηκε ότι διέπραττε συνεταιρικά με τον Γερμανό φρούραρχο Λίτκε. Όταν δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν οι Γερμανοί, ζήτησε - πολύ πριν γίνει αντιστασιακός - να πάει αναβαθμιζόμενος γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων. Ο Γεωργάτος, που μόλις είχε διορισθεί δήμαρχος μετά την παραίτηση του καθηγητή Μέρμηγκα, αρνήθηκε να τον πάρει και από τότε άρχισε η κόντρα.
    Ως παλιός Αθηναίος ξέρω να πω ότι ο Γεωργάτος όχι μόνο δεν ήταν φημισμένος ως αδελφή, αλλά αντίθετα πάντα συνοδευόταν από ωραίες γυναίκες και είχε τη φήμη γυναικά μέχρι τις μέρες που πέθανε (πέθανε καθώς έτρωγε το 1973 σε μια ταβέρνα της Λυκαβηττού, απέναντι από το σπίτι του Μαρκεζίνη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολὺ σωστά, φίλοι τοῦ «Στόχου», προβάλλετε τὶς ἡρωικὲς σελίδες τῆς Ἀντίστασης, γιὰ τὶς ὁποῖες ἔχυσαν τὸ αἷμα τους δεξιοὶ ἐθνικιστὲς καὶ ἀριστεροὶ κομμουνιστές, πάντως Ἕλληνες.

    Ἀπὸ τὸ «Ἑλληνικὸν Αἷμα» καὶ τὸν ἀγωνιστοῦ ἐθνικιστοῦ Λάζαρου Πηνιάτογλου, δεῖτε καὶ τὸ καταπληκτικὸν κείμενον «Ὁ Φάκελος τῆς Ἑλλάδος: Τὶ ἔκανε ἡ Ἑλλὰς καὶ τὶ δὲν κάναν οἱ ἄλλοι» (Ἐκδόσεις «Ἑλληνικοῦ Αἵματος», Σεπτ. 1944.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.