Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ

.. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΗ ... …Διεπράχθησαν κι άλλα αισχρά στην πρώτη παρουσίαση των «Μεγαλ...

..
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΗ
...
…Διεπράχθησαν κι άλλα αισχρά στην πρώτη παρουσίαση των «Μεγαλύτερων Ελλήνων» την νύχτα της περασμένης Δευτέρας στον «Σκάϊ»… Στην 71η θέση ψηφίστηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος, τον οποίο η «Πανδώρα» του «Βήματος» Στέφανος Κασιμάτης προσπάθησε να παρουσιάσει σαν Μη Έλληνα!.. Απομαγνητοφωνώ επί λέξει τι ακριβώς είπε ο εν λόγω κακάσχημος οπαδός του Κώστα Σημίτη: «Είναι αμφίβολο αν ο Μεγάλος Κωνσταντίνος μιλούσε Ελληνικά. Οπωσδήποτε, δεν αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως Έλληνα, με τον ίδιο τρόπο που τον αντιλαμβάνονται εκείνοι που τον ψήφισαν. Ίσως, ένας λόγος γι’ αυτό είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών στην Ελλάδα σήμερα φέρει το όνομα Κώστας»!.. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ, απλώς, ότι ο κ. Στέφανος Κασιμάτης μισεί ο,τιδήποτε ελληνικό. Διαβάστε, για παράδειγμα, τι έγραψε την περασμένη Τρίτη στο «Βήμα»: «Αρνούμεθα στα παιδιά των ξένων μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ να ψηφίζουν στις Εθνικές Εκλογές. Γιατί; Διότι, προφανώς, η επικρατούσα στην ελληνική πολιτεία αντίληψη είναι η Ψωμιάδειος: «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι». Θα το δεχόμουν, αλλά το αντικρούει η επιστήμη. Η διαφορά του γονιδιώματος (ελληνιστί, Ντιενέι) του Χόμο Σάπιενς από εκείνο του χιμπαντζή διαφέρει κατά το 1%! Διερωτώμαι, λοιπόν, πόσο μπορεί να διαφέρει το Ντιενέι του Ελληνα από εκείνο του Αλβανού, του Κούρδου, του Ιρακινού ή του Νιγηριανού»!!!..Στην 70ή θέση του Καταλόγου του «Σκάϊ» ψηφίστηκε ο πιο Ελληνόψυχος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Βασίλειος Βουλγαροκτόνος (958-1025). Τον Βουλγαροκτόνο ανέλαβε να σχολιάσει ο Αρβανιτο-Κοσσοβάρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος είπε τα εξής κατάπτυστα που απομαγνητοφωνώ επί λέξει: «Τώρα, ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος δεν είμαστε και σίγουροι ότι ήταν Έλληνας, γιατί – όπως ξέρετε – στο Βυζάντιο υπήρχαν διάφορα έθνη της Βαλκανικής και της Ασίας, ανακατεμένα… Όμως, ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος έκανε την τελευταία μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει το Βυζάντιο ενωμένο. Αυτό το επέτυχε ΜΕ ΦΡΙΧΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για όλους τους Μεγάλους της Ιστορίας;»…
...
"Κοινός νούς" - Εφημ. "ΣΤΟΧΟΣ"

17 σχόλια

  1. Αρχικά νόμιζα ότι καλή η πρόθεση του ΣΚΑΙ να επιλέξει τους Μεγάλους του Έθνους αλλά έχω και τις επιφυλάξεις μου για τον σκοπό τους από την στιγμή που μας φούρνησαν έναν μα—κα σαν τον Βερέμη και άλλον σαν τον χοντρομα—κα ΠΑΣΟΚΟ, τον προδότη, τον ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ Παγκαλο, και την πουσ---ρα ναρκομανή αδερφή τον Λαζόπουλο να σχολιάζουν τους Μεγάλους Έλληνες. Ο σκοπός τους ήταν νομίζω να καθοδηγήσουν τους αφελείς και τους νέους για το ποιος νομίζουν αυτοι είναι οι Μεγάλοι Έλληνες. Αλλά απ’ ότι βλέπω στη δεκάδα οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά τους Μεγάλους του Έθνους και δεν θα πάρουν μαθήματα από κάτι ψευτο-ακαδημαϊκούς και ανίκανους πολιτικούς η από ανώμαλους αυτοαποκαλούμενους σάτιρες.

    λπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ma kai fysika o Konstantinos den eitan Ellinas, ektos kai an poume to Vyzantio eitan Ellada, ara o Konstantinos eitan Ellinas.

    Eitan enas sfageas tou laou mas, alla o Ispanoevraios Theodosios ton xepernouse kata poly sto misos kata ton Ellinon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορώ πώς είναι δυνατόν να κάθονται άνθρωποι με μυαλό να ασχολούνται με τέτοιες αμερικανιές, όπως αυτή του ΣΚΑΪ. Μα είναι δυνατόν να πεις ποιος ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας; Μεγαλύτερος ως προς τι; Όσον αφορά σ’ αυτά που λέει ο Πάγκαλος, εγώ τα βρίσκω σωστά. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Βουλγαροκτόνος είχε συνείδηση ελληνική. Την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπερασπίστηκε και το επίθετό του ασφαλώς δεν το απέκτησε τυχαία. Υπήρξε απίστευτα σκληρός προς τους Βουλγάρους, αλλά αυτά γίνονταν την εποχή εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασε μας ρε ζαγκλο!Ποιον εσφαξε ο Μεγας Κωνσταντινος,μας δουλευεις;Ο χοντροβουβαλος Παγκαλος ας κατσει να διαβασει Ιστορια να δει πώς κατατροπωσε τους εχθρους του ο Βασιλειος ο Βουλγαροκτονος.Αυτα τα τσουτσεκια καταθετουν στεφανια στον ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΑ Κεμαλ,αλλα...θιγονται απο εναν αξιο Ελληνα Αυτοκρατορα!Φτου σας ξεφτυλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΥΡΙΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ. ΖΑΝΓΚΛΟΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ. ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηταν απολύτως δικαιολογημένος πού ήταν τόσο σκληρός μέ τούς Βουλγάρους,καί καλά τούς έκανε.Αν διαβάσης,προσεκτικά τήν ιστορία καί καταλάβης τόν λόγο γιά τόν οποίο τούς πολέμαγε τόσες 10ετίες(4,άν δέν κάνω λάθος)θά καταλάβης.Νά αφήσουμε καί τίς αηδίες περί Ρωμαικής Αυτοκρατορίας,ή Αυτοκρατορία αυτή ήταν Ελληνική,καί άς ήταν χριστιανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ, ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την εκαναν που την εκαναν τη μα....α τους στο ΣΚΑΙ,τουλαχιστον μη βαζουν να σχολιαζουν ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ κ ΠΡΟΔΟΤΕΣ του Εθνους μας,πχ τυπους σαν τον Π Ρ Ο Δ Ο Τ Α Ρ Ο των Ιμιων Θ.Π Α Γ Κ Α Λ Ο !!!!!!!!!!!!! Χορτασαμε!Συγχαθηκαμε!Στουμπωσαμε κ κατακρεουργηθηκαν τα μυαλα μας απο προδοτες!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Μ. Κωνσταντίνος (Φλάβιος Βαλέριος Αυρήλιος Κωνσταντίνος) σαφώς και δεν ήταν Έλληνας. Αυτό το λάθος το κάνουν πολλοί, ίσως επειδή η μητέρα του, Φλαβία-Ελένη (Αγία Ελένη), ίσως είχε κάποια ελληνική ρίζα. Ο πατέρας του σίγουρα καμμία. Δεν θυμάμαι να έσφαξε ειδικά Έλληνες. Στρατηλάτης ήταν, ασφαλώς είχε σκοτώσει. Είχε διαπράξει και άλλα εγκλήματα, ιδιωτικής φύσεως, τα οποία είναι άνευ σημασίας για το ιστορικό μεγαλείο του ανδρός. Έλληνας πάντως δεν ήταν και προφανώς δεν μίλαγε ελληνικά, εκτός κι αν τα έμαθε σαν ξένη γλώσσα, όπως όλοι σχεδόν οι Ρωμαίοι αριστοκράτες. Δεν το ξέρουμε αυτό.
    Η οικογένεια του Βουλγαροκτόνου καταγόταν από την Αδριανούπολη, πρωτεύουσα του θέματος της Μακεδονίας, εκ της οποίας πήρε το όνομα και η δυναστεία. Εκείνος ελληνικά μιλούσε, διότι τα ελληνικά είχαν γίνει από τον 7ο μΧ αιώνα η επίσημη γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αν είχε όμως συνείδηση ελληνική, αυτό είναι επίσης κάτι που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε και είναι μάλλον αμφίβολο, μετά από τόσα χρόνια παρακμής του Ελληνισμού. Είναι λάθος να προσπαθεί να καταλάβει κανείς την Ιστορία με τα σημερινά μέτρα και τις σημερινές έννοιες. Σήμερα υπάρχει το ελληνικό κράτος και τα πράγματα λίγο-πολύ έχουν ξεκαθαρίσει. Έχουμε ελληνική συνείδηση και ιδιοπροσωπεία. Τότε, "τον καιρό του Βουλγαροκτόνου", για να χρησιμοποιήσω τον τίτλο από το περίφημο βιβλίο της Π. Δέλτα, τα πράγματα ήταν λίγο "χύμα" μ' αυτό που λέμε εθνικότητα.

    >Ispanoevraios Theodosios<

    Εβραίος; Πού το ξέρεις; Έχεις κάποια ιστορική πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To Vyzantio oudepote ypirxe Elliniko, oute kan filelliniko. Akoma kai to onoma Ellin itan apagorevmeno dia poinis thanatou.

    Kanenas Vyzantinos aftokratoras den itan Ellin, oute kan foreas tou Ellinikou politismou, plin tou Ioulianou, ton opoio omos dolofonisan kai eponomasan
    "paravati" giati kai mono itan filellin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ DNA ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΣ ΓΟΝΙΔΙΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ 1% ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ)ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ; ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΣΥΜΒΑΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΚΑΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΕΚΦΥΛΟΥΣ Ή ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ; ΞΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙΙ ΓΙΑ DNA ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΥΜΒΑΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΩΝ;
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ:
    1. ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ) ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    2. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΡΩΜΑΛΕΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΜΑΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΓΡΑΦΟΤΑΝ Ο ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ.
    3. ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΙ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΦΟΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ "ΙΔΑΝΙΚΑ" ΠΟΥ ΕΜΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ "ΑΝΔΡΕΣ".
    4. ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΤΑ ΤΟΝ κ.παγκαλο) ΠΑΛΟΥΚΩΝΟΝΤΑΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ κ. πρωθυπουργού)ΠΟΥ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΥΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΚΑΨΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΑΛΟΥΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο Φλαβιος Βαλεριος Κωνσταντινος καταγοταν απο τη Ναισσο (σημερινη Νις της Σερβιας)αυτος ο απιστευτος τυπακος εβρασε ζωντανη τη γυναικα του Φαυστα,δολοφονησε τον υιο του Κρισπο καθως κ καμια δεκαπενταρια ανηψια κ ξαδερφια για να μην του παρουν το θρονο κ αγιοποιηθηκε!Η "ιερη μνημη" του τιμαται στις 21 Μαιου!Αυτα τα βρισκετε σε οποια εγκυκλοπαιδεια η ιστορια βρειτε μπροστα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκείνος που σίγουρα δεν είναι Έλληνας είναι όποιος υβρίζει την Ελληνική, υπερχιλιετή και περίλαμπρη και ηρωική Αυτοκρατορία μας. Επιτέλους, η αμάθεια μπορεί να συγχωρηθή, διότι θεραπεύεται, αλλά ο πορωμένος, βλακώδης και συμπλεγματικός φανατισμός ορισμένων ψευδο-αρχαιολατρών (καπήλων της αρχαίας Ελλάδος και ανθελλήνων στην πραγματικότητα), όχι. Εγώ θαυμάζω την αρχαία Ελλάδα πάνω απ' όλα, αλλά καθόλου αυτό δεν μέ εμποδίζει να είμαι υπερήφανος και για την μεσαιωνική. Διπλά υπερήφανος, διότι η μεσαιωνική Ελλάς υπήρξε άξια κληρονόμος και συνεχιστής της αρχαίας δόξης. (Και σε μερικούς τομείς τά κατάφερε και καλύτερα.)

    Ο Κωνσταντίνος ο Μέγας ο Άγιος και Ισαπόστολος ήταν βεβαίως Ρωμαίος και όχι Έλληνας, αν και υπήρξε καθοριστικός για την Ιστορία των Ελλήνων, έγινε μέγας άγιος των Ελλήνων (ουδείς δυτικός φράγκος βασιλιάς ονομάστηκε Κωνσταντίνος, εξ αιτίας της αντιθέσεως των φράγκων προς τους Έλληνες), η επίδρασίς του γενικώς στην Ιστορία υπήρξε κοσμοϊστορική και έκανε τελικώς τους Έλληνες κοσμοκράτορες, μεταφέροντας το κέντρο της Αυτοκρατορίας στην Ελληνική χριστιανική ανατολή.

    Ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, βασιλεύς- στρατιώτης στην πρώτη γραμμή επί 40 χρόνια, προστάτης των φτωχών χωρικών, ταπείνωσε τους «δυνατούς» και εθέσπισε το «αλληλέγγυον» -αυτό οι μισέλληνες «προοδευτικοί» που παριστάνουν τους αριστερούς αωνιστές του λαού, γιατί δεν τό είπαν;- βεβαίως και μπορεί να θεωρηθή Έλλην, διότι πλέον η Αυτοκρατορία και ο Ελληνισμός είχαν σχεδόν ταυτισθή. (Το ότι ονομάζονταν «Ρωμαίοι» οι τότε Έλληνες είναι άσχετο. Πολλά ονόματα χρησιμοποίησαν οι Έλληνες κατά την διάρκεια χιλιάδων χρόνων Ιστορίας, και όλα είναι παράσημα δόξης. Οι Έλληνες το γένος, ομιλούντες ελληνικά και το θρησκεύοντες ελληνορθοδόξως ήταν ο λαός της Αυτοκρατορίας)

    Όσο για τα περί «δολοφονιών» του Κωνσταντίνου (που να δείτε ο Αλέξανδρος πόσες διέπραξε - χωρίς να παύη να είναι ο Μέγιστος), σάς πληροφορώ ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως τά γράφουν οι φυλλάδες τύπου Δαυλού. Στο άρθρο «Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια» μπορείτε να ακούσετε ηχογραφημένες δύο εμπεριστατωμένες διαλέξεις από ειδικούς (τον Κωνσταντίνο Καραστάθη, συγραφέα του βιβλίου «Μέγας Κωνσταντίος: Κατηγορίες και αλήθεια», και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό), για να διαπιστώσετε τι είναι ιστορική αλήθεια και τι συκοφαντία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνεχίζω -συγγνώμη ΣΤΟΧΕ για την φλυαρία- μεταφέροντας άλλο σχόλιό μου από αλλού, μπας και βγάλει κανείς τις παρωπίδες του Δαυλού και των Ρασσιάδων.

    Λιγότερους Έλληνες έσφαξαν από όσους ο Αλέξανδρος (βλέπε Θήβα...), ο Φίλιππος, ο Περικλής (βλέπε Μήλο...), ο Λύσανδρος, ο Επαμεινώνδας, ο Δημήτριος, ο Βελουχιώτης, ο Παπάγος. Λες και έπαυσαν ποτέ οι Έλληνες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και με τα όπλα και με το πνεύμα, από τους Επτά επί Θήβας μέχρι τον συμμοριτοπόλεμο. Όσο για την καταγωγή, Έλληνες μεν δεν ήταν οι πρώτοι αυτοκράτορες (αν και ήταν μέτοχοι ελληνικής παιδείας οι περισσότεροι), αλλά, τελικώς, έκαναν τους υποταγμένους δούλους των Ρωμαίων Έλληνες, κοσμοκράτορες της ενδοξότερης, μακροβιότερης και λαμπρότερης αυτοκρατορίας του κόσμου. (Γι' αυτό άλλωστε και ο Κωνσταντίνος έγινε ο αγαπημένος άγιος των Ελλήνων.) Ή, αν θέλετε, δεν έκαναν αυτοί τον Ελληνισμό κοσμοκράτορα (αυτοί υπήρξαν όμως οι εκλεκτοί που έγιναν όργανα της Ιστορίας)· ο Ελληνισμός, δι' αυτών, και πρωτύτερα διά του χριστιανισμού, έγινε κοσμοκράτωρ και εδημιούργησε νέο, λαμπρότατο πολιτισμό, ξεπερνώντας την παρακμή στην οποία είχε βυθισθεί με το αρχαίο καθεστώς (το οποίο είχε την δική του, λαμπρότατη, λαμπρότατη σε ολόκληρη την παγκόσμια Ιστορία, ακμή, και για αυτό σεμνυόμεθα και τό τιμούμε - αλλά η εποχή του είχε προ πολλού παρέλθει). Πριν τούς επιλέξουν, λοιπόν, οι Έλληνες για την εκπομπή του ΣΚΑΪ, τούς είχε επιλέξει ως εκλεκτούς της η ίδια η Ελληνική Ιστορία - και αυτό έχει σημασία.

    Αυτά μπορεί να τά καταλάβη όποιος έχει βαθύτερη και πλατύτερη γνώσι και αντίληψι της Ιστορίας, ώστε να βλέπει τα πράγματα εθνικώς, χωρίς θρησκευτικές (χριστιανικές ή παγανιστικές) παρωπίδες (δηλαδή χωρίς περιορισμένη χρονικώς και τοπικώς και ιδεολογικώς αντίληψι) (ανώτερα μαθηματικά δυστυχώς για «ιστορικούς» τύπου Δαυλών, Ρασσιάδων και Κεραμυδάδων...). Συνεπώς, απλώς, ηρεμήστε! Όλοι δικοί μας είναι! Και η αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Και ο Παρθενών και η Αγια-Σοφιά. Και ο Λεωνίδας και ο Παλαιολόγος. Στην ιστορική συνείδησι και παράδοσι του Γένους μας έχουν από αιώνες ζυμωθεί μαζί, διαπλάθοντας από κοινού τον νέο Ελληνισμό, χωρίς τα σχιζοφρενικά διλήμματα και τις διαστρεβλώσεις των συγχρόνων, αμέτοχων της Ελληνικής παραδόσεως, ημιμαθών ψευδοδιανοουμένων.

    Συνιστώ δε, να ξαναδιαβάσουμε όλοι την «Φλογέρα του Βασιλιά» του Κωστή Παλαμά. Ξέρετε ποθεν ο τίτλος; Παραπέμπει στο περιστατικό της συλήσεως του τάφου και της διαπομπεύσεως του λειψάνου του Βασιλείου Βουλγαροκτόνου από τους μισητούς Φράγκους κατακτητές του 1204. Οι ιερόσυλοι φράγκοι βάζουν στο στόμα του λειψάνου μια φλογέρα για να τόν περιπαίξουν, αυτόν, τον μέγα βασιλέα των Ελλήνων. Αλλά τότε η φλογέρα, μαγική, ψέλνει, μάς λέγει ο ποιητής, την δόξα των Ελλήνων. Ας ακούσουμε την φωνή της εμείς, σήμερα, όχι οι Φράγκοι. Εμείς, διότι εμείς ασεβούμε σήμερα στην μνήμη του Στρατιώτου- Πιστού Χριστώ τω Θεώ Βασιλέως και Αυτοκράτορος των Ρωμαίων Βασιλείου Β' του Βουλγαροκτόνου, στην μνήμη αυτού και των συστρατιωτών του, της αιωνίας φρουράς του Γένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Μέγας Κωνσταντίνος βοήθησε την Ελλάδα, μεταφέροντας την πρωτεύουσα στην Ελλάδα ταυτίζοντας την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με την Ελλάδα και θέσπισε ανεξιθρησκία (πρωτοφανές για εκείνα τα χρόνια) σταματώντας έτσι τα φοβερά εγκλήματα που έκαναν οι παγανιστές Ρωμαίοι αυτοκράτορες μέχρι εκείνη την εποχή εναντίων Ελλήνων και άλλων Χριστιανών που αν τα αναφέρουμε αναλυτικά ξεπερνάνε σε αριθμούς και βαναυσότητα όλα τα εγκλήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε όλους τους αιώνες.
    Το αν η λέξη «Έλληνας» ήταν απαγορευμένη στο Βυζάντιο το ξεκαθαρίζει η φράση του. Γεώργιου Γεμιστού Πλήθωνος: «Έλληνες γαρ το γένος εσμέν, ως η ημετέρα γλώσσα και παιδεία μαρτυρεί».
    Ο Βασίλειος ήταν πέρα για πέρα Έλληνας, από ελληνική οικογένεια και έσωσε την Ελλάδα την βέβαιη εκβουλγαριση. Μόνο οι Βούλγαροι έκαναν εγκλήματα σε άμαχο πληθυσμό και ο Βασίλειος (Μέγας για μένα) τους ανέκοψε.
    Και αν μερικοί δεν ήταν Έλληνες στην εθνικότατα αυτό έγινε για πολύ συνκεκριμένους λόγους. Επιλέχτηκαν κάποιοι Αυτοκράτορες από άλλα έθνη με ελληνική παιδία, από αρχοντικές οικογένειες κυρίως από έθνη που καλό θα ήταν να μην συνκρουστούν με την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (πχ Αρμενία) και έτσι η Αυτοκρατορία έζησε πάνω από 1000 την στίμη που η υπόλοιπη απέτυχε να αποκρούσει τους Μογγόλους και τους Τατάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..ετσι αρχισε να στηνεται η μεγαλη απατη κ να πεφτει το σκοταδι στο γενος των Ελληνων,φτιαχτηκε μια ομορφια που οι συνεπειες της ειναι ορατες κ σημερα απο τους κρετινους που μας κυβερνουν μεχρι τον τελευταιο αφελη πολιτη που καθεται κ τους ακουει κ δεν επαναστατει.Ο πολιτισμος εφθασε σε δυσθεωρητα υψη (μουσικη,γλυπτικη,λογοτεχνια,θεατρο,φυσικη,χημεια,ιατρικη κλπ)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η μακεδονικη αυτοκρατορικη δυναστεια,ελκει καταγωγη απο τους Παυλικιανους,οι οποιοι ηταν Αρμενιοι.
    Κανενας αυτοκρατωρας δεν ηταν"Ελληνας",οπως φυσικα και κανενας αλλος βασιλιας του Αλεξανδρου περιλαμβανομενου,δεν ηταν αμιγης εθνικα,αφου απλουστατα ΑΝΕΚΑΘΕΝ οι βασιλικοι Οικοι εκαναν γαμους με ξενους Πριγκιπες για πολιτικους λογους.
    Οπως ολοι οι ευρωπαικοι Οικοι καθε χωρας εχουν συγγενεια μεταξυ τους ασχετα αν ειναι Σκανδιναυοι,Βουλγαροι η Ισπανοι,το ιδιο ισχυε και τοτε.
    Ο Κων/νος ηταν Ιλυρας,κατι σαν σημερινος Αλβανος,οπως και πολλοι αλλοι Ρωμαιοι Αυτοκρατορες πριν και μετα απο αυτον.
    Ηταν κατι σαν τον Σταλιν της εποχης του,αδιστακτος,καθαρμα,αλλα μεγαλοφυια σε πολιτικο και στρατιωτικο επιπεδο.
    Εκανε κοσμογονικες υπερβασεις και ανατροπες,βρηκε ενα κουτσουρο και το παρουσιασε σαν Τιμιο Ξυλο,και εγινε Αγιος οπως και η μητερα του,αντιστοιχο κουμασι.
    Ομως το εργο του δεν αντεξε τυχαια 1000 χρονια,το δε Εν Τουτω Νικα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και οχι λατινικα,εδωσε το στιγμα της νεας εποχης,Νεα Θρησκεια με Ελληνικο Χρωμα.
    Κριμα που οι σκοταδιστες της Οικουμενικης Συνοδου μας γυρισαν στην Λιθινη Εποχη και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.