Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ...

... ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ... Μέσα στην παγωμένη νύχτα της Λευκωσίας εκατοντάδες ...

...
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ
...
Μέσα στην παγωμένη νύχτα της Λευκωσίας εκατοντάδες Έλληνες της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ με αναμμένες δάδες στα χέρια φώτισαν τις ψυχές των αδικοχαμένων ηρώων των Ιμίων και υπενθύμισαν σε όσους διασκέδαζαν αμέριμνοι στα καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας την θυσία των τριών αξιωματικών που δολοφονήθηκαν από τους τούρκους.
Έκπληκτος ο κόσμος έβγαινε έξω από τις καφετέριες και τις ταβέρνες γιά να δει την πορεία των Ελλήνων που αφύπνιζαν συνειδήσεις .Στην κεφαλή της πορείας υπήρχαν δύο μεγάλα πανώ που έγραφαν << ΙΜΙΑ 96 - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ >> και << ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ >>.
Εκατοντάδες σημαίες Ελληνικές , της Ενώσεως και Βυζαντινές υπένθύμιζαν στους ντόπιους και στους ξένους ότι βρισκόταν σε έδαφος που ποτίστηκε με αίμα Ελληνικό.
Η κοινή καταγωγή άλλωστε ώθησε τους Έλληνες της Κύπρου να βγουν στους δρόμους γιά να διαμαρτυρηθούν γιά την άδικη δολοφονία κάποιων συμπατριωτών τους ,στην Ελληνική θάλασσα του Αιγαίου .
Τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα και ακούστηκαν περισσότερο όταν η πορεία προσέγγισε την κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας ήταν << Τούρκοι δεν ξεχνώ , θα εκδικηθώ >> , << Τούρκοι μογγόλοι δολοφόνοι >> και << Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα Ελληνικό >> , έτσι ώστε να ακούσει και η άλλη πλευρά .
Αντιθέτως όταν η πορεία έφτασε έξω από την κυπριακή Βουλή ακούστηκε το << Χριστόφια , προδότη , καταδότη >> .
Το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος εκφράστηκε με το << Λαός , Στρατός , Πρώτη Γραμμή θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη >> .
Είναι δύσκολο να αποδωθεί σε λίγες γραμμές το κλίμα που επικράτησε κατά την διάρκεια της πορείας από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας .
Τα μέλη της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ παρατεταγμένα σε τριάδες με τις δάδες αναμμένες και τις σημαίες υψωμένες κέρδισαν τις εντυπώσεις γιά δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Στο τέλος μάλιστα δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των ανδρών της αστυνομίας που συνόδευαν τους Ελληνόψυχους . Μέσα τους έκαιγε η Ελληνική φλόγα .
Όταν η πορεία κατέληξε στο Λήδρα Πάλας τα μέλη της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ αλλά και πολλοί πολίτες που ακολούθησαν συνεπαρμένοι και αυτοί την Ελληνόψυχη παράταξη , έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν ειρηνικά .Δεκατρία χρόνια μετά την θυσία των ηρώων Καραθανάση , Γιαλοψού και Βλαχάκου οι πολιτικοί της Κύπρου και της Ελλάδος συνεχίζουν την ίδια πολιτική της υποχωρήσεως και της αψόγου στάσεως .
Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Ελληνισμού θα είναι εδώ γιά να υπενθυμίζει το χρέος της Φυλής απέναντι στους προσωρινά ατιμώρητους δολοφόνους των Ελλήνων !

4 σχόλια

  1. Από συνθήματα καλά πάμε. Αλλά εκτός συνθημάτων, δεν βλέπω κάτι να αλλάζει. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ANONHME MHN EISE APAISIODOXOS GIATI THN PAROIMIA POY LEEI KAIROS FERNH TA LAXANA KAIROS TA PARAOYLIA THN KSERHS? KAI OI PAROIMIES PANTA BGAINOYN SOSTES ALLA AYTO POY MOY ARESE KAI EINAI TO KALYTERO SYNTHMA POY EXO AKOYSH STHN ZOH MOY KAI MPRAVO SAS ADELFIA KYPRIOI EINAI T O Y R K O I T H A P E T H A N E T E S E X O M A E L L H N I K O .. POLY KALO M AGAPH KAI EKTIMHSH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i prokirixis adelfia mou ine 8elima 8eou kai na xerete pws i ellados itan i eklekti patris tou 8eou opos kai epeviwse ta diskola xronia kata tis pataxis tou diavolikou zigou.an den iste pistoi adelfia mou pisteuste sauton kai an den metanoisate metanoiste gt mono sauton ofilete ton logo p zite ston 8eo... doxaste ton adelfia mou kai metafere to minima ws tis antiperes ox8es san natan diko sas kai na xerete adelfia m pws pote den 8a iti8ume/A.P.E=AMYNES8E-PERI-ELLAS../E8NIKISTIKO-OR8ODOXO-KINIMA-ELLINWN-KIPROU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
    Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε τα μάτια μας να διαβάζουμε την ίδια μας την γλώσσα γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κάτι τέτοιο. Περάστε την ελληνική γραμματοσειρά και γράφετε ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.