Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ!

ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ! Τα… «διαβήματα», οι συσκέψεις και οι Ρώσοι… Ένα ατελείωτο και βαθύ ροχαλ...

ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ!

Τα… «διαβήματα», οι συσκέψεις και οι Ρώσοι…

Ένα ατελείωτο και βαθύ ροχαλητό ακουγόταν την εβδομάδα που μας πέρασε στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της περιήγησής μας στους διαδρόμους του. Άλλωστε, όπως λένε και οι «κακές γλώσσες» των διαδρόμων, η πολιτική της «Αυτοκράτειρας Θοδώρας» στο Υπουργείο αυτό θα μπορούσε να είναι γραμμένη και σε ένα πανό, έξω ακριβώς από το ΥΠΕΞ, το οποί θα έγραφε χαρακτηριστικά: «Εμείς στέλνουμε καθησυχαστικά μηνύματα και οι Τούρκοι F-16»!

Πέρα βρέχει!

Και τελικά, από ότι φαίνεται μάλλον είχε δίκιο ένας νεαρός διπλωμάτης που υπέβαλε εγγράφως στην «Αυτοκράτειρα Θοδώρα», το ακόλουθο ερώτημα: «Εάν το Υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας από την Λατινική Αμερική ή ένας ξένος δημοσιογράφος ή ένας Διεθνής αναλυτής αναζητήσει την αιτία της έντασης στο Αιγαίο, τι θα βρει;»! Μα φυσικά τις καθημερινές καταγεγραμμένες και δημοσιοποιημένες καταγγελίες του τουρκικού ΓΕΕΘΑ περί υποτιθέμενων παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου από Ελληνικά μαχητικά, αλλά και από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας! Σιγά τώρα, μην καθίσει ολόκληρη «Αυτοκράτειρα Θοδώρα», που έχει ως στόχο μόνο την κατάληψη του Μεγάρου Μαξίμου, να εκδώσει τέτοιες ανακοινώσεις. Άλλωστε, είναι πλέον πάγια τακτική, τόσο του ΥΠΕΞ της «Αυτοκράτειρας Θοδώρας», όσο και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, του γνωστού και μη εξαιρετέου «βαρύμαγκα» να μη εκδίδουν πλέον τέτοιες ανακοινώσεις και έτσι το μόνο που καταγράφεται διεθνώς είναι οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη περί «τουρκικών ενεργειών που είναι απαράδεκτες», χωρίς φυσικά να κατονομάζονται, αλλά κι δηλώσεις του «βαρύμαγκα», όπως: «Ο Ελληνικός Λαός μπορεί να κοιμάται όρθιος- συγνώμη τυπογραφικό λάθος- ήσυχος»! και έτσι, άντε τώρα να καταλάβει ο οποιοσδήποτε τρίτος, ποιος είναι ο πραγματικά επιτιθέμενος που προκαλεί προβλήματα στο Αιγαίο και ποιος ο αμυνόμενος…

Συσκέψεις με «κολλητούς»!

Πάντως, δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο «σκληροί» με την «Αυτοκράτειρα Θοδώρα». Ποιος σας είπε, ότι η Υπουργός μας δεν ενδιαφέρεται; Μα φυσικά και ενδιαφέρεται! Απόδειξη οι συσκέψεις που όλη τη περασμένη εβδομάδα έκανε στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας για να «αντιμετωπίσει την κρίση στο Αιγαίο». Βέβαια, μη φανταστείτε τίποτα το ιδιαίτερο… Χαλαρά ήταν τα πράγματα. Άλλωστε, καφέ έπινε η κοπέλα με τους κολλητούς της. Απόδειξη το γεγονός, ότι από τις συσκέψεις αυτές για τα Ελληνοτουρκικά «έλειπε» ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελληνοτουρκικών, ο Πρέσβης κ. Κακλίκης. Και μη φανταστείτε, ότι ο Πρέσβης μας κάπου «λουφάρει». Όχι, απλά δεν εκλήθη! Διότι, από ότι μάθαμε δεν πρόκειται για «λουφαδόρο», αντίθετα είναι γενικά ευσυνείδητος διπλωμάτης, απλά κανείς δεν τον καλεί στους «πρωινούς καφέδες», όπου η «Αυτοκράτειρα Θοδώρα» μαζί με τους κολλητούς της καταστρώνουν τη «στρατηγική» έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Προφανώς, σύμφωνα με την λογική της «Αυτοκράτειρας» αρκεί η γνώμη μόνο του Διευθυντή του Διπλωματικού της γραφείου, δηλαδή του κ. Χαλαστάνη, καθώς επίσης και του γιου της (!), αλλά και του Υπεύθυνου του πολιτικού της γραφείου, του κ. Ζαφειριάδη, ενίοτε δε και του Εκπροσώπου Τύπου, κ. Κουμουτσάκου. Να λοιπόν γιατί πάμε τόσο καλά!
Η περίπτωση, όμως, του κ. Κακλίκη δεν είναι η μοναδική στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου δραστηριοποιείται η «Αυτοκράτειρα Θοδώρα». Μάλιστα, στους διαδρόμους του νεοκλασικού, τα στελέχη του Υπουργείου έχουν αρχίσει να στήνουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό. Έναν διαγωνισμό, με ένα απλό ερώτημα: «Πόσες φορές οι αρμόδιοι Διευθυντές έχουν συμμετάσχει σε συσκέψεις με την Υπουργό για θέματα της αρμοδιότητάς τους;». δυστυχώς, όμως, ο διαγωνισμός αυτός δεν μπορεί να αναδείξει νικητή, καθώς κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως ούτε μια φορά οι αρμόδιοι Διευθυντές που αποτελούν τη βάση της Ελληνικής Διπλωματίας, δεν έχουν κληθεί από την «Αυτοκράτειρα Θοδώρα» σε τέτοιες Εθνικής σημασίας συσκέψεις! Μετά, λοιπόν, φταίμε εμείς που γράφουμε συνεχώς, ότι η «Αυτοκράτειρα Θοδώρα» έχει μετατρέψει την Εθνική Εξωτερική μας Πολιτική σε οικογενειακή υπόθεση της φαμίλιας Μητσοτάκη; Και βέβαια όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα Εθνικά μας Δίκαια…

Ρώσοι; Ποιοι Ρώσοι;

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε για τη μοίρα του Ρωσικού Στόλου που βρίσκεται στο Αιγαίο μας την περίοδο αυτή και έκανε στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία μάλιστα και με την Τουρκία! αυτό, λοιπόν, το πολύ σημαντικό γεγονός, στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας δεν το έμαθαν από πουθενά αλλού, παρά μόνο από την έγκυρη πηγή των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων! Και βέβαια αυτό σημαίνει, ότι ιδέα δεν είχαν η «Αυτοκράτειρα Θοδώρα» και οι άνθρωποί της στο ΥΠΕΞ για το αίτημα του Ρώσου Ναυάρχου για ασκήσεις στο Αιγαίο που ικανοποίησε μετά χαράς μάλιστα το άλλο «αστέρι» μας, ο «βαστάτε Τούρκοι τ’ άρματα», «βαρύμαγκας»! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως, όταν επιτέλους το έμαθαν στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας από τα Δελτία Ειδήσεων, άρχισε ένας «μαραθώνιος τηλεφωνημάτων» από τον Πρέσβη κ. Γ. Σαββαΐδη, ο οποίος κατόπιν εντολής της μονίμου κοιμωμένης «Αυτοκράτειρας Θοδώρας» προσπαθούσε να διαπιστώσει τι ακριβώς είχε συμβεί και έτσι να «ενημερωθεί» φυσικά και η μονίμως απούσα Υπουργός Εξωτερικών, η οποία βρισκόταν εκτός Αθηνών κάνοντας χειμερινές διακοπές!
Μετά από όλα αυτά φταίμε εμείς που κάνουμε λόγο για ροχαλητό; Ένα ροχαλητό μάλιστα που πλέον είναι τόσο δυνατό, που δυστυχώς ακούγεται μέχρι και την τούρκικη Πρεσβεία, που απέχει μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα… Εν ολίγοις, «πέρα βρέχει»…
Εφημ. "ΣΤΟΧΟΣ"

10 σχόλια

  1. Μόλις προ ολίγου άκουσα στην τηλεόραση (alpha) ότι αεροπλάνο των Aegean Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, αναγκάσθηκε από τουρκικά μαχητικά να αλλάξει πορεία πάνω από την Σάμο (;).
    Είναι φανερό πια ότι οι Τούρκοι προχωρούν ένα βήμα πέρα από τις συνήθεις προκλήσεις και επιδιώκουν να προκαλέσουν "ατύχημα", ώστε να δουν αν τότε θα αντιδράσουμε και πώς.
    Τελικά, θα καταστήσουν ανασφαλείς τους πλόες και τις πτήσεις στο Αιγαίο; Το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών του! Τέτοια πρωτοφανής κατάντια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα το βλέπω κι εδώ.
    Τελικά, κάποτε θα προκληθεί ατύχημα (ή "ατύχημα"), λόγω της κυβερνητικής αβελτηρίας και ανεπάρκειας και εύχομαι να μην θρηνήσουμε θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ατελείωτο και βαθύ ροχαλητό ακουγόταν την εβδομάδα που μας πέρασε στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της περιήγησής μας στους διαδρόμους του. Άλλωστε, όπως λένε και οι «κακές γλώσσες» των διαδρόμων, η πολιτική της «Αυτοκράτειρας Θοδώρας» στο Υπουργείο αυτό θα μπορούσε να είναι γραμμένη και σε ένα πανό, έξω ακριβώς από το ΥΠΕΞ, το οποί θα έγραφε χαρακτηριστικά: «Εμείς στέλνουμε καθησυχαστικά μηνύματα και οι Τούρκοι F-16»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα ατελείωτο και βαθύ ροχαλητό ακουγόταν την εβδομάδα που μας πέρασε στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της περιήγησής μας στους διαδρόμους του. Άλλωστε, όπως λένε και οι «κακές γλώσσες» των διαδρόμων, η πολιτική της «Αυτοκράτειρας Θοδώρας» στο Υπουργείο αυτό θα μπορούσε να είναι γραμμένη και σε ένα πανό, έξω ακριβώς από το ΥΠΕΞ, το οποί θα έγραφε χαρακτηριστικά: «Εμείς στέλνουμε καθησυχαστικά μηνύματα και οι Τούρκοι F-16»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα ατελείωτο και βαθύ ροχαλητό ακουγόταν την εβδομάδα που μας πέρασε στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της περιήγησής μας στους διαδρόμους του. Άλλωστε, όπως λένε και οι «κακές γλώσσες» των διαδρόμων, η πολιτική της «Αυτοκράτειρας Θοδώρας» στο Υπουργείο αυτό θα μπορούσε να είναι γραμμένη και σε ένα πανό, έξω ακριβώς από το ΥΠΕΞ, το οποί θα έγραφε χαρακτηριστικά: «Εμείς στέλνουμε καθησυχαστικά μηνύματα και οι Τούρκοι F-16»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pros olous tous stoxikous!
    Yparxei sto youtube enas grafikos pou anebazei synexeia Video gia Aneksartiti Kerkyra!Trela8ikan teleios tora kapioi Genitsaroi?
    Ti den paei kala me aytous tous Prodotes tis Fylhs mas?
    Mbeite kai kante ton Flag,h grapste tou kana kalo comment tou Genitsarou!

    http://www.youtube.com/watch?v=bRbn0hEdLpI&feature=email

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο γνωστός Χάρης Τσουκαλάς είναι, για τον οποίο έγραψε ο "Στόχος"! Τον έχουν για να γελάνε στην Κέρκυρα!Από τότε που γνωστοποιήσαμε τον ρόλο του έχει πάει σπίτι του! Να παριστάνει τον... οικολόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον "Κοιμωμένη της Χαλέπας" (λόγω Χανίων) πρέπει να την ονομάζετε και όχι "Αυτοκράτειρα Θεοδώρα" καθότι η προηγούμενη και δραστήρια ήταν (έπεισε τον Γιουτπράβδα-Ιουστινιανό να κατασφάξει τους στασιαστές στην στάση του "Νίκα"), και διαόλου κάλτσα αφού κατάφερε από περιπλανώμενη κόρη αρκουδιάρη να γίνη αυτοκράτειρα. Οπότε η παρομοίωση της "μονίμως χασκογελούσας" με την Θεοδώρα, είναι τουλάχιστον άστοχη. Η απομάκρυνσή της από το ΥΠΕΞ είναι και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ, και πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ. Μαζί με τον άλλον ανεκδιήγητο Χριστόφια, αποτελλούν το δίδυμο Νίτρο-Γλυκερίνη στα θεμέλια του Ελληνισμού. Πρέπει να γίνει κάτι πριν (ξανα)δούμε τζαμί στον Παρθενώνα. Έλληνες στα Όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει κάνει και Φαν Κλαμπ η Θεοδώρα στο Φέισμπουκ...
    Για περάστε να την στολίσετε!!! Για περάστε!!!

    Νεραιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Θεοδώρα είναι καραγκιόζης ,γελάει συνέχεια και έχει στενούς ώμους και μεγάλο κεφάλι και φοράει πάντα παντελόνια και χαλκάδες στα αυτιά της, μοιάζει με τον μπαμπά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.