Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΝΕΚΡΟ;

... ΤΙΜΑ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ... Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη από τον Μητροπο...

...
ΤΙΜΑ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
...
Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που σε σημείωση του αναφέρετε στην μετάθεση της ημερομηνίας τέλεσης του πρώτου μνημοσύνου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για μεθαύριο Κυριακή 1 Φεβρουαρίου. Ο Αμβρόσιος δεν μασά τα λόγια του... Διαβάστε:

"Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ θα τελέσει επίσημα το ετήσιο μνημόσυνο την 1η Φεβρουαρίου 2009. Μερικοί εξέφρασαν ήδη την απορία πως και γιατί δεν προτιμήθηκε η 25η Ιανουαρίου 2009; Κάποιοι μάλιστα και εσκανδαλίσθησαν εκ της μεταθέσεως της ημερομηνίας αυτής. Διότι, ως συνηθίζεται, η ημερομηνία του μνημόσυνου προσδιορίζεται προ της ημέρας της τελευτής ενός πιστού και όχι μεταγενεστέρως. Βεβαίως ο Θεός είναι επέκεινα του χρόνου. Συνεπώς η ημερομηνία δεν παίζει κάποιο ρόλο ως προς την ουσία των πραγμάτων. Είναι όμως εξεταστέον: γιατί αποφασίσθηκε η μετάθεση της ημερομηνίας; Ποιος σοβαρός λόγος, άραγε, κατέστησε αναγκαία μια μεταγενέστερη ημερομηνία; .

____Δεν είμεθα αρμόδιος να απαντήσουμε στην απορία αυτή. Οπωσδήποτε όμως επειδή μερικοί υπέβαλαν το ερώτημα, πρέπει να δώσουμε μια εξήγηση. Καθώς λοιπόν ακούσαμε γύρω από την 25η Ιανουαρίου 2009 είχε προγραμματισθή μία ακόμη ποιμαντική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.. Βαρθολομαίου στην Ελλάδα, η οποία τελικά αναβλήθηκε. Όπως λοιπόν ήταν φυσικό η επίσκεψη του Πατριάρχου ώθησε την ημερομηνία τελέσεως του μνημοσύνου στην 1η Φεβρουαρίου!

____Μπορούμε να διατυπώσουμε την άποψη, ότι η μετάθεση της ημερομηνίας γι’ αυτό το λόγο, αν βεβαίως η πληροφορία μας είναι αληθινή, μαρτυρεί έλλειψη σεβασμού στη μνήμη ενός Μεγάλου Αρχιεπισκόπου. Αλλά γιατί να τον σεβασθούν νεκρό, όσοι τον πολέμησαν με μανία όταν ακόμη ήταν στη ζωή; Η μακάβρια τελετή της επιβολής του επιτιμίου της «ακοινωνησίας» δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τη μνήμη μας! Στην αρχαία Σπάρτη οι μανάδες έριχναν τα παιδιά τους στον Καιάδα! Στην νεώτερη Ελλάδα η Μητέρα Εκκλησία ρίχνει αρχιεπισκόπους στον Καιάδα της ακοινωνησίας!"

Αυτός είναι ο Αμβρόσιος και για όσους δεν τον έχουν παρακολουθήσει αυτός ήταν πάντα. Με παληκαρήσιες κουβέντες και βαθιά αγάπη για την Πατρίδα που δεν χάνει την ευκαιρία να διατυπώνει.
...
"ΣΤΟΧΟΣ"

12 σχόλια

  1. 1. Επί τέλους ενημερώθηκαν οι απο- ρούντες. Αλλά ήταν δικιολογία αυ-τή, ώστε να μετατεθεί το μνημόσυνο νο; Όχι μόνο δεν έπρεπε να μετατε- θεί, αλλά και να προστεί ο πατριάρ-χης τούτου. 2. Δεν υπήρξα ούτε οπα-
    δός ούτε εχθρός του μακαριστού, αλ-
    λά στο θέμα της διαμάχης με το Φα- νάρι ήμουν ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ με το μέρος του. Δυστυχώς, όπως σχεδόν ποτέ δε ν είχαμε τολμηρούς πολιτικούς άν- δρες τουτ' αυτό δεν είχαμε και εκ- κλησιαστικούς! Η ελλάδα, όπως εί- ναι ενιαίο κράτος, έπρεπε να είναι και ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ κι όχι χωρισμέ-νη σε 5 καντόνια!3.Πάντως ο αρχιε- πίσκοπος έσωσε τα προσχήματα πηγαί-νοντας ανήμερα της επετείου στον τάφο του και αναπέμποντας δέηση! και 4. Αυτή η "ακοινωνησία" ήταν και η αρχή του τέλους του Χριστό- δουλου! Δεν κατάλαβα δε ποτέ, για- τί ζήτησε να τον διαβάσει ο Βαρ-
    θολομαίος; Μήπως το είδε σαν αλλη- λοσυγχώρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων την αλήθεια λέει!Η τιμή και ο σεβασμός απέναντι των ανθρώπων είτε υφίσταται είτε δεν υφίσταται,είτε τιμάς κάποιον είτε δεν τον τιμάς...Πολλώ δε μάλλον όταν προηγείται η ανάγκη να τιμάμε τους ανθρώπους εν ζωή απ ό,τι μετά θάνατον...μετά θάνατον ό,τι και να κάνεις,είναι περισσότερο για τη δική σου ειρήνευση...Ο νεκρός θέλει την προσευχή και την αγάπη μας σίγουρα,αλλά πώς να προσευχηθούν για το Χριστόδουλο άνθρωποι που απο τά σαράντα έλεγαν η Εκκλησία ζει την ανάστασή της ?Είναι ένα θέμα αυτό,μια τροφή για σκέψη...και φυσικά ο Αμβρόσιος είναι πνευματικός αδελφός του Χριστόδουλου και έτσι νιώθει την ανάγκη να τα πει έξω απο τα δόντια και φυσικά καλά κάνει!Θα μας πει η Πατριαρχική πτέρυγα στην Εκκλησία,ή τα αντιχριστιανικά ΜΜΕ τι ήταν για εμάς ο Χριστόδουλος?Να μην τρελαθούμε δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ADELFIA MOU DEN IPARXI PERIPTOSI TO TI ESTI KIPRIOS ESTI ELLINAS .O KIPRIOS INE ELLINAS I KIPROS INE ELLINIKI GT O 8EOS TO 8ELISE KAI OTAN O 8EOS EPELEXEN GIA EKLEKTI TOU PATRIS TIN ELLADOS DEN ELLAVEN IPOPSI TOU TA ALLA KRATI KAI E8NI GT IXERE PWS I ELLADOS 8A MINOI I TELEUTAIA PISTOI KAI SAS DIAVEONO ADELFIA MOU POS I KIPROS NISI TIS ELLADOS 8A MINOI TELEUTEO PISTO ME TIN EULOGIA TOU 8EOU TIN EONION VOI8IAN TOU KAI TO EONION DORO TOU..... DOXASIS TO ONOMA AUTOU AGIOS KIRIOS KIRIOS SAVVAW8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. i eleu8eria den erxete moni tis adelfia mou ala kai oxi apo diki mas protovoulia ala apo 8elima 8eou kai afou i ellados adelfia mou ine i eklekti patridos tou 8eou i wra plisiazi me tin eulogia t 8eou kai tin pistoi mas sauton kai ston timion mas agwna.... << DOXASIS TO ONOMA AUTOU KIRIOS KIRIOS AGIOS SAVVAW>> EAN AGAPAS TON 8EO AGAPAS KAI TON 8ANATO>> .. KIRIE IHSOU XRISTE ELEISON ME.... DOXASTE TON ADELFIA M DOXASTE TON KAI DIASILOGISTITE OSON EXI WRA.AUTO TO MUNIMA AGAPITA ADELFIA INE APO TON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε των 5.25 μμ,που γράφεις πριν απο εμένα,αυτό που λές το είχε παραδεχθεί και ο ίδιος ο Χριστόδουλος,πίστευε ότι η αρρώστειά του προερχόταν ακριβώς από τον καημό που του προκάλεσε ο Πατριάρχης με το θέμα της ακοινωνησίας...Την αμαρτία δεν την έχει ο Χριστόδουλος,αλλά ο Πατριάρχης,που αφού τον έθεσε σε ακοινωνησία,αφού προέστη της νεκρωσίμου ακολουθίας,κοινώς τον έθαψε,πάνω από το σκήνωμά του,έδωσε γραμμή για Ιερώνυμο...Ποιός δεν τα θυμάται όλα αυτά ?Ο Χριστόδουλος όμως έδωσε τόπο στην οργή,γιατί έφευγε και ήθελε να φύγει χωρίς πικρίες αλλά καια χωρίς να αφήσει διχασμό στην Εκκλησία.Είχε ανωτερότητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οτι και να κανουν τα ρεμαλια,το ποταμι δεν γυριζει πισω,ο κεραυνος εχει καταξιωθει στους Ελληνες και εχει ηδη γινει προ πολλου συμβολο αγωνα.Δεν θελουμε τις τιμες τους,δεν θελουμε τιποτα πια απο αυτους,ενα να ξερουν ο Χριστοδουλος πια ειναι δικος μας,ειναι ενα με μας,ειναι ο αρχηγος μας.Διονυσιος τρικκης,Πατροκοσμας,Αθανασιος διακος,Παπαφλεσσας,Γερμανος Καραβαγγελης,Σαμουηλ,Σεβαστιανος,Χριστοδουλος.Εκει ανηκει ο αρχηγος,στους Ελληνες παπαδες,στην ιστορια της Ελλαδος και της λευτεριας,οι αλλοι που ανηκουν?Την δοξα λοιπον κυριοι ιεραρχες,την τιμη και την αναγνωριση,την κερδισε ο Κεραυνος με το σπαθι του,το καταλαβαινετε?βαλτε λοιπον τις ψευτοτιμες σας εκει που ξερετε.Ευτυχως που υπαρχουν ο Ανθιμος και καποιοι ελληνες παπαδες ακομα,ευτυχως.---ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ αντιοχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O IERARXHS ABROSIOS TON KALABRITON EINAI O E L L H N A S IERARXHS ME ERGO KAI DRASH POY TON SEBONTE KAI TON AGAPOYN OXI MONON OI KATOIKOI THS AIGIALEIAS KAI TON KALABRYTON ALLA KAI OLH H ELLADA. OI DHLOSEIS TOY EXOYN MEGALH BARYTITA ,LENEDE KAI ENOOYN POLLA. DIAYTO STHN MIKROPSYXIA TON KAREKLOPODARON PROTI8NO NA KANH TO MNYMOSHNO TOY AHTOY STA KALABRYTA GIA NA ENOTHI H MNHMH TOY ME ENAN ALLO ME3GALO IERARXH MAS TON PALAION PATRON GERMANO GIATI KAI OI DYO AGONIZONTO NA APOTINAXOYN THN ELLADA APO TON ZYGO THS SKOTADOSINHS KAI THS SKLABIAS KAI POY KAI OI DYO TO EPETYXAN ALLO AN META BRETHIKAN OI KAREKLOPODAROI KOYTALOFOROI TYPOY IOYDA ISKARIOTH OPOS PX SHMERA KRIMA POSA ALLA EXOYME NA DOYME ME TOYS ANTIXRISTOYS ??KAI OS POTE???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Ντίνα δεν είπα εγώ ότι αμάρ
    τησε ο μακαριστός, ίσα-ίσα, που υποστήριξε τα δίκαια της Ελλαδικής εκκλησίας! Γιά μένα δεν υπάρχουν ν "ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ" εδάφη, που έχουν απελευθερωθεί πρίν από ένα αιώνα! Επίσης δε θά 'πρεπε να υπάρχει ξε- χωριστή "ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ" εκκλησία στην Κρήτη, ώστε σήμερα να υπάρ- χουν φωνές, που μιλάνε και για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ανεξαρτησία!! Τα 12άννησα έχουν πάνω από μισό αιώνα απελευ- θερωθεί δε θα ΄πρεπε να διοικού- νται από το Φανάρι, αλλά από την Αθήνα!! Όλα αυτά ΑΝΟΙΓΟΥΝ την όρε- ξη κάποιων, ώστε να τα εποφθαλμι- ούν Ημέρες επετείου των Ιμίων!! Παραβιάσεις κ.λπ. Αλλά πού μυαλό. Σε λίγο θα τα ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ όλα όχι μόνο εκκκλησιαστικά, όπως τώρα!! Έγραψα ότι Ο Χριστόδουλος αντέδρα- σε, αλλά δεν είχε ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ. Αυτά είδε ο Βαρθολομαίος και τον τιμώρησε με ακοινωνησία. Αν ξυπνή- σουμε ποτέ Ντίνα μου να μου γράψεις..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Αντίοχε, αν άφηναν το μακα ριστό Χριστόδουλο και τον στήριζε και η ΙΡΑΡΧΙΑ σήμερα ΟΛΗ μα όλη η Ελλάδα θα ήταν ενωμένη και ΕΚΚΛΗΣΙ-ΑΣΤΙΚΑ!! Αλλά είπαμε, μυαλό, ΨΥΧΗ και ΚΑΡΔΙΑ σαν του μακαρστού δεν εμφανίζονται εύκολα. Και όταν εμφα-νιστούν τα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ και οι χαμαι- λέοντες τα ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ!! Πάντως όσοι αγαπούν τον Χριστόδουλο, τον έχουν κλείσει στην καρδιά τους ό- που και να βρίσκονται αύριο θα του ανάψουν και κερί και θα προσευχη- θούν και θα ευχηθούν να είναι ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝΤΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μἐ ὀλο τὀν σεβασμὀ πρὀς τὀ πρὀσωπὀ σας,εἰς τὀν Καιἀδα οἰ Λἀκωνες ειὠθασι τοὐς κακοὐργους ρἰπτειν(Λεξικὀν Σουἰδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου ελπίζω να ξυπνήσουμε προτού διαπιστώσουμε εκ των υστέρων εξελίξεις που θα μπορούσαμε να είχαμε αποτρέψει.Ο Χριστόδουλος έλεγε αλήθειες,τις οποίες θα τις βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή με μαθηματική ακρίβεια.Και αυτό διότι ο άνθρωπος αυτός ήταν εξέχουσα φυσιογνωμία,ήταν άνθρωπος προβλεπτικός και πρόβλεπε με μακρύ χρονικό περιθώριο..Ταξίδευε,πήγαινε στο εξωτερικό,ερχόταν σε επαφή με πολιτικους και εκκλησιαστικούς παράγοντες και ήξερε τη νοοτροπία τους και μας προετοίμαζε!Τώρα ας πέσουμε στα βαθιά μόνοι μας,τώρα που αυτός δεν είναι εδώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.