Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΣΤΟ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΡΕΛΛΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΤΖΑΜΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ... Από τις 21 Αυγούστου του 2008 (Α.Φ. 352) ο "Στόχος" και πάλι μόνος έχει ...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΤΖΑΜΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!
...
Από τις 21 Αυγούστου του 2008 (Α.Φ. 352) ο "Στόχος" και πάλι μόνος έχει καταγγείλει την σταδιακή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Στο θέμα είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα αλλά επανήλθαμε τον Αύγουστο πιό τεκμηριωμένα και με ακριβή στοιχεία, για τα όσα ακριβώς συμβαίνουν στην σκλαβωμένη Κωνσταντινούπολη. Σήμερα επ' ευκαιρίας της εκπομπής "αθέατος κόσμος" του Κώστα Χαρδαβέλλα για την Εκκλησία των Εκκλησιών επαναφέρουμε στο stoxos.gr την καταγγελία μας και ζητάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ενεργοποίηση των αρμοδίων.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΤΖΑΜΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Καμία αντίδραση απο τους χοντρόπετσους και αδιάφορους αρμόδιους

Τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Εξωτερικών της Θοδώρας που δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική της προβολή και για την πάση θυσία ελληνοτουρκική προσέγγιση. Οι πληροφορίες που μας έρχονται απο την Τουρκία δείχνουν ότι δεν έχουν αλλάξει τους σχεδιασμούς τους εκεί στην Άγκυρα, καθώς προχωράνε ολοταχώς στην πλήρη τουρκοποίηση ακόμη και της Αγιάς Σοφιάς την οποία εδώ και δυο χρόνια μετατρέπουν σταδιακά σε τζαμί! Μάλιστα ο μουεζίνης βγαίνει και καλεί τους πιστούς σε προσευχή απο τον μιναρέ της Αγίας Σοφίας! Η αρχή για την σταδιακή μετατροπή του μεγαλύτερου μνημείου του Χριστιανισμού ξεκίνησε πριν απο δυο χρόνια, όταν οι τουρκικές αρχές επικαλέστηκαν πως θα πρέπει να υπάρχει χώρος μέσα στην Αγία Σοφία για την προσευχή των μουσουλμάνων εργατών -της δήθεν συντήρησής της!- και των τουριστών που την επισκέπτονται! Όταν το θέμα αποκάλυψαν... τουρκικές εφημερίδες και ρώτησαν τον διευθυντή και τομεάρχη των μουσείων που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και Μουσείων, κ. Aydin Zulkuf, η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής: "Κύριοι, στο τμήμα μέσα στο μουσείο χρησιμοποιείται σαν μικρό τζαμί (mescit) μόνο απο τους εργαζομένους, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εισόδου απο άλλους. Το ότι διαβάζουν εκεί το ezan (κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή στο τζαμί) δεν είναι λόγος συζήτησης του θέματος. Το τμήμα αυτό είναι τελείως ανεξάρτητο απο τον χώρο του μουσείου και το κατασκευάσαμε μόνο για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων"! Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι υπάρχει τουρκική υπουργική απόφαση απο το 1934 για μετατροπή της Αγίας Σοφίας απο τζαμί σε μουσείο. Μια απόφαση όμως που προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ακυρώσουν στην πράξη οι Τούρκοι.
Έτσι λοιπόν, με βάση τους ισχυρισμούς περί θρησκευτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Αγιά Σοφιά, ξεκίνησε η χρήση του ναού της Χριστιανοσύνης για λατρεία απο τους μουσουλμάνους. Από τον ένα μιναρέ άρχισε να ακούγεται το κάλεσμα των πιστών
για προσευχή! Μεγάλο μάλιστα είναι το ενδιαφέρον για την προσευχή της Παρασκευής! Όχι φυσικά επίσημα, αλλά με κάθε επισημότητα! Τα πέντε μεγάφωνα που τοποθετήθηκαν στον μιναρέ προς την πλευρά του Τοπ Καπί, καλούν τους πιστούς για την προσευχή τους. Παρ' όλη την μικρή απόσταση που βρίσκεται το τέμενος του Σουλτάν Αχμέτ, αρκετοί πιστοί προτιμούν να κάνουν την προσευχή τους στην Αγιά Σοφιά! Ο χώρος υποτίθεται ότι είναι για τους εργαζομένους και χωράει... μόλις 300 άτομα!!! Εκτός απο αυτούς λοιπόν τους 300 που αποτελούν τους... μόνιμους προσκυνητές, κάθε Παρασκευή παρευρίσκονται και άλλοι μουσουλμάνοι για να τελέσουν την διαδικασία της προσευχής τους (ναμάζι), με αποτέλεσμα να δημιουργείται πραγματικός συνωστισμός στο χώρο της Αγιά Σοφιάς!
Η κατασκευή του "μικρού τζαμιού" στον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας, έγινε στο σημείο που περνούσε ο σουλτάνος για να προσευχηθεί. Το 2004 μάλιστα συστάθηκε ένας ειδικός σύλλογος με την ονομασία "Σύλλογος Αγίας Σοφίας", με το σκεπτικό ότι είναι ανάγκη της περιοχής η Αγία Σοφία να αρχίσει να λειτουργεί ως χώρος λατρείας για τους μουσουλμάνους, χωρίς να χάσει το νομικό καθεστώς που προβλέπει ότι είναι πλέον μουσείο! Το 2005 ο ίδιος σύλλογος προσέφυγε στο Danistay (το ανάλογο Συμβούλιο της Επικρατείας στην Τουρκία) ζητώντας η Αγία Σοφία να λειτουργεί -εκτός απο μουσείο- και σαν λατρευτικός χώρος για τους πιστούς μουσουλμάνους, προκειμένου να κάνουν την προσευχή τους οι εργαζόμενοι στο Ναό μαζί με τον λαό! Το 10ο τμήμα του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του συτγκεκριμένου συλλόγου, καθώς υπάρχει και εφαρμόζεται (υποτίθεται) η απόφαση του 1934. Για αυτό το λόγο κλειδώνουν το χώρο που έχουν μετατρέψει σε μικρό τζαμί, τις ώρες που δεν τελείται προσευχή. Όταν όμως έρχεται η ώρα της μουσουλμανικής προσευχής τότε -με τις ιαχές του μουεζίνη- μαζί με τους εργαζόμενους προσεύχονται ακόμη και... Άραβες τουρίστες! Στην πόρτα μάλιστα του χώρου έχει αναρτηθεί και ανάλογη πινακίδα που γράφει: ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ! Ορμώμενοι λοιπόν απο αυτή την πινακίδα, οι τουρκικές εφημερίδες δεν έχουν διστάσει να ελπίζουν ότι: "Πρώτα ο Θεός να αναρτήσουμε την πινακίδα αυτή σύντομα στην κεντρική είσοδο"! Κάτι που σημαίνει ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι ονειρεύονται να μετατρέψουν πλήρως την Αγιά Σοφιά ΜΑΣ σε τζαμί!
Και έρχονται λοιπόν οι εύλογες απορίες, του τι κάνουν οι αρμόδιοι και οι επιτροπές του ΥΠΕΞ που δήθεν παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων; Στην Πατρίδα μας τρέχουν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση -ακόμη και αν ανήκει στη σφαίρα του παράλογου- των μουσουλμάνων, με συνεχείς αναστηλώσεις και αναπαλαιώσεις τζαμιών και χαμάμ... Αλλά δεν δείχνουν καμία απολύτως διάθεση να υπερασπιστούν ούτε καν το μεγαλύτερο Χριστιανικό μνημείο, για το οποίο ανησυχούν ξένες οργανώσεις που γνωρίζουν την ιστορική αξία του μνημείου, σε αντίθεση με τους "δικούς" μας Ελληνόφωνους!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" ΑΡ.Φ. 352

3 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ,ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ;ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; .ΟΥΣΤ , ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ.ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ( ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΡΗΜΑΔΙΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ )ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ 5 ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ;
    ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί σου, να αντισταθούμε, αλλά πώς; Έχεις καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά κοροιδευόμαστε? Πιστεύετε πραγματικά ότι μπορούμε να τους διώξουμε?Δυστηχώς εχουν γίνει ισχυρό γκέτο και ξεψαρώσανε λόγω του ότι υπάρχουν οι άπλυτοι αναρχοκουλτουιάριδες που τους έχουν κάτω απο την αγκαλιά τους και φυσικά να μην ξεχνάμε τα ΜΜΕ που το παραμικρό να γίνει σε μετανάστη ωγαίνουν και κράζουν αλλά και το κράτος που μόνο Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών ξέρει να φτιάχνει. Εδώ γίνονται εισηγήσεις για να παίρνουν Ελληνική υπηκοότητα με το που θα συμπληρώσουν τα 18, και αν γίνει κάτι τέτοιο θα βγάλουν το άχτι του πάνω μας.Όλοι είναι εναντίον του Έθνους. Μόνο ένας πολιτικός ηγέτης θα μπορούσε να το κάνει γιατι το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων μπορεί να έχουν αυτήν την άποψη και επιθυμία αλλά οι ψυχοπονιάρηδες και τα ΜΜΕ θα βγαίναν να μας φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.