Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΥ ΔΟΥΛΑ Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι Αξιωματικοί μας είχαν λόγο στα δρώμε...

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΥ ΔΟΥΛΑ

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι Αξιωματικοί μας είχαν λόγο στα δρώμενα της χώρας και μάλιστα οι κυβερνήσεις ζητούσαν την άποψή τους, όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά επί της ουσίας. Δυστυχώς εκτός όλων των άλλων πληγών που επέφερε η πολυδιαφημιζόμενη μεταπολίτευση, ήταν και η μετάλλαξη του Στρατεύματος σε τομέα του Δημοσίου (πως είναι δηλαδή οι τράπεζες και οι ΔΕΚΟ;) προκειμένου να απαξιωθεί αρχικά στις συνειδήσεις του λαού μας. Όλες οι κυβερνήσεις φυσικά –όλων των αποχρώσεων- στις προεκλογικές περιόδους τρέχουν να τάξουν στους Αξιωματικούς, μιας και αυτό που τους νοιάζει είναι η ψήφος που θα τους χαρίσει την πολυπόθητη κουτάλα. Όταν βέβαια αποκτούν το ποθούμενο ξεχνάνε τι έχουν υποσχεθεί, περιμένοντας να έρθει η επόμενη προεκλογική περίοδος για να τάξουν πάλι και πάει λέγοντας.
Η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, είχε δεσμευθεί για την επίλυση ορισμένων θεμάτων που απασχολούν για πολλά χρόνια τους απόστρατους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όταν γίνει Κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές, όμως από τις επτά δεσμεύσεις και μετά από 30 ολόκληρους μήνες διακυβέρνησης, δεν έχει υλοποιήσει τίποτε, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της… επόμενης τετραετίας για να κρατάει ομήρους τους απόστρατους Αξιωματικούς.
Μεταξύ όμως των δεσμεύσεων της Νου Δου υπάρχουν και δυο που δεν έχουν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος. Πρόκειται για την διανομή των οικοπέδων Πικερμίου στους δικαιούχους. Τα οικόπεδα έχουν προπληρωθεί από τους δικαιούχους, οι οποίοι αναμένουν για… 40 ολόκληρα χρόνια τη διανομή τους και όπως είναι φυσικό κατά το διάστημα αυτό πολλοί έχουν αποδημήσει εις Κύριον περιμένοντας. Το 2004 συντάχτηκε νέο πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο με την σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Υπουργείου Γεωργίας, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και όλων των εμπλεκομένων φορέων, απεστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για οριστική έγκριση. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε’ Τμήμα) απέρριψε το σχέδιο με την δικαιολογία ότι στην περιοχή υπάρχουν δασικές εστίες και ότι το τοπίο «είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», χωρίς να λάβει υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις τεσσάρων Υπουργείων. Δηλαδή τα αμπέλια του Πικερμίου –που βρίσκονται και τα οικόπεδα- είναι δασική περιοχή και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τα οικοδομημένα μέχρι την κορυφή τους βουνά της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Σχοινιά είναι… βαμβακοφυτείες του Θεσσαλικού κάμπου! Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν συμφέροντα και γι’ αυτό δεν προχωράει το θέμα.
Ένα ακόμη ζήτημα που ταλανίζει τους απόστρατους είναι η αποκατάσταση των κατά καιρούς αδικηθέντων Αξιωματικών. Το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης απεστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών για συνυπογραφή. Όμως το Υπουργείο Οικονομικών το επέστρεψε στο ΥΠΕΘΑ, για να μελετήσει το οικονομικό κόστος! Όταν βέβαια πρόκειται για αυξήσεις μισθών των «εθνοπατέρων» δεν τίθεται θέμα από τον Αλογοσκούφη και τους υψηλά αμειβόμενους συνεργάτες του περί… οικονομικού κόστους. Έτσι δουλεύουν ψιλό γαζί και τους απόστρατους, όπως ακριβώς κάνουν και για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, τον οποίο και συνεχίζουν να αποκαλούν «κυρίαρχο» προκειμένου να τον κολακεύουν και να του αρπάζουν το μοναδικό τους ζητούμενο, την ψήφο!

Στόχος αρ. φ 263 (1061)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.