Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτος και Ελληνόψυχος Μέχρι το Μεδούλι...!!! «2 Έλληνες στρατιώτες, σάρκα από τη σάρκα.... βρίσκονται στα χέρια του εχθρού» Ξεσήκωσε την Χίο στον Επιτάφιο ο Μητροπολίτης Μάρκος!

«Άστραψε και βρόντηξε» από την κατάμεστη κεντρική πλατεία της Χίου ο Μητροπολίτης Μάρκος κατά τη συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών τη...


«Άστραψε και βρόντηξε» από την κατάμεστη κεντρική πλατεία της Χίου ο Μητροπολίτης Μάρκος κατά τη συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών της πόλης. Μπροστά στις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του νησιού ο προκαθήμενος της Χιακής Εκκλησίας, επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον της Τουρκίας την οποία χαρακτήρισε εχθρό της Ελλάδας που έχει προβεί σε ιταμές προκλήσεις και έχει ανεπίτρεπτες επιθυμίες στα χώματα των νησιών.





Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Μάρκος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Λιτανεύουμε σήμερα τον λυτρωτή του Έθνους μας. Αυτόν που μας χάρισε το πολυπόθητο αγαθό της ελευθερίας. Την ελευθερία για ζούμε σύμφωνα με το θέλημά Του. Την ελευθερία για να εργαζόμαστε προς δόξα τον ονόματός Του. Γι’ αυτό Χριστιανοί μου, προσεύχομαι ιδιαιτέρως τούτη την ώρα, αυτή την ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας, να τη στείλει απόψε και να λιτανεύσει το άχραντο Σώμα Του, μέσα στα σκοτεινά κελιά των φυλακών της Ανδριανουπόλεως, όπου 2 Έλληνες στρατιώτες, σάρκα από τη σάρκα μας και οστούν από τα οστά μας αναίτια σε καιρό ειρήνης βρίσκονται στα χέρια του εχθρού με ιταμές προκλήσεις και ανεπίτρεπτες επιθυμίες στα χώματά μας», ανέφερε.

Λίγο πριν ολοκληρώσει το κήρυγμά του παρακάλεσε τους κατοίκους του νησιού να υψώσουν τη γαλανόλευκη ώστε οι επισκέπτες να αντιληφθούν ότι η Χίος είναι Ελλάδα.

«Δεν είμαι μονοφυσίτης να ασχολούμαι μόνο με τα του ουρανού, θα ήμουν αιρετικός αν δεν ασχολούμουν με τα της γης. Σας καλώ όλους, ως πνευματικός σας πατέρας, να βάλετε τούτο το διήμερο την Ελληνική Σημαία στα σπίτια σας, για να δουν οι επισκέπτες μας ότι εδώ είναι ΕΛΛΑΣ.», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.