Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400 ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της προμήθειας από την Τουρκία του συστήματος αντιβαλλιστικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400 T...







Νέες διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της προμήθειας από την Τουρκία του συστήματος αντιβαλλιστικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf από τη Ρωσία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι στην Άστανα του Καζακστάν για τη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC: Organization of Islamic Conference), ότι η Τουρκία έχει ήδη καταβάλει στους Ρώσους προκαταβολή, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «τελειωμένη συμφωνία».




Ο Ερντογάν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταλείψει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά του συστήματος S-400, σύμφωνα με την ερώτηση που φέρεται να δέχθηκε, εξαιτίας της πίεσης από το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, ο Ερντογάν ανέφερε, ότι «η συμφωνία για το πυραυλικό σύστημα S-400 έχει ήδη υπογραφεί από αξιωματούχους, διότι γνωρίζω ότι καταβλήθηκε η πρώτη δόση». Το πρώτο φυσιολογικό ερώτημα που εγείρεται είναι, πως καταβλήθηκε προκαταβολή, καθώς τέτοιες συμφωνίες, φυσιολογικά δεν υπογράφονται εν κρυπτώ.

Υπενθυμίζεται, ότι και η ρωσική πλευρά μέχρι πολύ πρόσφατα επικαλείτο κάποια προβλήματα σε λεπτομέρειες της συμφωνίας, τα οποία αποτελούν το αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δυο πλευρές, τοποθετώντας μάλιστα τον ορίζοντα της υπογραφής της σύμβασης περί τον Δεκέμβριο. defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.