Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...!!! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ! ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...;;;

Η Ρωσία και το Ιράν, αλλά και η συριακή κυβέρνηση που συμφώνησε να μην αντιδράσει σε διεθνές επίπεδο, έδωσαν πριν λίγο την τελική συ...






Η Ρωσία και το Ιράν, αλλά και η συριακή κυβέρνηση που συμφώνησε να μην αντιδράσει σε διεθνές επίπεδο, έδωσαν πριν λίγο την τελική συγκατάθεσή της για να επιτεθεί η Τουρκία στην κουρδική περιοχή της Αφρίν που ελέγχει το YPG.

Οι σύμμαχοι του YPG, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αντιδράσει μέχρι στιγμής παρά το γεγονός ότι έχουν ενημερωθεί σε διπλωματικό επίπεδο για τη τουρκική εισβολή η οποία αναμένεται από ημέρα σε ημέρα.





Στη διάρκεια των συνομιλιών στην Αστάνα, η Αγκυρα έπαιξε "σκληρό πόκερ" με την Μόσχα και την Τεχεράνη και το Ιράν-Ρωσία συμφώνησαν τελικά να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στην πόλη Αφρίν, αλλά αμέσως μετά, πριν το τέλος του χρόνου η Τουρκία θα βοηθήσει στην κατάληψη της Ιντλίμπ η οποία θα τεθεί υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Οι Ρώσοι θέλουν να επιταχύνουν την κατάληψη της Ιντλίμπ καθώς θεωρούν ότι οι ισλαμιστές έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν την Ράκκα και να μετακινούνται προς την Ιντλίμπ που μέχρι τώρα αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο όλων των ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως η αλ Νούσρα και το ISIS.

Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις προετοιμασίες για τη επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Περισσότεροι από 7.000 Tούρκοι στρατιώτες τριών μηχανοκίνητων ταξιαρχιών έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την βόρειο Συρία, ενώ έχουν μετακινηθεί στην περιοχή του Ευφράτη, πέντε Μοίρες αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina αλλά και πυροβόλων των 203 χλστ. (φωτό), εκτοξευτές ρουκετών κλπ.

Ενα Τάγμα ειδικών δυνάμεων θα υποστηρίξει την όλη επιχείριση.

Επίσης, Τουρκμένοι και Σύροι σύμμαχοι των Τούρκων, περίπου 20.000 προσωπικό, έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, για να μην επαναληφθεί το φιάσκο της αλ Μπαμ, που τα τουρκικά LEO2A4 στην αρχή της επιχείρησης "θερίστηκαν" από τα αντιαρματικά του ISIS, λόγω μη υποστήριξης από μονάδες πεζικού και πλέον είναι έτοιμοι (έτσι λένε...) να συγκρουστούν με το κουρδικό YPG, το οποίο παρεπιπτόντως είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

 Η κύρια επιχείρηση στοχεύει στην εκκαθάριση του YPG από το βόρειο τμήμα της Συρίας και θα αρχίσει αυτή από την Αφρίν και το Τελ Αμπιάντ και η επίθεση θα έχει τέσσερις άξονες: Κάθε επίθεσης θα προηγείται σφοδρός βομβαρδισμός πυροβολικού σε στόχους που θα έχουν αναγνωριστεί από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και θα ακολουθούν τα άρματα μάχης και τα ΤΟΜΑ, τα οποία θα εκκαθαρίζουν τις εστίες αντιαρματικών όπλων.

Με αυτό το σκηνικό να έχει στηθεί, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ματίς, πάει άρον-άρον στην Αγκυρα προκειμένου να διαπραγματευθεί και να διασώσει ότι μπορεί, την Τετάρτη 23 Αυγούστου. pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.