Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!!! ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΣ ΣΤΑ 100 ΤΟΥ!!! ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΝ ΖΩΗ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΠΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

Βαθιά συγκινημένος και με ζεστό χειροκρότημα τιμήθηκε ο μοναδικός εν ζωή έφεδρος αξιωματικός που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης. Ο Νίκ...





Βαθιά συγκινημένος και με ζεστό χειροκρότημα τιμήθηκε ο μοναδικός εν ζωή έφεδρος αξιωματικός που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης. Ο Νίκος Κοπάσης στα 100 του χρόνια, αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας.




Τιμήθηκε από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μανούσο Παραγιουδάκη, σε εκδήλωση με αφορμή το έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων στο Στρατιωτικό Μουσείο Αγώνων στο Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου.









100 χρονών πια και μετά από 77 χρόνια που πέρασαν από τον πόλεμο, ο μοναδικός εν ζωή έφεδρος αξιωματικός που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης, συγκινείται με το ήθος και το ηθικό των Κρητικών πολεμιστών που άφησαν τα όπλα και σκότωσαν τον εχθρό με τα μαχαίρια που είχαν φέρει μαζί τους από τον τόπο τους.

Ο Νίκος Κοπάσης συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τη ζώσα ιστορία του τόπου μας. Είχε πολεμήσει ηρωικά στη μάχη του Σταυρωμένου Ρεθύμνου.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε την τιμητική πλάκα στον Νίκο Κοπάση, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα στέκεται όρθια με ακμαίο ηθικό απέναντι στον κάθε επιβουλέα, όπως η Τουρκία, χωρίς όμως να αποζητά τον πόλεμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το έτος εφέδρων και εθνοφυλάκων με τον διευθυντή του στρατιωτικού μουσείου αγώνων στο Χρωμοναστήρι, Μανώλη Μιχελάκη και τον Κώστα Ζαφείρη, να τονίζουν τη σημαντική συμβολή των εφέδρων αξιωματικών και εθνοφυλάκων στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και την ανάγκη εξέλιξης του θεσμού.



neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.