Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου...

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική – Φόβοι για αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα


ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

«Έχουν δοθεί εντολές μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας και εν όψει της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου να υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε κτήρια όπως Βουλή, υπουργεία, πρεσβείες, τράπεζες και ξένες εταιρείες. Στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη φύλαξη υψηλών προσώπων, τους έχουμε ζητήσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί οι τρομοκράτες στο επόμενο χτύπημα να επιλέξουν ανθρώπινο στόχο. Να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές, να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάποια ύποπτη κίνηση να ενημερώσουν απευθείας την αντιτρομοκρατική. Στη λίστα των πιθανών στόχων βρίσκονται τα ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζικών, διπλωματών, δικαστικών, αστυνομικών και σωφρονιστικών».

Μετά το χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας, απέναντι από τη Βουλή, υπάρχει έντονη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις των τρομοκρατών που απέδειξαν ότι έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα παρά τις συλλήψεις, να πραγματοποιούν με επιτυχία χτυπήματα υψηλού ρίσκου. Η ανησυχία των αρχών μεγάλωσε μετά και τις απειλές των "πυρήνων της φωτιάς" που καλούν σε σαμποτάζ για την επίσκεψη του Ομπάμα, ενώ λίγες ώρες πριν είχε ακυρωθεί η ομιλία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας για λόγους ασφαλείας! Η αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού γιατί ακόμη δεν έχει σταλεί προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης κι έτσι είναι όλα ανοιχτά, όσον αφορά την οργάνωση που κρύβεται πίσω από την επίθεση με τη χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στη Γαλλική πρεσβεία, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ειδικός φρουρός που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις των τρομοκρατών

Κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κατέγραψαν τις κινήσεις των δύο τρομοκρατών που επέβαιναν σε μαύρη μοτοσικλέτα. Το οπτικό υλικό όμως δεν βοηθάει τις έρευνες αφού οι δράστες φορούσαν μαύρα κράνη και άρα φαίνονται μόνο οι κινήσεις τους. Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων για να εντοπίσουν μέσω καμερών ασφαλείας το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την επίθεση, την ομάδα υποστήριξης και αν άλλαξαν μέσο διαφυγής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία να είναι έργο της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» που είχε πραγματοποιήσει την τελευταία επίθεση της πριν από έναν χρόνο, (τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος), ενώ δεν αποκλείουν την εμφάνιση μίας νέας οργάνωσης, ή την επανενεργοποίηση του Επαναστατικού Αγώνα και της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.