Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AYTH KAI AN EINAI ΕΠΙΤΥΧΙΑ: ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ!

Δύο Ελληνοαμερικανίδες αδελφές εξελέγησαν στην τοπική Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας του Κονέκτικατ, στις πρόσφατες εκλογές τη...







Δύο Ελληνοαμερικανίδες αδελφές εξελέγησαν στην τοπική Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας του Κονέκτικατ, στις πρόσφατες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την δικηγόρο Θέμιδα Κλαρίδη και την επιχειρηματία Νικόλ-Κλαρίδη-Ντίτρια, που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και με την εκλογή τους γράφουν διπλή ιστορία, καθότι εκλέγονται αμφότερες και επίσης κατάγονται από Ελληνες μετανάστες και συγκεκριμένα οι γιαγιάδες και οι παππούδες τους.




Η Θέμις Κλαρίδη εκλέγεται επί πολλά χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι αρχηγός της μειοψηφίας στη Βουλή, πολύ γνωστή, δημοφιλής και χαίρει εκτιμήσεως πανταχόθεν στην πολιτεία του Κονέκτικατ, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει την ευρεία συζήτηση που διεξάγεται ότι ενδεχομένως να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της κυβερνήτη του Κονέκτικατ.

Προσπάθειες του «Εθνικού Κήρυκα» να επικοινωνήσει μαζί της δεν καρποφόρησαν.

Η Θέμις Κλαρίδη αποφοίτησε από το Trinity College με δίπλωμα Μπάτσελορ στις Πολιτικές Επιστήμες και στη σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Quinnipiac University. Ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

Η Νικόλ Κλαρίδη-Ντιτρία εκλέχτηκε για πρώτη φορά στην 105η εκλογική περιφέρεια και κατόρθωσε να κερδίσει την Δημοκρατική υποψήφια Τερέζα Κονρόι. Ελαβε 6.589 ψήφους έναντι 4.978 της αντιπάλου της.

Στην επινίκια ομιλία της η κ. Κλαρίδη-Ντίτρια είπε στους πανηγυρίζοντες υποστηρικτές ψηφοφόρους της πως «τώρα ξεκινά η πραγματική εργασία. Μέχρι τώρα ήταν εύκολα, τώρα πρέπει να ανορθώσουμε την πολιτεία. Πρέπει να απαλλαγούμε από τον Dan Malloy, να μπούμε στη Βουλή και τη Γερουσία και να επιδιορθώσουμε το Κονέκτικατ».

Η κ. Νικόλ Κλαρίδη-Ντιτρία αποφοίτησε από το Quinnipiac University του Κονέκτικατ και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα ως αθλητική εκπαιδεύτρια. Σήμερα είναι επικεφαλής του Τμήματος Αθλητικών του Lauralton Hall High School, στην πόλη Μίλφορντ του Κονέκτικατ, και για την Ομάδα Ποδοσφαίρου του Seymour High School.

Επίσης διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία ιδιοκτησίας της οικογένειάς της. Με τον σύζυγό της Στιβ, ο οποίος είναι αστυνομικός και τον γιο τους Κέιντ, διαμένουν στην πόλη Saymour του Κονέκτικατ.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες της ήλθαν από την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πριν αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο. Ξεκίνησαν μία μικρή επιχείρηση στην αρχή μικρού παντοπωλείου, η οποία αργότερα επεκτάθηκε και δημιουργήθηκαν οι Klarides Supermarket.

Η κ. Νικόλ Κλαρίδη μεγάλωσε εργαζόμενη στα καταστήματα της οικογένειας, όπου έμαθε να εργάζεται σκληρά και εντατικά. Το 2011 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση της Επιτροπής Διοίκησης του Seymour και κέρδισε, ενώ το εντυπωσιακό ήταν ότι υποστηρίχθηκε από αμφότερες τις πλευρές, Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.