Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ Η ΒΡΩΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ!!!

Στην καρδιά της «αυτοκρατορίας», στην Ουάσιγκτον, το σοσιαλιστικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας, HDP, και το Ερευνητικό Κέντρο Κουρδικής Π...

Στην καρδιά της «αυτοκρατορίας», στην Ουάσιγκτον, το σοσιαλιστικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας, HDP, και το Ερευνητικό Κέντρο Κουρδικής Πολιτικής, KPRC, διοργανώνουν στις 29 Απριλίου συνέδριο με θέμα «Συνύπαρξη μέσω Δημοκρατικής Αυτονομίας και Αυτοκυβέρνησης: Η Κουρδική Υπόθεση».

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρεται στο δελτίου Τύπου του συνεδρίου, έχουν σχηματίσει ένα νέο γεωπολιτικό τοπίο, ενδυναμώνοντας παλιές συμμαχίες και σφυρηλατώντας καινούργιες.

Η περιοχή γνώρισε τον σχηματισμό του Τουρκο-Αραβικού σουνιτικού άξονα, ο οποίος προκαλεί τον άξονα του σιιτικού Ιράν και των δορυφόρων του.

Ερευνώντας τη σύγκρουση και τις εντάσεις μεταξύ αυτών των δύο αξόνων είναι κεντρικής σημασίας για την κατανόηση των δυναμικών που οδήγησαν στις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, μια τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από περιφερειακούς παίκτες όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Καθώς ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος συνεχίζεται, η περιφερειακή κρίση εισέρχεται στον έκτο χρόνο της δίχως σημάδι στον ορίζοντα μιας ειρηνικής πολιτικής λύσης.

Το ενάντιο, η απελπισία έχει κορυφωθεί και ο πόλεμος έχει προκαλέσει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην πρόσφατη ιστορία.

Οι μόνοι περιφερειακοί παίκτες που έδειξαν τη θέληση και την ικανότητα να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και τους συμμάχους του είναι οι Κούρδοι.

Οι Κούρδοι όχι μόνο ήταν ικανοί να εμποδίσουν την εδαφική επέκταση [της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος], αλλά και ανάγκασαν το Ισλαμικό Κράτος να υποχωρήσει από εδάφη που έλεγχε.

Και όλα αυτά παρά την έλλειψη περιφερειακής υποστήριξης για τους Κούρδους και τις ευθείες προσπάθειες να υπονομεύσουν τις νίκες τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι κουρδικές νίκες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος κορυφώθηκαν με την πρόσφατη ανακήρυξη της Κουρδικής Ομοσπονδιακής Επικράτειας [στη Συρία], της Ροζάβα, τώρα ένα ασφαλές καταφύγιο και εν δυνάμει μοντέλο της δημοκρατικής αυτονομίας και της αυτοκυβέρνησης.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το συνέδριο θα εκθέσουν τις απόψεις τους στην υπό εξέλιξη κατάσταση στη Μέση Ανατολή υπό το πρίσμα της κουρδικής έγερσης πολιτικά και στρατιωτικά.

Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και φορείς χάραξης πολιτικής θα συζητήσουν και τις πολιτικές επιπτώσεις από την όλο και μεγαλύτερη σημασία των Κούρδων στο μέλλον της Μέσης Ανατολής υπό την οπτική της κρίσιμης συνεργασίας μεταξύ των Κούρδων και των Ηνωμένων Πολιτειών για να επιτευχθεί η σταθερότητα, η ειρήνη και η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, ολοκληρώνει το δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.