Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ.... ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΩΜΟΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ...

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το γεγονός ότι ανέφερε την ΠΓΔΜ σαν «Μακεδονία», ο ίδιος έσπευσε να ζητήσει συγνώμη όχι μία, α...


Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το γεγονός ότι ανέφερε την ΠΓΔΜ σαν «Μακεδονία», ο ίδιος έσπευσε να ζητήσει συγνώμη όχι μία, αλλά δύο φορές. Εκτός από τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που ζήτησαν την παραίτησή του, το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «υπερβολικές αντιδράσεις για κάτι που έγινε εν τη ρύμη του λόγου».

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους κύκλους των ΜΚΟ, από τους οποίους προέρχεται ο κύριος Μουζάλας, συχνά εκφράζονται ειρωνικά για το ζήτημα της ονομασίας, υποστηρίζοντας «ότι πρόκειται για μία προ πολλού χαμένη υπόθεση».

Πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη, άλλωστε, έχουν στο παρελθόν χαρακτηρίσει εξωφρενική τη διαμάχη για το όνομα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξή του παραδέχτηκε ότι «η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα», προσθέτοντας ότι «αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία περιόρισε, τουλάχιστον δημόσια, αυτές τις απόψεις. Ο θεσμικός ρόλος του Μουζάλα επιβάλει την υποβάθμιση του περιστατικού αυτού σε ατυχή στιγμή και τίποτα περισσότερο. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι ο Γιάννης Μουζάλας, πριν γίνει υπουργός, αποκαλούσε επίσης το γειτονικό κράτος «Μακεδονία». Απ’ ότι μαθαίνουμε το αποκαλεί ακόμα έτσι στον στενό κύκλο του. Κεκτημένης ταχύτητας το ανέφερε έτσι και δημοσίως με τα γνωστά αποτελέσματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.