Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ...!! ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ... ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ...

Το τι κάνουμε σε μια εισβολή στο σπίτι είναι ένα ερώτημα δύσκολο, αν και εύλογο. Για να αναλύσω το θέμα όσο πιο σωστά μπορώ, πρέπει να...


Το τι κάνουμε σε μια εισβολή στο σπίτι είναι ένα ερώτημα δύσκολο, αν και εύλογο. Για να αναλύσω το θέμα όσο πιο σωστά μπορώ, πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Πρώτα από όλα η πρόληψη:
  • Εξοπλίζουμε το σπίτι μας σαν το προσωπικό μας μίνι φρούριο. Το πώς γίνεται αυτό αναφέρεται σε εξειδικευμένα άρθρα.
  • Εξοπλίζουμε ένα δωμάτιο σαν Δωμάτιο Έκτακτης Ανάγκης για το σπίτι (στο εξής ΔΕΑ), το οποίο:
    1. Πρέπει να μην διαθέτει πολλές εισόδους και αυτές που έχει να κλειδώνουν, με όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένες πόρτες και κλειδαριές.
    2. Πρέπει επίσης να διαθέτει φαρμακείο και αντικείμενα που ίσως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα.
    3. Το καλό σήμα για κινητό τηλέφωνο είναι απαραίτητο.
  • Ομάδες αδύναμες (στο να αντιδράσουν με βία – παιδιά, ηλικιωμένοι) δεν πρέπει να ανοίγουν την πόρτα, αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το ποιος βρίσκεται πίσω της.
Και μετά η θεραπεία:
  1. Μόλις αντιληφτούμε την εισβολή, μια απλή λέξη σαν «κλέφτης» αρκεί για να συνεννοηθούμε, χωρίς να φωνάζουμε προδίδοντας τη θέση μας μέσα στο σπίτι.
  2. Οπλιζόμαστε με 1 πυροβόλο όπλο ο καθένας. Εκτός βέβαια αν δεν έχουμε πυροβόλα στο σπίτι, γιατί νομίζουμε πως αν δεν ασχοληθούμε με αυτά, δεν θα ασχοληθούν και αυτά μαζί μας. Σε αυτή την περίπτωση, καλά κρασιά…
  3. Μεταφέρουμε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους στο ΔΕΑ, αν δεν κοιμούνται ήδη εκεί. Οι άοπλοι κλειδώνονται μέσα σε αυτό μέχρι να εξαφανιστεί η απειλή.
  4. Με κινητό ειδοποιούμε ήρεμα το 100 χωρίς να φωνάζουμε, προσπαθώντας να μην προδώσουμε τη θέση μας. Το σταθερό μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί από τους εισβολείς.
  5. Οι ένοπλοι μεταξύ μας στέκονται ως σκοποί στις κλειδωμένες εισόδους του ΔΕΑ και ακολουθούν τους 15 κανόνες εμπλοκής με ένοπλο εισβολέα (είτε αυτός είναι ένοπλος, είτε όχι). Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν τον διαρρήκτη.
  6. Αν ο «κακός» ή οι «κακοί» πλησιάζουν, ο σκοπός είναι να πεισθούν να ξαπλώσουν μπρούμυτα με τα χέρια ανοιχτά σε θέση σταυρού, μέχρι να έρθει η αστυνομία. Η οποία μπορεί και να αργήσει.
  7. Διατηρούμε τα φώτα εντός και εκτός του σπιτιού ανοικτά.
  8. Κλείνουμε πηγές θορύβου όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο ή συναγερμός, για να ακούμε ό,τι φεύγει ή έρχεται.
Σημείωση: Από την στιγμή που θα οπλιστούμε με γεμάτο και ανασφάλιστο όπλο για να αντιμετωπίσουμε μια απειλή, κινούμαστε κοντά στο όριο της παρανομίας. Αυτό δυστυχώς είναι απαραίτητο, γιατί δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι εισβολείς να θέλουν να «απενεργοποιήσουν» τους μάρτυρες. amynastospiti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.