Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - Η ΕΥΡΩΠΗ ''ΑΥΤΟΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ''...

Η Ελλάδα βυθίζεται στο προσφυγικό  χάος την ώρα που η Ευρώπη  αυτοακρωτηριάζεται, γράφει ο διεθνής Τύπος σχολιάζοντας την χαοτική κατάσ...


Η Ελλάδα βυθίζεται στοπροσφυγικό χάος την ώρα που η Ευρώπη αυτοακρωτηριάζεται, γράφει ο διεθνής Τύπος σχολιάζοντας την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με χιλιάδες πρόσφυγες παγιδευμένους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Η κόντρα στους κόλπους της Ε.Ε για το προσφυγικό, αποπροσανατολίζει τις Βρυξέλλες από την επίλυση των προβλημάτων της θέτοντας σε κίνδυνο τη συνθήκη Σένγκεν, επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα.   


Daily Mail: Κίνδυνος να καταρρεύσει το σύστημα
To σύστημα των προσφύγων της Ε.Ε θα καταρρεύσει εάν δεν γίνει κάτι σε δέκα ημέρες, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", αναπαράγοντας τις δηλώσεις του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου. 




Focus: H Eυρώπη ακρωτηριάζεται
H Eυρώπη ακρωτηριάζεται, γράφει το  γερμανικό περιοδικό "Focus" επισημαίνοντας ότι στους κόλπους της Ε.Ε, μαίνονται τέσσερις διαμάχες:
Πρώτη, η κόντρα Ελλάδας - Αυστρίας και άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων, δεύτερη, η διαμάχη Αθηνών- Βρυξελλών, τρίτη, η κόντρα Βερολίνου- Βιέννης και τέταρτη, η κόντρα Ουγγαρίας - Γερμανίας και Ε.Ε. Οι διαμάχες αυτές αποδυναμώνουν την ευρωπαϊκή οικογένεια, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων, ανάμεσά τους και το προσφυγικό.
Για την Ελλάδα, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως, ο Έλληνας πρωθυπουργός τα βάζει με την Αυστρία, τα βάζει και με την Ε.Ε,  σχολιάζοντας την δυσφορία των Αθηνών μετά την απόφαση της Βιέννης να επιβάλει αυστηρότερη πολιτική στο προσφυγικό αλλά και την οργή του Αλέξη Τσίπρα για την στάση των Ευρωπαίων εταίρων που δεν εφαρμόζουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί.



Bild: Η Ελλάδα βυθίζεται στο προσφυγικό χάος
Η Ελλάδα βυθίζεται στο προσφυγικό χάος, είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας "Bild" που επισημαίνει ότι πλέον η κατάσταση στη χώρα είναι χαοτική κι ότι η κυβέρνηση των Αθηνών απειλεί με κατάρρευση την προσφυγική πολιτική της Ε.Ε."Οι πρόσφυγες χάνουν την ελπίδα τους", γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, "την ώρα που η βόρεια Ευρώπη είναι ευχαριστημένη με την μείωση του αριθμού των προσφύγων ενώ η Ελλάδα βυθίζεται στο προσφυγικό χάος. Στην Αθήνα δεν περνά μέρα χωρίς μία νέα ιστορία τρόμου", αναφέρει και προσθέτει: "Μετά το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ σε Αφγανούς πρόσφυγες, το χάος συνεχίζεται να εξαπλώνεται".




Die Welt: «Διασώζει» την Μέρκελ το προσφυγικό και η ελληνική τραγωδία;
Για την γερμανική εφημερίδα "Die Welt", η ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να είναι η διάσωση της Μέρκελ. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες θέτει στην πρώτη γραμμή την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία καλείται να διαχειριστεί την κρίσιμη κατάσταση του προσφυγικού στην Ευρώπη την ώρα που ο ευρωπαϊκός νότος βυθίζεται σε ανθρωπιστική κρίση. Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις τον ερχόμενο μήνα και, αν διαχειριστεί σωστά την κατάσταση με την Ελλάδα και την Τουρκία, τότε θα μειώσει τους κλυδωνισμούς στο κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες, ενόψει της τριπλής κάλπης του Μαρτίου, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.