Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ... ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ... ΤΗ ΛΕΝΕ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ...!! ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 102 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ...

ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ... ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ... ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! Στις 17 Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε επίση...


ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ...
ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ...
ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!

Στις 17 Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε επίσημα και μάλισα με πανηγυρικό χαρακτήρα για την τόνωση του ηθικού του λαού, η Ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου.

Η Ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει διαταγές προς τις αρχές της Βορείου Ηπείρου, για την παρεμπόδιση των εκδηλώσεων. (Είχε συμφωνηθεί η παράδοση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία) Παρ'όλα αυτά ο πληθυσμός της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής Αργυροκάστρου συγκεντρώθη­κε στις όχθες του Δρίνου ποταμού από τις πρωινές ώρες πάνοπλος. Οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν σε αδυναμία να παρέμβουν καθώς επίσης και ο στρατός για να αποφευχθεί αιματοκύλισμα. Στις 3 μ.μ. άρχισε ο αγιασμός. Παρόντες ήταν επτά χιλιάδες ένοπλοι.Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους παρευρισκομένους όταν σε στιγμές κατάνυξης υψώθηκε η σημαία της "Αυτο­νόμου" και υποστάλθηκε η Γαλανόλευκη, την οποία σύμφωνα με τις συμφωνίες που είχε κάνει η Ελλάδα έπρεπε να αντικαταστήσει η αλβανική σημαία. Ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος την άγια εκείνη ώρα προχώρησε λίγα βήματα και ατενίζοντας την Ελληνική σημαία, με παλόμενη από λυγμούς φωνή την αποχαιρέτη­σε εκ μέρους του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. "Χάριν της υπέρτατης Εθνικής ανάγκης κατεβιβάσθης, ω θείον όνειρον, ημών τε και των πατέρων μας γαλανόλευκη μας, εθνική μας Σημαία. Αλλά αντί Σου δεν ανυψώνομεν ξένην αλλά την θυγατέρα σου, Ηπειρωτικήν προωρισμένην να κατησχίση κατά της αλβανικής ημισελήνου!"

Μετά την τελετή το πλήθος κατευθύνθηκε στο Αργυρόκαστρο όπου και ύψωσε στο διοικητήριο τη σημαία της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.