Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΕΟΡΤΗ ΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Με τη Δυτική Εκκλησία έχουμε αρκετούς κοινούς Αγίους, μέχρι το χωρισμό της από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ένας απ'αυτούς εί...



Με τη Δυτική Εκκλησία έχουμε αρκετούς κοινούς Αγίους, μέχρι το χωρισμό της από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ένας απ'αυτούς είναι και ο Σίλβεστρος. Ο Άγιος Σίλβεστρος ήταν γιος του Ρουφίνου, και γεννήθηκε στη Ρώμη. Από μικρή ηλικία μπήκε στους κόλπους της Εκκλησίας. Σε ηλικία τριάντα ετών χειροτονήθηκε από τον Πάπα Μαρκελίνο.

Έγινε Πάπας το 314 και διαδέχτηκε τον Άγιο Μελχιάδη ή Μιλτιάδη. Ενδιαφέρθηκε και πολέμησε πολύ την αίρεση του Αρείου και θέσπισε τους λειτουργικούς κανόνες για τον καθαγιασμό του μύρου του Αγίου χρίσματος. Ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα έργα του πάπα Σιλβέστρου, είναι το έργο της μέριμνας για τη βιοτική συντήρηση των φτωχότερων κληρικών και των μοναχών γυναικών, ώστε οι άνθρωποι αυτοί της πνευματικής διακονίας και προσευχής να μην αποσπώνται από το κυρίως έργο τους.

Ο Άγιος Σίλβεστρος έκανε επίσης πολλά Θαύματα με αποτέλεσμα να πιστέψουν στο Χριστό πολλοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο Μέγας Κωνσταντίνος τον οποίο χειραγώγησε στην πίστη και εν συνεχεία τον βάπτισε. Ο Άγιος Σίλβεστρος παρέδωσε ειρηνικά την ψυχή του στον Κύριο σε βαθιά γεράματα, στις 31 Δεκεμβρίου του 335 μ.Χ. Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Ανάλυση ονόματος:
ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ: (εκ του λατινικού silvester = δασώδης, ορεινός) = ο άνθρωπος των δασών και των ορέων, ο ερημίτης. Απολυτίκιο: Στολήν ενδυσάμενος, ιεραρχίας πιστώς, άμέμπτως ιέρευσας, τω επί πάντων Θεώ, Πατήρ ημών Σίλβεστρε, έχων γάρ πολιτεία, συνεκλάμποντα λόγον, θαύμασιν εβεβαίους, ευσεβείας την δόξαν, δι' ης ουρανίου δόξης, ώφθης συμμέτοχος.

Απολυτίκιο:
Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Στολήν ενδυσάμενος, ιεραρχίας πιστώς, αμέμπτως ιέρευσας, τω επί πάντων Θεώ, Πατήρ ημών Σίλβεστρε· έχων γαρ πολιτεία, συνεκλάμποντα λόγον, θαύμασιν εβεβαίους, ευσεβείας την δόξαν, δι' ης ουρανίου δόξης, ώφθης συμμέτοχος.

- See more at: http://ekklisiaonline.gr/arxontariki/item/9754-eorti-tou-agiou-silvestrou-tou-papa-romis#sthash.xZvT2qxK.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.