Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ... ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ... ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΞΥΛΙΝΗ ΒΑΡΚΑ ΜΕ 100 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Σοκ προκαλεί η νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Ξύλινη λέμβος με πάνω από 100 άτομα ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ...



Σοκ προκαλεί η νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Ξύλινη λέμβος με πάνω από 100 άτομα ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Επισήμως έχουν καταγραφεί δέκα νεκροί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, ωστόσο νεότερες πληροφορίες του protothema.gr από τη Λέρο όπου καταφτάνουν οι διασωθέντες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και περισσότερα παιδιά θύματα.

Οι εικόνες στη Λέρο είναι ανατριχιαστικές: Πριν από λίγο κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο. Ενα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της και άλλοι διασωθέντες της έλεγαν ότι έχει πνιγεί. Εθελοντής που βοηθάει τους διασωθέντες δήλωσε στο protothema.gr κλαίγοντας, ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι στο νησί και οι εικόνες πόνου που αντικρίζουν είναι πρωτόγνωρες.

Το ναύαγιο έγινε γνωστό όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα δέκα νεκροί. Επίσης 68 άνθρωποι διασώθησαν από τη θάλασσα και άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με το Λιμενικό, η εικόνα παραμένει ακόμα ασαφής. Τη δύσκολη κατάσταση επιτείνουν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.