Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ... ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...

«Μένουμε Ευρώπη» είναι το σύνθημα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που είναι σε εξέλιξη από τις 19.30 στο Σύνταγμα. Ελληνικές και ευρω...




«Μένουμε Ευρώπη» είναι το σύνθημα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που είναι σε εξέλιξη από τις 19.30 στο Σύνταγμα. Ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες κυματίζουν στη Βουλή, σε ένα συλληλητήριο χωρίς κομματικές αποχρώσεις. «Ελλάς, Ευρώπη, Δημοκρατία» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι σε μία διαδήλωση που ξεπέρασε τις προβλέψεις, που τη χαρακτηρίζει η ένταση και ο παλμός, ενώ είχε αρκετό καιρό να πραγματοποιηθεί κάτι αντίστοιχο.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, ενώ πλήθος κόσμου έχει ανεβεί στα σκαλιά του Κοινοβουλίου για να διαδηλώσει, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης και Λευτέρης Αυγενάκης. Μάλιστα, περισσότερα από 500 άτομα έχουν ανεβεί ακριβώς έξω από την πόρτα της Βουλής, στο χώρο όπου φωτογραφίζεται το υπουργικό συμβούλιο.

Όλοι οι συγκεντρωμένοι σφυρίζουν με τις σφυρίχτρες που έχουν προμηθευτεί, ενώ μεταξύ των παρευρισκόμενων είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Δένδιας, Κικίλιας, Βρούτσης, Τασούλας, Κουμουτσάκος, Φιορτσάκης, Χαρακόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Ρόδη Κράτσα, από Το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανιάτης, κ.ά.



Μάλιστα, στο Σύνταγμα βρέθηκε και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τη... διακριτική παρουσία της φρουράς της Βουλής! Η ίδια είπε απευθυνόμενη στους αστυνομικούς: «Εσείς ούτε το γιο μου δεν αφήνατε να περάσει, τώρα γιατί αφήνετε αυτούς;» για να πάρει την απάντηση από έναν αστυνομικό: «Εσείς μάλλον θα θέλατε να έρθει κάποιος αναρχικός εδώ για να μας κάψει...».

Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασ. Σοφίας αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση».

«Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας» τονίζουν, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».

--------------

ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...  ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΕΙΝΑ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.