Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! ΞΥΡΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΣΕΧΙΑΣ: ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ!..

Του Αιμίλιου Πολυγένη Βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τους αρχιερείς στο Φανάρι, την Ελλάδα και τα Ιεροσόλ...



Του Αιμίλιου Πολυγένη

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τους αρχιερείς στο Φανάρι, την Ελλάδα και τα Ιεροσόλυμα χρησιμοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Ρατισλάβ σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Τσεχίας βάζει βόμβα στα θεμέλια της ενότητας των Ορθοδόξων και δημιουργεί τριγμούς στην προοπτική σύγκλησης της Πανορθόδοξης Οικουμενικής Συνόδου.

Στο βίντεο που φαίνεται να βιντεοσκοπείται κρυφά ο Αρχιεπίσκοπος μόλις οκτώ μήνες μετά την εκλογή του που έγινε στις αρχές του 2014, εκμυστηρεύεται στους παρευρισκόμενους πως ο όρος "Μητέρα Εκκλησία" είναι ένας τύπος σύγχρονης αίρεσης.

"Μητέρα - Εκκλησία δεν είναι σωστός όρος, αν ήταν να αποκαλούμε κάποιον με τον όρο αυτό θα έπρεπε να ήταν η Εκκλησία των Ιεροσολύμων ή το Άγιον Όρος. Κι όμως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε όλες τις επιστολές και την αλληλογραφία του" αναφέρει.

Συνεχίζει λέγοντας σε αυτή τη μίνι-σύσκεψη πως "υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και το χρήμα. Αυτή είναι η αλήθεια και είμαι απογοητευμένος και αηδιασμένος”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Ρατισλάβ αναφερόμενος στις επιστολές του τοποτηρητή της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτη Όλομουτς και Μπρνο Συμεών τις οποίες ανέγνωσε, όπως είπε, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Πολιτισμού της Τσεχίας εξέφρασε τη δυσφορία του για τις αναφορές του κ. Συμεών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ως “Μητέρα Εκκλησία”, κάτι που χαρακτήρισε "αφάνταστο".

"Δυστυχώς", πρόσθεσε, “δεν είναι πρωτοφανές”. “Κοιτάξτε”, συνεχίζει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας, "την ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα διαπιστώσετε πως απλά συνεχίζουν αυτό που πάντοτε έκαναν".

Σε άλλο σημείο της "εξομολόγησής" του σε άλλους κληρικούς ο Αρχιεπίσκοπος Ράστισλαβ λέει πως "πέρυσι κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα άκουγα την έκφραση "κακοί Έλληνες" και, δυστυχώς, είναι ένας χαρακτηρισμός κατάλληλος".

"Ξέρω", προσθέτει, "πως υπάρχουν συμπαθούντες… και εγώ προσωπικά μεγάλωσα στην Ελλάδα και έχω και γέροντα στη χώρα".

"Σέβομαι την ελληνική πνευματικότητα όμως δεν μπορώ να συμφωνήσω με τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων ιεραρχών. Κατηγορούν τις άλλες Εκκλησίες θεωρώντας τις “εθνικές” όμως οι ίδιοι ακολουθούν έναν φασισμό μέσα υπό το πρίσμα της ορθοδοξίας".

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας αναφέρεται και στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων λέγοντας πως "πρόσφατα έλαβε παράπονα για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων γιατί θέτει εμπόδια στο να γίνονται μοναχοί αραβόφωνοι, αν και εκεί είναι ο τόπος τους".

"Έχει κανένας από εσάς προσωπική εμπειρία από αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου;" αναρωτιέται ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας.

"Πέρυσι συνόδευε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Επίσκοπος που αποκαλείται Μύρων και λειτουργεί 3-4 φορές το χρόνο στην περιοχή για ένα λεωφορείο προσκυνητών, σα να μην υπάρχει κανένας άλλος να το πράξει. Οι αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου είναι τιτουλάριοι επίσκοποι χωρίς κληρικούς, καθόλου πιστούς και ακριβείς θέσεις ή οι θέσεις τους δεν υπάρχουν εδώ και αιώνες, όπως ο Εφέσου, ο Χαλκηδόνος και ο Νικαίας. Όταν διαβάζεις τα ονόματα αυτά φαίνονται σπουδαία και όμορφα όμως αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ανθρώπους που κάθονται στα γραφεία και η πολιτική τους είναι παρόμοια. Γιατί να έχουμε εμείς κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντί τους;” σημειώνει, μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας.

Δείτε το αποκαλυπτικό το βίντεο που ακολουθεί με αγγλικούς υπότιτλους:




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.