Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ: ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ...

Ποιες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά έχουν όντως αποδειχθεί επιστημονικά ότι… μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Κάποιες μάλιστα, αυξάν...

Ποιες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά έχουν όντως αποδειχθεί επιστημονικά ότι…
μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Κάποιες μάλιστα, αυξάνουν τις πιθανότητες πολύ περισσότερο…

Αναλυτικά η λίστα όπως την παρουσιάζει το nutrilabs:

1) Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)

γενετικά τροποποιημένα τρόφιμαΕννοείται ότι οι GMOs δεν έχουν καμία θέση σε μια υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και οι GMOs, αλλά και τα χημικά που τους βάζουν, κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, οι GMOs είναι παντού, όπως στα παράγωγα τροφίμων (καλαμπόκι, σόγια, canola). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά, μη-γενετικά τροποποιημένα αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

2) Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα από αυτά, όπως το μπέικον, το λουκάνικο, τα hot-dog, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να φαίνονται φρέσκα και ελκυστικά, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής.

3) Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων

Μπορεί να είναι βολικές, αλλά αυτές οι σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του πακγρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Όμοια, το χημικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα ίδια τα ποπκόρν, σχετίζεται με βλάβες και καρκίνο των πνευμόνων.

4) Προϊόντα τύπου κόλα

Όπως τα επεξεργασμένα κρέατα, έτσι και τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνει το pH του σώματος και ταΐζει τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτη ζάχαρη, χημικά και χρωστικές ουσίες. Το καραμελόχρωμα και η 4-μεθυλιμιδαζόλη (4-MI) έχει φανεί ότι και από μόνα τους μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

5) Φαγητά και αναψυκτικά “διαίτης”

Ακόμα χειρότερη από τα κανονικά αναψυκτικά είναι τα διαίτης και τα φαγητά “διαίτης”. Πρόσφατα έγινε μια έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε 20 ξεχωριστές μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, προκαλεί μια σωρεία ασθενειών μαζί με προβλήματα στη γέννηση και καρκίνο. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν επίσης συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

6) Επεξεργασμένο “λευκό” αλεύρι

Το επεξεργασμένο αλεύρι είναι συνηθισμένο συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οι υπερβολικοί υδατάνθρακες που περιέχει θέλουν προσοχή. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασίασε την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όπως το αλεύρι) ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, το οποίο τροφοδοτεί απευθείας τα καρκινικά κύτταρα και την εξάπλωσή τους.

7) Επεξεργασμένη ζάχαρη

Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασμένη ζάχαρη, που ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα καθώς είναι η ιδανική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα. Οπότε, αφού τα μπισκότα, οι τούρτες, τα κέικ, τα αναψυκτικά, οι χυμοί, οι σάλτσες, τα δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα HFCS και άλλες ζάχαρες, είναι λογικό που οι καρκίνοι αυξάνονται όλο και πιο πολύ τελευταία.

8) Μήλα, σταφύλια και άλλα “βρόμικα” φρούτα

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν όμως τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά, ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Το Environmental Working Group βρήκε ότι το 98% όλων των προϊόντων συμβατικής καλλιέργειας (ιδίως τα “βρόμικα” φρούτα) είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

9) Σολωμός ιχθυοτροφείου

σολωμός διοξίνες καρκίνοςΟ σολωμός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο, σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, Διευθυντή στο Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ο σολωμός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, επιβραδυντές φλόγας, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά.

10) Υδρογονωμένα έλαια

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα και να παρατείνουν το χρόνο τους στο ράφι. Όμως, τα υδρογονωμένα έλαια αλλάζουν τη δομή και την ευλυγισία της κυτταρικής μεμβράνης σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Αυτό οδηγεί σε πολλές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι και ο καρκίνος. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά (υδρογονωμένα) εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

4 σχόλια

  1. Στοχε, αν αγορασει κανεις μονο πιστωποιημενα βιολογικα δεν του φτανουν ουτε δυομιση χιλιαρικακια το μηνα μονο για τον εαυτο του ποσο μαλλον οταν εχει οικογενεια να στντηρησει! η φτηνη εναλλακτικη ειναι να αφησουμε την πολη και τις φραπεδιες στα φασφουταδικα να παμε στο χωριο να καλλιεργουμε λαχανα οσπρια πατατες, να μαζευουμε ραδικια καθε μερα για σαλατα βοτανα χαμομιλακι τσαι του βουνου, και μερικες κοτουλες για αυγα και πουλερικα! και γιατι οχι κουνελια και ινδικα χοιριδια! απλα πραμματα! και θα ειμαστε υγιης σαν λαος και θα καθαριση το μυαλο μας απο τη θολοκουλτουρα που προωθει το ανθελληνικο συστημα τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατε συνελληνίδες, ωμώς, κυνικώς καί αναλγήτως επισημαίνω απλώς τα κάτωθι περί τροφίμων.
    (1) Από της καταστροφής του τετάρτου πυρηνικού αντιδραστήρος του εργοστασίου Τσέρνομπιλ το 1.986μ.α.χ.χ., την 26ην Απριλίου 1.986μ.α.χ.χ., το σύνολον των ευρωπαϊκών τροφίμων, είναι ακατάλληλα προς βρώσιν καί κατανάλωσιν, επί τρίμηνον. Επίσης, υπήρξαν χιλιάδες εκτρώσεις τόσον εν Ελλάδι όσον καί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
    (2) Από της ανακοινώσεως του σκανδάλου των "διοξινούχων τροφίμων"
    εξ Ολλανδίας, τον Σεπτέμβριον 1.999μ.α.χ.χ.χ., το σύνολον των Ολλανδικών τροφίμων είναι ακατάλληλα προς βρώσιν.
    (3) Από της εποχής του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο
    23/24 Μαρτίου-10/11 Ιουνίου 1.999μ.α.χ.χ., λόγω της ρίψεως βομβών "απεμπλουτισμένου ουρανίου", το σύνολον των τροφίμων της Σερβίας καί μέσω των σχετικών ποταμών, της νοτίου Χερσονήσου του Αίμου ή Ελληνικής ή Ιλλυρικής ή Βαλκανικής Χερσονήσου, είναι ακατάλληλα προς βρώσιν.
    (4) Από της εποχής της καταστροφής του πυρηνικού εργοαστασίου της Φουκουσίμα, την 11η Μαρτίου 2.011μ.α.χ.χ., λόγω μολύνσεως του ΕΙρηνικού, με ραδιενέργεια, το σύνολον των σχετικών τρφοφίμων είναι ακατάλληλα προς βρώσιν, συνυπολογιζομένων καί των πυρηνικών δοκιμών στον Ειρηνικό Ωκεανό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Κίνας, της Βορείου Κορέας, της Ινδίας καί του Πακιστάν.
    (5) Λόγω της διαρροής ραδιενεργείας του πυρηνικού εργοστασίου επί της περιοχής Νήσος Τριών Μιλίων(Three Mile Island) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής την 29η Μαρτίου 1.979μ.α.χ.χ., ελεγχθείσης την 31ην Μαρτίου 1.979μ.α.χ.χ., μέγα μέρος των σχετικών τροφίμων τους είναι ακατάλληλα προς βρώσιν.
    (6) Από της ρίψεως των χημικών όπλων της Συρίας επί της Μεσογείου, από της 8ης Ιουλίου 2.014μ.α.χ.χ. καί εξής, προφανώς το σύνολον των ιχθύων καί λοιπών θαλασσίων τροφίμων, είναι αυτονοήτως ακατάλληλον, λόγω της επισωρευομένης καί της επισωρευθείσης ραδιενεργείας.
    Άρα, καλόν είναι να συνυπολογίζονται καί τέτοιοι κρίσιμοι παράγοντες επί της διατροφής. Αυτά, όλως ενδεικτικώς, χάριν ενός γονίμου προβληματισμού σας. Άχρηστες ηθικολογίες τέλος. Τα συμπεράσματα δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.