Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ... Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ...

Ζητεί την ακύρωση της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «...


Ζητεί την ακύρωση της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας»

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κατασκευής του γηπέδου («Αγιά Σοφιά») της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με την προσφυγή του ο Δήμος ζητεί την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει έκταση 469 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 122 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 1969 και τα υπόλοιπα 347 στρέμματα έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο «κατά χρήση» από 1970, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επίμαχου Δήμου.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας υποστηρίζει ότι είναι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), που αποχαρακτηρίζει τη δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και την παραχωρεί για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είναι αντίθετο στα άρθρο 24, 26 και 117 του Συντάγματος και στον δασικό νόμο 998/1979.

Ακόμη, ο νόμος 4277/2014 είναι αντίθετος στον Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2011/92/ΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 6 Μαρτίου 2015 με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Ντουχάνη θα συζητηθεί η πρώτη προσφυγή που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ, αυτή των 17 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας που στρέφονται κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.