Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ... ΕΔΕΙΞΕ ΩΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ!!!

Τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, κατονόμασε ευθέως ως υποκινητή των επεισοδίων, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αρ...

Τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, κατονόμασε ευθέως ως υποκινητή των επεισοδίων, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος. Μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, που διεκόπη μετά από την εισβολή οπαδών, ο κ. Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είπε:

«Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτός είναι ο άνθρωπος που με στοχοποιεί. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, στην ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει μεν το γεγονός, δεν μας είπε τι προτίθεται να κάνει για να σταματήσουν όλα αυτά».

Σήμερα ο Δήμαρχος είχε αποφασίσει να δεχθεί οπαδούς στο γραφείο του, όμως διαπίστωσε ότι το κλίμα ήταν και πάλι "εκρηκτικό" και ανέβαλε τη συνάντηση.

Λίγο αργότερα, συναντήθηκε ατύπως με τρία άτομα, αλλά στο γραφείο του εισήλθαν και κάποια ακόμα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Βασιλόπουλου, τον απείλησαν ξανά λέγοντας: «Θα φας πιστολιές αν συνεχίσεις να αποτελείς πρόβλημα για το γήπεδο.

Δε θα είμαστε εμείς αυτή τη φορά, θα είναι κάποια παιδιά από Ορεστιάδα ή Αλεξανδρούπολη. Αυτή είναι η μια επιλογή. Η άλλη θα είναι να καεί το Άλσος».


Τα έκτροπα καταδίκασε η ΚΕΔΕ

Ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τα «χθεσινοβραδινά έκτροπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας», εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος σε «ομάδες οπαδών που απρόκλητα επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και τραυμάτισαν δημοτικούς συμβούλους και παριστάμενους πολίτες». Η ΚΕΔΕ καλεί «όλους τους πολιτειακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξουν το αυτονόητο δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων να συνεδριάζουν και να διαβουλεύονται ελεύθερα και όχι υπό το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας».

Ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, από την πλευρά του, ματαίωσε τη συνάντηση που είχε σήμερα προγραμματισθεί με ομάδα οπαδών της ΑΕΚ και σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «μια τέτοια συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα μόνο με θεσμικούς εκπροσώπους του συνδεσμικού κινήματος και με προϋπόθεση την απερίφραστη καταδίκη της βίας που ασκήθηκε και των προσπαθειών φίμωσης του δημοτικού συμβουλίου».

Χθες οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν στον χώρο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, που επρόκειτο να συζητήσει την απόρριψη από τη Διεύθυνση Δασών της μελέτης για την προστασία, τη διαχείριση και την ανάπλαση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, «ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ Αράπογλου, εκμεταλλευόμενος την παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ και το κλίμα διχόνοιας και τρομοκρατίας που σκοπίμως καλλιεργείται και ενισχύεται το τελευταίο διάστημα, προσπάθησε να συνδέσει τη συζήτηση με την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, θέτοντας και απαιτώντας να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα του γηπέδου.

Με αυτόν τον τρόπο πυροδότησε την έως τότε ομαλή διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, δρώντας ως πολιτικός υποκινητής και ηθικός αυτουργός της χωρίς προηγούμενο τραμπούκικης επίθεσης των συγκεντρωμένων. Με σωματικές επιθέσεις, ξυλοδαρμό και απειλές κατά της ζωής δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οπαδοί προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χειραγωγήσουν τη νέα δημοτική αρχή».

Όπως σημειώνεται, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας ειδικός σύμβουλος του δημάρχου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Θύμα της επίθεσης έπεσε και δημοσιογράφος της πόλης.

Στην ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται επίσης: «Είναι πλέον φανερό ότι τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, της ίδιας της Δημοκρατίας και του δικαιώματος του δημοτικού συμβουλίου να αποφασίζει ελεύθερα και δημοκρατικά. Ως νέα δημοτική αρχή δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την πόλη μας από το πολεμικό κλίμα που κάποιοι εσκεμμένα καλλιεργούν και θέλουν να εγκαθιδρύσουν. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο, το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε για τη διάσωση του Άλσους και την απόδοσή του στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την κατασκευή ενός γηπέδου της ΑΕΚ με σεβασμό στο περιβάλλον και το Σύνταγμα».

fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.