Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΛΙ ΒΡΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ... ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ" ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...!!!

Πολλά και ποικίλα σχόλια σε πολιτικά πηγαδάκια και γραφεία βουλευτών σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών προκάλεσε μια απόφαση τ...


Πολλά και ποικίλα σχόλια σε πολιτικά πηγαδάκια και γραφεία βουλευτών σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών προκάλεσε μια απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου. Πρόκειται για την κατανομή της τρίτης δόσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων για το 2014, που προωθήθηκε στις 28 Νοεμβρίου από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά τη διάθεση ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, αυτό που δημιούργησε απορίες και πυροδότησε εκ νέου τις συζητήσεις για πρόωρες εκλογές ήταν η ένδειξη «κατεπείγον» στο επίσημο έγγραφο.

Ειδικότερα, στη Νέα Δημοκρατία θα διατεθούν 546.924 ευρώ, στον ΣΥΡΙΖΑ 499.793 ευρώ, στο ΠΑΣΟΚ 251.246 ευρώ, στους Ανεξάρτητους Ελληνες 170.000 ευρώ, στη Χρυσή Αυγή 160.000 ευρώ, στη Δημοκρατική Αριστερά 148.655 ευρώ και στο ΚΚΕ 118.863 ευρώ. Δικαιούχοι της κρατικής χρηματοδότησης είναι και τα κόμματα που συμμετείχαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές και έλαβαν ποσοστό άνω του 0,8%.

Συγκεκριμένα, ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη εξασφάλισε 42.222 ευρώ, οι Οικολόγοι-Πράσινοι επίσης 42.222 ευρώ και ο συνασπισμός «Δημιουργία Ξανά» (αποτελούμενος από τα κόμματα «Δημιουργία Ξανά», «Δράση» και «Φιλελεύθερη Συμμαχία») 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι τα 160.000 ευρώ που προορίζονται για τη Χρυσή Αυγή παρακρατούνται, καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφουν οι κ.κ. Ντινόπουλος και Σταϊκούρας, ισχύει η αναστολή χρηματοδότησης του Λαϊκού Συνδέσμου, λόγω της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

«Η κατεπείγουσα δρομολόγηση της τρίτης δόσης της χρηματοδότησης των κομμάτων μπορεί να μη λέει τίποτα. Μπορεί, όμως, και να λέει πολλά», αναφέρει πρόσωπο που γνωρίζει τις μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Εσωτερικών. «Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν μια γενναία στήριξη των κομμάτων ενόψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων που θα προκληθούν από τη διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας», προσθέτει. parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.