Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΡΕ... ΑΥΤΟ ΤΟ Μ@ΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΠΡΕΦΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΤΡΕςΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΙΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ...!!

ΠΕΡΑΣΕ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ... ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Τον Ιούλιο πήγα στο γραφείο της Χρυσής Αυγής σ...


ΠΕΡΑΣΕ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ... ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τον Ιούλιο πήγα στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά για να δηλώσω συμμετοχή για τις εκδηλώσεις στις Θερμοπύλες. Ζήτησαν το όνομά μου – τους έδωσα ψεύτικο – και το διαβατήριό μου. Ισχυρίστηκα ότι δεν το είχα μαζί μου. Το βρήκαν ψάχνοντας την τσάντα μου. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης για τον Λεωνίδα, είδα τον επικεφαλής του γραφείου να γκουγκλάρει μανιωδώς σε ένα κλειστό γραφείο. Ορισμένα μέλη της οργάνωσης πήγαν κοντά του και συζητούσαν έντονα. Ο ομιλητής ολοκλήρωσε βιαστικά τον υπόλοιπο λόγο του. Τότε είδα τον επικεφαλής να σηκώνει το τηλέφωνο. Άρπαξα την τσάντα μου, προσπέρασα βιαστικά τους “στρατιώτες”, κατέβηκα γρήγορα τη σκάλα και έτρεξα στο δρόμο. Πήρα τρία διαφορετικά ταξί για να γυρίσω στο σπίτι. Από τότε δεν έχω επιστρέψει».

Αυτή είναι η τελευταία παράγραφος με την οποία ολοκληρώνεται το ρεπορτάζ των 3.745 λέξεων του Αμερικανού δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλαπ στο βρετανικό περιοδικό London Review of Books, όπου περιγράφεται η στιγμή όπου έγινε αντιληπτή η ψεύτικη ταυτότητα που είχε δώσει στην οργάνωση προκειμένου να παρεισφρήσει σε αυτή.

Στο ρεπορτάζ του ο Κλαπ περιγράφει τα όσα βίωσε στις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά.

«Κατά τη διάρκεια της κατήχησης στα φασιστικά ιδεώδη τα στελέχη είναι όλα ντυμένα στα μαύρα, απαγορεύονται τα σανδάλια και τα σορτς. Περίπου μια στους τέσσερις είναι γυναίκες. Έχει δει και παιδιά σε δύο περιπτώσεις: τρεις έφηβες στην Αθήνα και μια οικογένεια πέντε ατόμων στο Γύθειο. Οι άνδρες είναι γεροδεμένοι, εύσωμοι και όλοι φροντίζουν να γυμνάζονται στις επικαλούμενες “αθλοπαιδιές” της οργάνωσης», αναφέρει στο κείμενό του ο Κλαπ..

Ο Αμερικανός περιγράφει και τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής: Η οργάνωση είναι αρχηγική υποστηρίζει ο ρεπόρτερ και θεωρεί ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δίνει όλες τις σημαντικές εντολές.

«Καλύπτοντας τη Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για τους Έλληνες. Τον Απρίλιο του 2012, μια συνάδελφός μου στην Καθημερινή έγραψε ένα άρθρο με το οποίο επιχειρηματολογούσε ότι το κόμμα πρέπει βγει εκτός νόμου. Μετά από πέντε μέρες, κάποιοι χρυσαυγίτες ανάρτησαν μια απάντηση 2500 λέξεων στην ιστοσελίδα τους. “Ήξεραν κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή μου”, μου είπε. “Την ηλικία μου, την ηλικία της κόρης μου, που γεννήθηκα, που 'έχω δουλέψει, τα προηγούμενα άρθρα μου. Κατέληγε με μια άμεση απειλή, γραμμένη στα γερμανικά, γιατί γεννήθηκα στο Αμβούργο: “Πρόσεχε. Σε παρακολουθούμε"», καταλήγει ο Κλαπ.

8 σχόλια

  1. Για Λουκία μια χαρά δείχνει το προσωπάκι του όσο για τα υπόλοιπα προσωπικά είμαι σταθερός στα παραδοσιακά παραμύθια κοκινοσκουφιτσα κλπ, όχι αυτά που αφηγείται αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Τ.Ο ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 12 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ID ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ......ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ GRIGO.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩΣΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΤΛ........ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλυτερα Χρυσαυγητης παρα απλυταριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πάει να κάνει ρεπορτάζ και με τα αναρχοκομουνιστοαριστεροκοπροσκυλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.