Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.... ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...!!! ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΡΕ...

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και θα επιφυλάσσει πολλές αλλαγές για τους μαθητές, αφού εκτός ότι θα ξεκινήσει πέντε ημέρες νωρίτερα...


Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και θα επιφυλάσσει πολλές αλλαγές για τους μαθητές, αφού εκτός ότι θα ξεκινήσει πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι ίσχυε (δηλαδή στις 6/9) παράλληλα το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου. Επίσης, για να προαχθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να έχουν σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον 10.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ - αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) εισηγείται σχετικά με το σχολικό έτος τα εξής:

Τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου.

Περιορίζεται (μεταξύ 1 - 6/9) ο χρόνος των εξετάσεων για τους μετεξεταστέους.

Τα μαθήματα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό θα λήγουν στις 15 Ιουνίου και σε Γυμνάσιο και Λύκειο στις 31 Μαΐου.

Εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το διδακτικό έτος στα Λύκεια θα επεκτείνεται έως τις 10 Ιουνίου.

Για τους εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος θα λήγει στις 30 Ιουνίου. Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου θα αξιοποιείται για σεμινάρια.

Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου και θα γίνεται εκκλησιασμός των μαθητών και κατόπιν δραστηριότητες σχετικές με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών.

Καταργείται η αργία της 7ης Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.