Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΩΝ... ΕΒΡΑΙΩΝ!

Ενώπιον ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών και των εκλογικών δεδομένων βρίσκεται το πολιτικό σύστημα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την π...

Ενώπιον ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών και των εκλογικών δεδομένων βρίσκεται το πολιτικό σύστημα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την πρώτη απόφαση που θα λάβει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου για το εάν μπορούν να συμμετάσχουν ή όχι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στις επικείμενες εκλογές για δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr θεωρείται πολύ πιθανόν να απαγορευθεί η συμμετοχή των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr θεωρείται πολύ πιθανόν, με βάσει τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, να απαγορευθεί η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, απόφαση που ενδέχεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες –περισσότερο από 85% αυτή τη στιγμή σύμφωνα με εμπειρότατο πολιτικό στέλεχος της ΝΔ- να απαγορευθεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής και της Εθνικής Αυγής (παρακλάδι της) στις ευρωεκλογές.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα τηλέφωνα έχουν…«πάρει φωτιά» και το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ έντονο από το εξωτερικό. Από ΗΠΑ, Ισραήλ και Γερμανία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, μέσω και των πρεσβειών τους στην Αθήνα, ώστε να πληροφορηθούν τι γίνεται, ενώ είναι αυτονόητο πως δεν θέλουν να ακούσουν για συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. Τα μηνύματα έχουν φθάσει και στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης και η πίεση που ασκείται είναι μεγάλη.

Προβληματισμός στη ΝΔ για την απαγόρευση

Την ίδια στιγμή στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο υπουργικό συμβούλιο υπάρχει προβληματισμός κατά πόσο μια απαγορευτική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή θα επηρεάσει τα δεδομένα, θα πλήξει τη ΝΔ και θα εκδηλωθεί τιμωρητική ψήφος.

Στη «γαλάζια» ΚΟ και στο υπουργικό συμβούλιο υπάρχει προβληματισμός κατά πόσο μια απαγορευτική απόφαση για τη ΧΑ θα θα πλήξει τη ΝΔ και θα εκδηλωθεί τιμωρητική ψήφος
«Δεν θα ωφεληθούμε, αλλά αντίθετα θα χάσουμε» υποστηρίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που εύχονται να μην επαληθευτούν οι πληροφορίες περί απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τη ΝΔ, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Το TheTOC.gr έγκαιρα εδώ και τρεις μήνες, πρώτο ΜΜΕ απ’ όλα είχε αποκαλύψει το σχέδιο του πρωθυπουργικού επιτελείου για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Αυτό το σχέδιο πέρασε από…Συμπληγάδες και μεσολάβησαν πολλά στο ενδιάμεσο, αλλά με αυτό που ενδέχεται να συμβεί συνδέεται πλήρως. Βέβαια, υπήρξαν και απρόοπτα και το σχέδιο δεν πήγε σύμφωνα με τον αρχικό τους σχεδιασμό, καθώς προέκυψε και το θέμα Μπαλτάκου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν άγνοια, όπως είναι λογικό, επί των κινήσεων της Δικαιοσύνης, ενώ ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και εκ των βασικών εισηγητών, μαζί με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, της σκληρής γραμμής έως τέλους, τονίζει δημόσια πως δεν πρέπει κανείς να προκαταβάλλει τη δικαιοσύνη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν άγνοια, όπως είναι λογικό, επί των κινήσεων της Δικαιοσύνης
Αυτονόητη και επιβεβλημένη κίνηση, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει κατηγορίες –αν και αυτό θα γίνει όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής εδώ και μέρες- ότι επηρέασε και κατηύθυνε τη δικαιοσύνη.

Εν μέσω των φωνών της Χρυσής Αυγής για επίορκους δικαστές και για προειλημμένες αποφάσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε και αυτός να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι αμέτοχη… Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του στην προχθεσινή συνέντευξή του ότι η Χ.Α. δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. Ωστόσο έκανε λόγο για «δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Εν μέσω των φωνών της ΧΑ για επίορκους δικαστές και προειλημμένες αποφάσεις, ο Ευ.Βενιζέλος προσπάθησε και αυτός να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι αμέτοχη
«Δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη με το αν το κόμμα είναι νόμιμο ή είναι παράνομο, διότι δεν υπάρχει μηχανισμός στην Ελλάδα να κηρυχθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, αλλά είναι εκτός νόμου μια εγκληματική οργάνωση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε, προκαλώντας ποικίλα σχόλια: «Τώρα, εάν πει κάποιος ότι δε θα κατέβει η Χρυσή Αυγή αλλά θα κατέβει η Αργυρή Αυγή ή θα κατέβει η Εθνική Αυγή, δεν κερδίσουμε τίποτα, το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε στις δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό της κοινωνίας που αποδέχεται που ανέχεται που υποστηρίζει που ενθαρρύνει αυτές τις συμπεριφορές. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, είναι ένα μεγάλο θέμα για τη Δημοκρατία, είναι ένα μεγάλο θέμα για την κοινωνία».

Έως το Σάββατο η απόφαση για τους υποψήφιους της Χ.Α

Πολιτικοί παράγοντες αλλά και ανώτατοι δικαστικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον μία από τις δύο δικαστικές αποφάσεις θα είναι θετική. Αν είναι και οι δύο αρνητικές, τότε θα είναι σαν να αποδοκιμάζει ο Αρειος Πάγος τις πρωτοβουλίες διακεκριμένων ανακριτών και εισαγγελέων, που με διαδοχικές αποφάσεις τους έχουν ασκήσει διώξεις εναντίον του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κι έχουν προφυλακίσει σχεδόν όλη την ηγεσία του.

Εως το προσεχές Σάββατο 3 Μαΐου, το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν οι συνδυασμοί της ΧΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι έγκυροι
Πάντως έως το προσεχές Σάββατο 3 Μαΐου, το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν οι συνδυασμοί είναι έγκυροι. Δηλαδή θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, ο Ηλίας Παναγιώταρος την Περιφέρεια Αττικής ή ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μια εβδομάδα αργότερα, την 11η Μαΐου το Α' τμήμα του Αρείου Πάγου θα πρέπει να αποφασίσει αν μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή, η ιδρυτική διακήρυξη της οποίας παρουσιάστηκε σε συγκέντρωση της πρώτης στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι ότι και πρώην υπουργοί της ΝΔ, που είναι στην παρούσα Βουλή, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, λένε ότι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση δεν μπορεί να επιβληθεί και υποστηρίζουν πως ακόμη και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής να αποτελεί εγκληματική συμμορία, η εκπροσώπησή της στις ερχόμενες εκλογές δεν μπορεί να αποτραπεί βάσει του υφιστάμενου σημερινού νομικού πλαισίου.

Και αυτό που φοβούνται πολλοί στην Κ.Ο., κάτι που δεν κατανοούν στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο, είναι όπως λένε, ότι εάν απαγορευτεί η κάθοδος της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, η μάζα των εξοργισμένων οπαδών της θα κατευθυνθεί στις κάλπες με αυτούσια τιμωρητική διάθεση, υπεράνω μάλιστα ιδεολογικών φραγμών και αγκυλώσεων και άρα θα πάει προς ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι αυτό σημαίνει!

http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.