Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλ...


Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης καταγγελία η οποία περιήλθε στο Γραφείο του με αποστολέα « Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».

Η εν λόγω καταγγελία αφορά, όπως ισχυρίζονται, παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης Αλλοδαπών.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι «το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλέ βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις,δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια….» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Κατόπιν των ανωτέρω η καταγγελία απεστάλη από τον υπουργό στα προαναφερόμενα αρμόδια όργανα για την διερεύνηση της ορθότητας της καταγγελίας.

1 σχόλιο

  1. Δεν είναι μόνο αυτοί. Εάν γίνει ένας έλεγχος (με την συνεργασία των υπαλλήλων των Δήμων) στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που εξέδιδαν τις άδεις διαμονής θα διαπιστώσουν αμέτρητες παραβάσεις στις οποίες οι υπάλληλοι των αποκεντρωμένων χορηγούσαν άδειες διαμονής ενώ οι αλλοδαποί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Αλήθεια όλα αυτά τα έντυπα Βεβαιώσεις τύπου Α΄ (μπλε βεβαιώσεις), Βινιέτες, Δελτία Διαμονής και Δελτία Νόμιμης Διαμονής τα οποία ήταν καινούρια (δεν είχαν εκτυπωθεί) και κατά καιρούς χάνονταν (κλέβονταν) ως δια μαγείας από συγκεκριμένους Δήμους και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (Περιφέρειες) κατά χιλιάδες έγινε κάτι? Όταν ελέγχεται ο υπάλληλος για παράβαση καθήκοντος ο υπάλληλος πρέπει να τίθεται σε αργία χωρίς να πληρώνεται έως ότου η αρμόδια αρχή (όποια και εάν είναι αυτή) αποφανθεί για το αξιόποινο της πράξης και εάν βρεθεί ένοχος να πηγαίνει σπίτι του χωρίς να έχει το δικαίωμα ένστασης ή έφεσης εάν πάλι αθωωθεί να επιστρέφει στον χώρο εργασίας του και θα πληρώνεται αναδρομικά τους μισθούς που δεν του είχαν καταβληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.