Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ... ΠΩΣ ΤΑ 'ΠΑΙΡΝΕ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ!!!

Το όνομα του αυστηρού και απαιτητικού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημαδεύτηκε από την περιβόητη εμπλοκή του σε μέγα οικονομικό σκάνδαλο μαύρων ...


Το όνομα του αυστηρού και απαιτητικού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημαδεύτηκε από την περιβόητη εμπλοκή του σε μέγα οικονομικό σκάνδαλο μαύρων ταμείων και αδιαφανών συναλλαγών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Το 1999 ξεσπάει το σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση του CDU από έμπορο όπλων. Παρότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο αφορούσε την περίοδο του τότε καγκελαρίου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ο πρόεδρος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ομολόγησε δημοσίως ότι το 1994 δέχθηκε δωρεά 100.000 μάρκων από τον επιχειρηματία και έμπορο όπλων, Καρλχάιντς Σράιμπερ, κατά παράβαση της γερμανικής νομοθεσίας για την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Όλοι, ακόμα και ο φιλικός προς το πρόσωπό του γερμανικός Τύπος, ζητούν την παραίτηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε και στις 10 Φεβρουαρίου του 2010 παραδίδει την προεδρία του κόμματος στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Οι κακές γλώσσες λένε, μάλιστα, ότι η Ανατολικογερμανίδα πρωτοστάτησε γιατί ήθελε να βγάλει από τη μέση τόσο τον Χέλμουτ Κολ όσο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και πράγματι κατάφερε όχι μόνο να πάρει την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών, αλλά και να γίνει η Σιδηρά Καγκελάριος.

Παρότι οι σχέσεις Μέρκελ-Σόιμπλε πέρασαν από διάφορα κύματα, σύντομα εξομαλύνθηκαν. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της, 2005-2009, ο Σόιμπλε ορίζεται υπουργός Εσωτερικών, ενώ από το 2009 γίνεται ο τσάρος της ισχυρότερης οικονομίας στην Ευρώπη και μίας από τις σημαντικότερες στον κόσμο.

Στις αρχές του 2010 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νοσηλεύτηκε στις Βρυξέλλες, δίνοντας τροφή στα σενάρια για αποχώρηση από την κυβέρνηση της Μέρκελ. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, αναγκάστηκε να νοσηλευτεί εκ νέου, και οι φήμες για παραίτηση είχαν επισήμως διαψευστεί.

Έκτοτε, ο Σόιμπλε παραμένει όχι μόνο ο ισχυρός άντρας της γερμανικής οικονομίας, αλλά και μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.