Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

''ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ''! ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ

Αντεπίθεση Αβραμόπουλου σε Αλβανία και Σκόπια με αιχμές προς το ΝΑΤΟ για την διεύρυνση του οποίου είπε ότι δεν πρέπει “να συγχέεται με πά...


Αντεπίθεση Αβραμόπουλου σε Αλβανία και Σκόπια με αιχμές προς το ΝΑΤΟ για την διεύρυνση του οποίου είπε ότι δεν πρέπει “να συγχέεται με πάρτι όπου μπορεί ο καθένας να πηγαίνει ακάλεστος”.

Ο Αβραμόπουλος που συμμετέχει στην Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας αφού υπογράμμισε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στη διευρυνσιακή διαδικασία, ως ένα καθοριστικό εργαλείο για την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της προόδου στην περιοχή, τόνισε ότι “η πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να συγχέεται με «πάρτι» όπου μπορεί να πηγαίνει ο καθένας ακάλεστος (The enlargement is an open door policy but not an open house party)”.

Υπενθύμισε τις συνέπειες που είχε ιστορικά ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός στην περιοχή μας, και περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια, στηλιτεύοντας την έξαρση του εθνικισμού, των εδαφικών διεκδικήσεων, του αλυτρωτισμού και του λαϊκισμού, που συνεχίζουν να κυριαρχούν στην εσωτερική πολιτική σκηνή κάποιων χωρών της περιοχής. Ο Υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας ότι όλοι πρέπει να πάρουν απόφαση ότι η επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια έχει οριστικά τελειώσει και ότι τα ανοικτά προβλήματα της περιοχής δεν πρέπει να εισαχθούν ανεπίλυτα στη Συμμαχία. Ο κ. Αβραμόπουλος έκλεισε την αναφορά του στο θέμα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού των βασικών αρχών και προϋποθέσεων που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων ο σεβασμός των κανόνων καλής γειτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.