Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1821 ΣΤΑ ΔΟΛΙΑΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ"!

Μάχη των Δολιανών . Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 περίπου άντρες τρέπει σε φυγή 6.000 Τούρκους, τους οποίους και αποδεκατίζει. Απ...



Μάχη των Δολιανών. Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 περίπου άντρες τρέπει σε φυγή 6.000 Τούρκους, τους οποίους και αποδεκατίζει. Από την μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός έμεινε στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Μαρτυρίες αναφέρουν ότι μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να τού ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι.

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος (1782-1849) γεννήθηκε στη Νέδουσα, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας. Καταγόταν από το χωριό Τουρκολέκα, του δήμου Φαλαισίας της Μεγαλόπολης. Ήταν ανηψιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο Νικηταράς πήρε μέρος σε πολλές ακόμη μάχες μέχρι που απελευθερώθηκε η χώρα. Επί Καποδίστρια και Όθωνα ανήκε στο κόμμα των Ναπαίων (Ρωσόφιλων). Η ελληνική κυβέρνηση, φοβούμενη ότι το ρωσόφιλο κόμμα επεδίωκε να αντικαταστήσει τον βασιλιά Όθωνα με κάποιον Ρώσο πρίγκιπα, συνέλαβε το Νικηταρά το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, την οποία εξέτισε στις φυλακές της Αίγινας. Όταν αποφυλακίστηκε, ήταν σχεδόν τυφλός. Έζησε λίγα ακόμη χρόνια με μια μικρή σύνταξη και πέθανε το 1849 στον Πειραιά.

--------------------------------------------


5 σχόλια

  1. Μεγάλη τιμή στο Νικηταρά, τον ένα και μοναδικό, αλλά αυτά αγαπητοί μου θα πρέπει να διδάσκοντε στα ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα θα πρέπει να μαθαίνουν την πραγματική ιστορία τους και ποιοί ήτανε οι πραγματικοί προγονοί τους και όχι πόσοι και ποιοί ήτανε οι μικροί και οι μεγάλοι..........ήτες. Γιάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορία επαναλαμβάνεται!!!! Τότε οι Βαυαροί και ο Όθωνας. Σήμερα ο Σόϊμπλε και η τρόϊκα. Τι είχες Γιάννη, τι 'χα πάντα!!!!
    Η κάστα των προδοτών εξακολουθεί να κατέχει την διακυβέρνηση της σκλαβωμένης (ακόμα) Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ΙΣΤΟΡΙΑ του Νικηταρά είναι άκρως συγκινητική και αξίζει να την διαβάζει κανείς ξανά και ξανά....

    Όσο για το συνθημα στο τοίχο, απλά υπέροχο !

    Αλλά το κέλτικο σταυρό τι τον θέλετε διπλα; Είναι σιωνιστικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΙ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ" ΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΑΓΓΛΟΙ..ΤΙ ΗΤΑΝ..ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΤΕ Κ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ Σ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ) ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ Κ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ Κ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ Κ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ Κ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ.ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ Κ ΥΠΕΚΥΨΑΝ Κ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΞΑΝΑ. ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟ ΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!

    ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ;;;;;

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821, ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912 - 1913, ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ,
    ΤΗΣ ΤΕΝΕΔΟΥ...

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ - ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!(ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΙΚΕΛΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.