Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. Η ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤ...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. Η ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ! ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΝΩ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΛΙΓΟΙ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...

Σε κλίμα απόλυτου εκβιασμού εκ μέρους των ευρωπαϊκών ΜΜΕ που εκφράζουν τις απόψεις του Eurogroup και της Κομισιόν, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 20:30 το βράδυ, μετά από πέντε ώρες, εξήλθε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε ότι αύριο θα «δοθεί η συνέχεια».



Άφησε μάλιστα σαφείς αιχμές σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει λέγοντας: «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη επανάστασης από την εξαθλίωση που θα κατακάψει μετά την Ευρώπη».



Δεύτερος αποχώρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου: Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω».





Χωρίς δηλώσεις εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετένη στην Ιπποκράτους.



Σε ποια σημεία συμφώνησαν;

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ξανά στο Μαξίμου η τρόικα

 Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης και την αποχώρηση των πολιτικών αρχηγών, οι επικεφαλής της τρόικα μετέβησαν εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο μετά τις 22:00 ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις. ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.