Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΡΙΚ "ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΕ" ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΤΣΗ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

«Χειροβομβίδα» στην ιστορία έριξε χθες το ΡΙΚ, στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων. Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδ...

«Χειροβομβίδα» στην ιστορία έριξε χθες το ΡΙΚ, στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων. Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δελτίου, έγινε αναφορά σε «απαγχονισμό» του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Κυριάκου Μάτση, ο οποίος έπεσε ηρωικά στις 19 Νοεμβρίου 1958 στο κρησφύγετο του στο χωριό Δίκωμο από χειροβομβίδα Βρετανού στρατιώτη, αρνούμενος να παραδοθεί.

Σε ανακοίνωση της, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους καλεί το ΡΙΚ να απολογηθεί. «Το ελάχιστο που θα πρέπει να πράξει η διεύθυνση του κρατικού καναλιού είναι να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του ηρώα, από τον Κυπριακό λαό και ειδικότερα από τις νέες γενεές, οι οποίες πρέπει να μαθαίνουν την ιστορία μας ορθά και μέσα από πρότυπα ηρώων όπως ο Μάτσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η κα. Θεοχάρους.

«Η θυσία του Μάτση και των λοιπών ηρώων μας, είναι ανυπέρβλητες και σύμβολα ελευθερίας, ειδικώς σήμερα, περίοδο κατά την οποία η πατρίδα μας τελεί υπό τουρκική κατοχή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Τούρκοι εξαφάνισαν το κρησφύγετο του Κυριάκου Μάτση στο κατεχόμενο Δίκωμο, καθότι συνιστά χώρο θυσίας, ανδρείας και ελευθερίας, μνημείο του Ελληνικού συστήματος αρχών και αξιών μας, και κληρονομιά μοναδική και ελληνική που γίνεται σεβαστή από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Το ΡΙΚ οφείλει να σέβεται την ιστορία μας και οφείλει να προχωρήσει σε δημόσια απολογία, αφού με τον «απαγχονισμό» του Κυριακού Μάτση έγινε, λόγω αμάθειας, απόπειρα «απαγχονισμού» της ιστορίας μας», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ. (sigmalive.com)

----------------------------------------

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.