Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Αμερικανικό νομοσχέδιο υποστηρίζει τον τερματισμό όπλων προς την Τουρκία με καταρχήν πάγωμα πωλήσεων ύψους $111 εκ δολαρίων. Το νομοσχέδιο υ...

Αμερικανικό νομοσχέδιο υποστηρίζει τον τερματισμό όπλων προς την Τουρκία με καταρχήν πάγωμα πωλήσεων ύψους $111 εκ δολαρίων. Το νομοσχέδιο υποστηρίζουν τόσο το Αρμενικό Λόμπυ όσο και το Εβραικό στις ΗΠΑ.
Το Ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ) καλωσορίζει την προσπάθεια αυτή των νομοθετών του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρει τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Τουρκία και τονίζει ότι παρόλο που το χρονικό περιθώριο που δόθηκε μέχρι τις 12 Νοεμβρίου είναι πολύ μικρό πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο και να μπλοκαριστούν οι πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία.
Το Ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο πάντοτε ήταν εναντίον στρατιωτικής βοήθειας προς την Τουρκία, τονίζει ο πρόεδρος του κ. Νίκ Λαρικάκης, γιατί πιστεύει ότι η προμήθεια όπλων προς την Τουρκία από τις ΗΠΑ ενθαρρύνει την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας για εξεύρεση λύση του Κυπριακού και ακόμα ενθαρρύνει τις απειλές της Τουρκίας εναντίον των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής της Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Αρμενίας. Το Ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο επικροτεί τις προσπάθειες των νομοθετών να μπλοκάρουν τις πολύ πρόσφατες προτάσεις αμερικανικών πωλήσεων όπλων προς την Τουρκία.
πίσης ο κ. Λαρικάκης προσθέτει «Η επιθετική στάση της Τουρκίας τεκμηριώνεται πλήρως, ξεκινώντας από τις αεροπορικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος και φθάνοντας στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου με 40,000 συν τουρκικά στρατεύματα, μέχρι τις φωνασκίες της καθώς η Κύπρος και το Ισραήλ ερευνούν για αέριο και πετρέλαιο. Η προώθηση της Διοίκησης Ομπάμα πωλήσεων όπλων προς την Τουρκία εν καιρώ που η Τουρκία απειλεί στην ανατολική Μεσόγειο συμμάχους των ΗΠΑ είναι απαράδεκτη, ανεύθυνη και απογοητευτική».
Σε κοινό ανακοινωθέν οι Αμερικανοί βουλευτές Μπέρκλει και Ινγελ τονίζουν ότι « Η πώληση όπλων ύψους $111 εκατομμυρίων που πρότεινε η Διοίκηση Ομπάμα τον περασμένο μήνα περιλαμβάνει και επιθετικά ελικόπτερα Σούπερ Κόμπρα AH-lW, μηχανές, εξαρτήματα, εκπαίδευση και υποστηρικτικές υπηρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.