Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΦΤΑΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ... (ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ)

Φτάσαμε κοντά στο να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Δώδεκα λεπτά κανονικού αγωνιστικού χρόνου απέμεναν και η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ από...


Φτάσαμε κοντά στο να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Δώδεκα λεπτά κανονικού αγωνιστικού χρόνου απέμεναν και η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ από τη Γεωργία, την ώρα που η Κροατία επικρατούσε 2-0 της Λετονίας. Ο Γιώργος Φωτάκης, όμως, εξαπέλυσε τον... κεραυνό του Δία στο 79', βρίσκοντας στόχο για το 1-1 που, σε συνδυασμό με το 2-1 του Χαριστέα στο 85', μάς έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, το τρίτο συνεχόμενο της Ελλάδας! Σπουδαία επιτυχία για τους διεθνείς και τον Φερνάντο Σάντος, που συμπλήρωσε 16 παιχνίδια αήττητος στον πάγκο της ομάδας!

Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ήταν... ληθαργικό, αφού και οι δύο ομάδες γυρνούσαν ανούσια την μπάλα, χωρίς να απειλούν τους τερματοφύλακες. Αυτός ο ρυθμός, βέβαια, βόλευε την Εθνική, που της έκανε και η ισοπαλία, όμως έκρυβε έναν κίνδυνο. Και δυστυχώς, αυτός ο κίνδυνος επιβεβαιώθηκε στο 19', σε μια ανύποπτη φάση.

Ο Ταργκαμάτζε εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση και απόσταση 30 μέτρων, κάνοντας σέντρα ουσιαστικά, η μπάλα όμως πέρασε από όλους, ξεγέλασε τον Τζόρβα που έκανε λάθος εκτίμηση και κατέληξε στα δίχτυα του έλληνα πορτιέρο για το 1-0!

Αυτό το γκολ, προφανώς, ξύπνησε τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής που αναγκαστικά ανέβασαν τον ρυθμό τους, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης-πρόκρισης. Αν εξαιρέσουμε, όμως, μια διπλή ευκαιρία με τους Χαριστέα και Γκέκα στο 28', δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ρεβισβίλι στο πρώτο μέρος.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λέπτου και μάλιστα στο 59' οι γεωργιανοί έφτασαν λίγα εκατοστά μακριά από το 2-0, όταν ο Τζόρβας πραγματοποίησε μια τραγική έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ, όμως ευτυχώς ο Αμισουλασβίλι δεν περίμενε την μπάλα και δεν την έσπρωξε με δύναμη προς τα δίχτυα.

Η Εθνική δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα, όμως οι πολλοί ασταθείς Τζόρβας και Σπυρόπουλος έδιναν το δικαίωμα στους γεωργιανούς να απειλούν, μη αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο τους διεθνείς να... ηρεμήσουν για να ψάξουν ορθολογικά το γκολ,

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αρχίσουν από νωρίς οι γιόμες προς το κεφάλι του Χαριστέα, ενώ ο άλλος τρόπος ανάπτυξης ήταν κάποιες πολύ φιλόδοξες κάθετες μπαλιές, που δεν έβρισκαν στόχο, αφού οι γεωργιανοί είχαν αρχίσει σταδιακά να γυρνάνε πίσω.

Οταν μάλιστα στο 70' αποχώρησε τραυματίας ο σκόρερ Ταργκαμάτζε και με τον Κετσπάγια να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του, οι δέκα εναπομείναντες στον αγωνιστικό χώρο γεωργιανοί ταμπουρώθηκαν για τα καλά στην περιοχή του Ρεβισβίλι. Ο Σάντος πέρασε τους Φωτάκη και Αθανασιάδη στο χορτάρι, προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Κετσπάγια και ο μέσος του ΠΑΟΚ τον δικαίωσε πανηγυρικά!

Στο 79' και μη έχοντας άλλη λύση για να απειλήσουμε, ο Φωτάκης εξαπέλυσε έναν κεραυνό, που έστειλε σε κόρνερ  ο Ρεβισβίλι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, όμως, ο 30χρονος μέσος βρήκε στόχο, αφού έβαλε και το ...κεφάλι του στην πορεία της μπάλας ο Αμισουλασβίλι!

Το 1-1 ήταν το σκορ που χρειαζόμασταν για να προκριθούμε. Το 2-1, όμως, που πέτυχε στο 85' ο Χαριστέας με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση μετά από ασίστ του Κατσουράνη, ήταν αυτό που θέλαμε για να προκριθούμε με το κεφάλι ψηλά και πανηγυρίζοντας! www.sport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙΜΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...!!! ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΗΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.