Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ!

Διακόπηκε, σήμερα το πρωί, η απογραφή πληθυσμού στα Σκόπια, η οποία είχε ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου κι επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτω...

Διακόπηκε, σήμερα το πρωί, η απογραφή πληθυσμού στα Σκόπια, η οποία είχε ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου κι επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου, μετά τα πολλαπλά προβλήματα που ξεκίνησαν ακόμη πριν από την έναρξή της κι εντάθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.


Αργά χθες το βράδυ παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής (ΚΕΑ), επικαλούμενα το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία απογραφής δεν ακολουθείται η μεθοδολογία που ορίστηκε από την Κρατική Στατιστική Επιτροπή της χώρας και την Eurostat κι ως εκ τούτου τα αποτελέσματα της απογραφής δεν θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στον πραγματικό αριθμό του πληθυσμού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, νωρίτερα χθες το απόγευμα, η ΚΕΑ είχε ανακοινώσει ότι η απογραφή συνεχίζεται κανονικά, με ορισμένα προβλήματα και ότι είχε ολοκληρωθεί για το 55% του πληθυσμού.

Ο βασικός λόγος διακοπής της απογραφής έγκειται στις σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των Σκοπιανών κι Αλβανών μελών της ΚΕΑ σχετικά με το ποιοι μπορούν να απογραφούν από τους πολίτες του μορφώματος που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Βορειοηπειρώτης 

-------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.