Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ "ΟΙ ΡΙΖΕΣ" ΔΙΝΕΙ ΗΧΥΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με νεανικό και ενθουσιώδες ανθρώπινο δυναμικό, έλαβε μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσ...

Με νεανικό και ενθουσιώδες ανθρώπινο δυναμικό, έλαβε μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών «ΟΙ ΡΙΖΕΣ».

Δίνοντας ένα ηχηρό παρόν με τη συμμετοχή 30 ατόμων, εκ των οποίων τα 10 ήταν παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, τίμησε την Εθνική Μνήμη και απέδωσε φόρο τιμής στους Ένδοξους Προγόνους και το κοινό παρελθόν μας στην Εθνική επέτειο του ΟΧΙ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μικροί μαθητές προσήλθαν στο Σύλλογο με δική τους πρωτοβουλία, ζητώντας να παρελάσουν με την ενδυμασία των προγόνων τους.

Είναι ενθαρρυντικό και συγκινητικό προσπάθειες διατήρησης και μεταλαμπάδευσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού, να βρίσκουν ανταπόκριση από άτομα τόσο τρυφερής ηλικίας.
Ο Σύλλογος φιλοδοξεί ακόμα περισσότερα παιδιά να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του και να αποτελέσουν τον κύριο πυρήνα, των δραστηριοτήτων του στο άμεσο μέλλον.

Ο σύλλογός ιδρύθηκε το 2007 από κατοίκους του Συνοικισμού Χαλανδρίου, που έχουν καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής κατάγονται από ξακουστές πόλεις, όπως η Σμύρνη, οι Φώκαιες, η Απολλωνιάδα, τα Βουρλά, το Μελί, το Τσεσμέ, τα Αλάτσατα, η Αττάλεια και φυσικά την Κωνσταντινούπολη.



Με τα μέλη να ξεπερνούν τα 400, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να μην ξεπερνάει τα σαράντα χρόνια, οι «Ρίζες» φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν όλο και περισσότερους έχοντας ως κοινό στόχο τον αγώνα για τη διατήρηση της μνήμης και τη διάδοση του Μικρασιατικού Πολιτισμού.
Για το σκοπό αυτό ο σύλλογος έχει δημιουργήσει μια άριστα οργανωμένη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει πολλά βιβλία του Μικρασιατικού Πολιτισμού και των πατέρων της πίστης μας και συλλέγει διάφορα κειμήλια από τη Μικρά Ασία.

 Η εικόνα του Αγίου Ελευθερίου είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει ο σύλλογος, αφού ήρθε από τη Σμύρνη τη μέρα της καταστροφής. Συγκεκριμένα, η εικόνα ταξίδεψε τυλιγμένη μέσα στο πλεκτό σάλι μιας γυναίκας που κατάφερε να μπει στις βάρκες χωρίς να της την πάρουν οι Τούρκοι. Έτσι έφτασε στην Ελλάδα». Επίσης με γνώμονα την Ελληνική Παράδοση έχει δημιουργήσει τμήμα παραδοσιακών χορών.

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου διοργανώθηκε εκδήλωση για το Μικρασιατικό Αντάμωμα στις 10 Σεπτεμβρίου 2011, η οποία αποτέλεσε το πρώτο εγχείρημα ενός ονείρου που συνέλαβαν οι νέοι μας, με στόχο να προωθηθεί η Αλληλεγγύη και η Συναδέλφωση με άλλα προσφυγικά σωματεία, από όλη τη χώρα. Στο κάλεσμά του Συνδέσμου για το Αντάμωμα, ανταποκρίθηκαν με θέρμη πολλά σωματεία από όλη την Ελλάδα και αναδείχθηκε περίτρανα ο πόθος όλων για ενότητα και κοινή δράση, ώστε να μείνει άσβεστη η Ιστορική μας Μνήμη, καθώς και το χρέος μας για τη διατήρηση της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς, που κληρονομήσαμε από τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

• στο Facebook Ρίζες Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών (Rizes Sundesmos Xalandriou) http://www.facebook.com/profile.php?id=100002917549498
• ή στο τηλ. 6942691267

ELNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.