Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

1936. Την 4η Αυγούστου, εν όψει των διεθνών εξελίξεων, ο Ιωάννης Μεταξάς, με αφορμή την πανεργατική απεργία της 5ης Αυγούστου, ζητά από τον...


1936. Την 4η Αυγούστου, εν όψει των διεθνών εξελίξεων, ο Ιωάννης Μεταξάς, με αφορμή την πανεργατική απεργία της 5ης Αυγούστου, ζητά από τον Βασιλέα Γεώργιο την άρση των 'Αρθρων του Συντάγματος 5,6,10,11,12,14,20, και 95 (βάσει του Νόμου 4229/1929 «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας της ελευθερίας των πολιτών» η «το ιδιώνυμο» που είχε ψηφίσει η Βουλή επί Βενιζέλου). Θεωρεί την λύση αυτή στην οποία οδηγείται αναγκαστικά η χώρα ως την μόνη μπρος στο αδιέξοδο που την είχε οδηγήσει ο κοινοβουλευτισμός. Το Διάγγελμα πρός τον Λαόν δια την Μεταβολήν της 4ης Αυγούστου 1936, και ο λόγος που εκφωνεί από ραδιοφώνου την 10η Αυγούστου, ο Ιωάννης Μεταξάς ως Εθνικός Κυβερνήτης (Λόγοι σελ. 16-18), προς τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και την ελληνική νεολαία φανερώνει τους λόγους από τους οποίους οδηγήθηκε στην άρση των άρθρων του Συντάγματος και τους Σκοπούς της 4ης Αυγούστου.

Από την 4η Αυγούστου και μέχρι το θάνατό του, θα κυβέρνηση την Ελλάδα σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους, με βοηθό του την Κυβέρνησή του και την σύμπραξη και καλή θέληση των Ελλήνων, που κατανόησαν την σοβαρότητα της καταστάσεως. Με την θετική στάση τους στις αποφάσεις και στα έκτατα μέτρα που πήρε, του έδωσαν την δύναμη να φέρει εις πέρας το 'Εργο της 4ης Αυγούστου και της ετοιμασίας του πολέμου. Στον ηρωικό στρατό αλλά και στον άμαχο πληθυσμό και την Νεολαία, που συμπαραστάθηκε και στήριξε τα Έργα της 4ηςΑυγούστου, οφείλεται η Νίκη.

3 σχόλια

  1. Ιωαννης Μεταξας , Ηρωας των βαλκανικων πολεμων ,οπως ο Παπαδοπουλος ηρωας του σλαβοσυμμοριτοπολεμου, καλουμενου και ως "εμφυλιου"

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στην 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και τον ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ που ειπε το ΟΧΙ καθαρα και εθνικα ως ΕΛΛΗΝ και αποκαλειται "στυγνος δικτακτορας "
    την ιδια στιγμη που οι δημοκρατες σοσιαλιστες λενε σκυμενοι και με τα πανταλονια κατω ενα "ΝΑΙ" πιο μεγαλο και απο τη βλακεια αυτων που τους ψηφιζουν..
    ----------
    (ειχε και κομμουνιστες με ζαχαριαδη επικεφαλης στη φυλακη γιατι υποστηριζαν ,συμφωνα με τη γραμμη του κομματος παντα ,τους τοτε συμμαχους των Σοβιετικων(συμφωνο μολοτοφ -ριμπεντροπ το 39 ) ΙΤΑΛΟΥΣ και ΟΧΙ την πατριδα τους την ΕΛΛΑΔΑ)
    -----------------
    Συμπερασμα:
    Ηρωας στρατιωτικος επι κεφαλης , ο λαος μαζι του , οι κκεδες φυλακη - ετσι παει μπροστα ο τοπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά συνέλληνες για την μεγάλη επέτειο. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο όσο κι' αν προσπαθούν οι ληστοσυμμορίτες πολιτικάντηδες να το καταφέρουν. Ο υπέρ πάντων αγών (κατά την προτροπή του Μεταξά) συνεχίζεται μέχρι της τελικής νίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιακωβος Παντελακης6 Αυγούστου 2011 στις 1:17 π.μ.

    Υπολογισατε κακως χωρις τον ξενοδοχο,
    ταξι,στρατηγικο επενδυτη,βασικο μετοχο και intralotto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.