Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΓΑΝ! ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1922

Από τουρκικό μέσο είναι η παρακάτω είδηση αυτούσια: Η 30η Αυγούστου Γιορτή Θριάμβου εορτάστηκε με τελετές και στην Τουρκική Δημοκρατία τη...


Από τουρκικό μέσο είναι η παρακάτω είδηση αυτούσια:

Η 30η Αυγούστου Γιορτή Θριάμβου εορτάστηκε με τελετές και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Η πρώτη τελετή στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Atatürk στην Lefkoşa.

Στην τελετή στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ, Derviş Eroğlu, κρατικοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι και η στρατιωτική ηγεσία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η έπαρση των σημαιών της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στους ιστούς με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο Πρόεδρος στο τέλος της τελετής υπέγραψε το ειδικό βιβλίο του μνημείου.

Ο Derviş Eroğlu έγραψε στο ειδικό βιβλίο τα παρακάτω:

«Ο Θρίαμβος της 30ης Αυγούστου είναι ο θρίαμβος της αγάπης προς την πατρίδα και το έθνος, της επιθυμίας για ελεύθερη διαβίωση κατά των όπλων. Αντισταθήκαμε για χρόνια και τελικά ιδρύσαμε το δικό μας κράτος. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε απτόητα υπό το φως των αρχών σου για να εξυψώσουμε από κάθε άποψη το κράτος μας.»

Στην λεωφόρο του δρ. Fazıl Küçük πραγματοποιήθηκε παρέλαση. Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την έπαρση των σημαιών και των δυο χωρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε χρόνια πολλά στις στρατιωτικές μονάδες και στον τουρκοκυπριακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.