Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΑΜΑΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ: ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ

Mε εντολή του Νέου Δράμαλη και την εγκληματική αδιαφορία - ανοχή της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ οι πρακτορίσκοι της Άγκυρας ετοιμάzονται να γιορτάσου...

Mε εντολή του Νέου Δράμαλη και την εγκληματική αδιαφορία - ανοχή της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ οι πρακτορίσκοι της Άγκυρας ετοιμάzονται να γιορτάσουν τα ¨40 Κουρμπάνια¨ μέσα στην Ελληνικότατη Θράκη μας μια από τις σημαντικές γιορτές των ΜογγολόΤουρκων της Δυτικής Θράκης και των Βαλκανίων που οργανώνεται στις 12 Ιουνίου 2011 ημέρα Κυριακή.
Κατά την τελετή ¨40 Κουρμπάνια¨ που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο χωριό Χλόη σε απόσταση 2 χλμ από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, θα μοιρασθεί στους μετέχοντες το γνωστό πλούσιο φαγητό μπακιρλαμά.
Από πότε έμεινε το έθιμο τα ¨40 Κουρμπάνια¨;
Όταν ο Οθωμανικός ΜογγολοΤουρκικός στρατός μετά την κατάληψη της Αδριανούπολης και του Διδυμοτείχου συνέχισε την πορεία του προς τα δυτικά, και στην περιοχή Τανριντάγ υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις,ο επικεφαλής τους μαzί με 40 στρατιώτες από την περιοχή του Χορασάν, είχαν εκατοντάδες θύματα-μάρτυρες αλλά τελικά κέρδισαν μεγάλες νίκες και κατέκτησαν την περιοχή. Αυτή η σύγκρουση λοιπόν λέγεται ¨40 Πολεμιστές¨ επειδή σε αυτήν πέθαναν οι 40 πολεμιστές που είχαν έρθει από το Χορασάν. Ο εορτασμός λοιπόν της νίκης των 40 πολεμιστών λεγόταν ¨Γιορτή των Πολεμιστών¨, ¨Θυσία Πολεμιστών¨ και τέλος ¨40 Κουρμπάνια¨.
Από αυτούς στις μέρες μας έχουν μείνει μόνο πέντε τάφοι. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ μέσα στη Βουλγαρία. Εκείνοι οι τάφοι που βρίσκονται κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα λέγονται ¨Σωστοί Πολεμιστές¨.
Πριν τον καθορισμό των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων στην τελετή μετείχαν και ΜογγολόΤουρκοι από την Βουλγαρία. Μετά τον καθορισμό των συνόρων το 1920 η τελετή καθορίστηκε από την Άγκυρα να γίνεται σε περιοχή της Χλόης.
Είναι μια εκδήλωση που διοργανώνει στην ουσία ο Νέος Δράμαλης για να τιμήσει τους 40 Τούρκους επιδρομείς που κατέλαβαν την περιοχή ¨40 Κουρμπάνια¨ και μια έκφραση ευχαριστίας για την νίκη τους.

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΑΜΑΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΑΞΙΩΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΑΜΑΛΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ!


O.E.N. TO ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

2 σχόλια

  1. Ti να πουν και οι ....πράκτορες ;;;;
    Όταν κάθε πράκτορα της ΕΥΠ στην Θράκη τον γνωρίζει και ο τελευταίος Μουσουλμάνος προσωπικά και περιμένει ο πράκτορας από τον Μουσουλμάνο να κελαιδίσει για να γράψει την αναφορά του , τότε για τι σόι πράκτορες μιλάμε ;;;;;
    Αυτοί με τέτοια τακτική θα σώσουν τον Ελληνισμό ;;;;
    Σωθήκαμε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >ΜογγολόΤουρκων της Δυτικής Θράκης<

    Συχνά-πυκνά διαβάζω για τους Τούρκους "Μογγόλους" και διερωτώμαι, αν και κατά πόσο γνωρίζουν ιστορία αυτοί που τα γράφουν. Στη σημερινή Τουρκία ζουν περίπου 5.000.000 μογγολικής καταγωγής. Όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι Ελληνικής καταγωγής, Κούρδοι, Ασσύριοι, Άραβες, Αρμένιοι.

    Ακόμη και η καταγωγή του Ερντογάν είναι από τη Τραπεζούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.