Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: ή άλλη πλευρά της χθεσινής τραγωδίας

Η μία πλευρά του λόφου είναι η δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών που καταδικάζεται ακόμα και μέσα στην χώρα τους. Η άλλη πλευρά όμως, την οπ...


Η μία πλευρά του λόφου είναι η δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών που καταδικάζεται ακόμα και μέσα στην χώρα τους. Η άλλη πλευρά όμως, την οποία στιγμή δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μα, είναι τα παιχνίδια της Τουρκίας που προσπαθεί να γίνει Μεγάλη περιφερειακή δύναμη με σοβαρούς, πολλαπλούς ρόλους.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι λίγους μήνες πριν μετά την γνωστή φραστική επίθεση του Ερντογάν προς το Ισραήλ, όταν πήγε στην Γάζα, οι Παλαιστίνιοι τον υποδέχθηκαν με πανώ που τον αποκαλούσαν «νέο Πορθητή». Σαν τον Μωάμεθ τον Πορθητή!

Ο επίδοξος σουλτάνος επιστρέφει στις παλιές επαρχίες της Αυτοκρατορίας των Οθωμανών με όπλο την ισλαμική αδερφοσύνη και τον αντισιωνισμό. Το παίζει προστάτης των αδυνάτων. Βολικό κι αποδοτικό και για το εσωτερικό της χώρας του, που έχει τον υψηλότερο αντισημιτισμό στον κόσμο.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι όλα αυτά γίνονται σε μια στιγμή που το γεωπολιτικό βάρος της Τουρκίας αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ τείνει να καταστεί βασικός περιφερειακός παράγων που θα γέρνει την πλάστιγγα ανάλογα με τις παρεμβάσεις του στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ παράλληλα διασφαλίζει τον ρόλο της στο «μέγα» -για τη Δύση- ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν, ως διαμεσολαβητής. Αντίστοιχο ρόλο, ίσως πολύ πιο προωθημένο, έχει η Ρωσία, η οποία εξάλλου πουλάει πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν. Αυτός ακριβώς, είναι ο λόγος που εδώ και πολλούς μήνες οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία βρίσκονται στο ιστορικό ναδίρ τους.

Αναμφισβήτητα, ο Ερντογάν θέλει να τα’ χει καλά και με τη Δ. Ευρώπη και με τις ΗΠΑ. Όμως, η Τουρκία έχει πάψει να είναι ο «Yes man» των ΗΠΑ, του Ψυχρού Πολέμου, και πλέον χαράσσει, σε μεγάλο βαθμό, τη δική της αυτόνομη πολιτική. Θέλει να έχει εξέχουσα θέση στο κλαμπ των αναπτυσσομένων, και των χωρών της Μέσης Ανατολής. Κοιτάζει Δυτικά, αλλά αλληθωρίζει, πολύ περισσότερο, Ανατολικά.

Αρχιτέκτονας του τουρκικού διπλωματικού σχεδίου, είναι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νταβούτογλου. Ο «Τούρκος Κίσινγκερ», όπως τον χαρακτηρίζει η Le Monde σε πρόσφατο άρθρο της, σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρα ολοένα περισσότερο μετατρέπεται σε «φάρο όλης της περιοχής». Ένας «φάρος» μάλιστα, ο οποίος όλο και πιο πολύ εμπλέκεται στα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής. Με τη μείωση της επιρροής της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου, και καλυτερεύοντας τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ιράκ, την Ελλάδα και την Αρμενία, η Τουρκία μετατρέπεται σε «κυρίαρχο παίκτη» στη Μ. Ανατολή. Ταυτόχρονα, συσφίγγει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και όλη την Ανατολή Ευρώπη και κάνει «πραγματική επέλαση προς την κατεύθυνση της Αφρικής».

Έτσι (για να πάμε στα δικά μας), εάν ο κ. Γ.Παπανδρέου ήθελε να κάνει αβάντα στο αυξανόμενο διεθνές κύρος του κ.Ερντογάν, το πέτυχε. Διότι στα ελληνικά εθνικά ζητήματα, δεν πήρε τίποτε. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα έγινε στο πλαίσιο της υπερκινητικότητας της τουρκικής διπλωματίας σε όλα τα επίπεδα και το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν τον Ερντογάν προσωπικά και τη διεθνή εικόνα της Τουρκίας.

Ας ρίξουμε όμως, μια ματιά στις σχέσεις Τουρκίας-Ιράν, οι οποίες τα τελευταία χρόνια διάγουν έναν παρατεταμένο μήνα του μέλιτος. Αφότου η Τεχεράνη, ήδη από την προηγούμενη δεκαετία, κατανόησε το αδιέξοδο της εξαγωγής της ισλαμικής επανάστασης (και στην Τουρκία), και την ανάγκη να κάνει βήματα ώστε να βγει από τη διεθνή απομόνωσή της, οι δύο πλευρές άρχισαν την προσέγγιση. Το απόγειο της σύσφιγξης των σχέσεων ήταν το 11μηνο Ερμπακάν (1996-1997), τον οποίο άλλωστε, το Ιράν βοήθησε με κάθε τρόπο. Μεταξύ των άλλων, τότε υπογράφτηκε και συμφωνία για παροχή στην Τουρκία πολύ μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το Ιράν. Να σημειωθεί πως και πρίν, η Τουρκία είχε συμφωνήσει να πουλάει στο Ιράν οπλικά συστήματα που δεν του έδινε η Δύση. Γενικότερα, οι κάθε λογής συμφωνίες που διαχρονικά έχουν υπογράψει και υλοποιούν οι δύο χώρες, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην απεξάρτηση της Τουρκίας από τη Δ.Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ένας άλλος στόχος της Άγκυρας είναι να οικοδομήσει έναν «ενιαίο χώρο τουρκόγλωσσων» υπό την αιγίδα της. Εφόσον επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αυτός ο χώρος, σε βάθος χρόνου θα μπορεί να ανταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή, αν όχι στον οικονομικό τομέα, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής επιρροής, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ταυτόχρονα, νευραλγικός στόχος είναι η καλλιέργεια της εικόνας της Τουρκίας, ως ενός «φάρου του κοσμικού ισλάμ» για όλους τους μουσουλμάνους. Και για εκείνους που ζουν ως μετανάστες στη Δ. Ευρώπη. Πολύ περισσότερο, για τους Έλληνες μουσουλμάνους.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, στην Τουρκία, η αύξηση της δύναμης Ερντογάν, δεν σημαίνει άνοδο του ισλαμισμού στην εξουσία, αλλά ενίσχυση εκείνης της εικόνας που βοηθά στην αύξηση της επιρροής της στο μουσουλμανικό κόσμο. Το αν θα το πετύχει τελικά το στόχο της, παραμένει αδιευκρίνιστο. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστές οι ιστορικές διαφορές Αράβων-Τουρκίας και η πρόθεση του Ιράν να ηγηθεί των μουσουλμάνων.

Να σημειωθεί τέλος πως, εκτός των σχέσεων που φροντίζει να διατηρεί με την Χεζμπολάχ (Λίβανος) και Χαμάς (Γάζα), η Άγκυρα έχει δώσει καταφύγιο σε σειρά ισλαμικών οργανώσεων, όπως, μεταξύ άλλων, των Τσετσένων.

Φωτογραφία: Παλαιστίνιος μαχητής του Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP) ανεμίζει μια τουρκική σημαία σήμερα στο στρατόπεδο προσφύγων Ain el-Hilweh στο Νότιο Λίβανο – Reuters/Ali Hashisho

11 σχόλια

  1. Οπωs και να ειναι τα πραγματα, η Τουρκια ακολουθει μια πανεξυπνη πολιτικη που μονο κερδη μπορει να αποκομισει."Φαροs" του μουσουλμανικου κοσμου, οταν εδω επικρατει η αιωνια ομιχλη.Μια χωρα χωριs μια υποτυπωδη στρατηγικη,χωριs σχεδιο,με ανυπαρκτουs ηγετεs,καταδικασμενη να ακολουθει ασθμαινoνταs τιs εξελιξειs στο διπλωματικο πεδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι πιό σοβαρό έχουμε διαβάσει εως τώρα, βάζοντας ενεργά και την δική μας οπτική γωνία στα δεδομένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ωραιο αρθρο , αλλα ρε παιδια δε καταλαβα , η Ελλαδα με ποιον ειναι ? με την τουρκια ή με το ισραηλ ? κι αν ειμαστε με την τουρκια τοτε τι καναμε τις ασκησεισ στο Αιγαιο με το Ισραηλ κι αν ειμαστε με το Ισραηλ γιατι τις διακόψαμε ?? Δυστηχως οπως εξελισονται τα πραγματα θα βλεπουμε συμμαχιεσ...Εμεις ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΤΟΦΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ2 Ιουνίου 2010 στις 2:45 π.μ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΙΝΤΕΡ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΣΤΟΙΧΗΜΑ" Ή ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΚΑΙ ΜΠΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ. ΘΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ Ή ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΏΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΝΑΧΑ.

    ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ... ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ
    " ΑΤΟΦΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ " ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ TIMMING ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ?
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΗΣΗ " Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ". ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΕΝΟΤΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ. ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑΙ, ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΤΟ 1974 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΜΑΣ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΜΥΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιγα τα ψωμια τους και ισως αυτο το λαθος που εκαναν να ειναι και η αρχη του τελους τους.
    Μωραινει ο Κυριος οσους θελει απωλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μά στά αλήθεια τά χάλασν οί τούρκοι μέ τούς εβραίους ??
    Μήπως είναι κόλπο ??
    Αν ήταν αλήθεια ! δέν θά έπρεπε νά σταματήσουν τίς παραβιάσεις τού FIR μας , νά φύγουν από τήν Κύπρο μας , νά σταματήσουν τήν απειλή πολέμου εναντίον μας ?? Γιά νά μάς έχουν μέ τό μέρος τους σέ συμμαχία ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Spartan διαφωνώ ολοκληρωτικά. Προσωπικά πιστεύω ότι η Τουρκία έκανε φοβερό λάθος. Ο Ερντογάν καταριόταν τους Ισραηλινούς που σκότωναν Παλαιστίνιους και τώρα που σκότωσε Τούρκους τι έκανε; Ουσιαστικά τίποτα περισσότερο. Η Τουρκία εκτέθηκε με το να δείξει αδυναμία απέναντι στο Ισραήλ και τώρα φαίνεται καθαρά ποιος είναι ο "μάγκας". Και αν ξεκινήσει τρίτη ιντιφάντα τι θα κάνουν; Πόλεμο με το Ισραήλ; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά τα σιχτίρια από τους τούρκους κάνουν τους Άραβες να τους αγαπούν δεν έχει καμοία σημασία. Σημασία έχει ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να είναι "αμερόληπτη" απέναντι στα ζητήματα στην Μ.Ανατολή που όλα εμπλέκουν το Ισραήλ και μια άλλη χώρα. Δηλαδή δεν μπορεί πλέων να μεσολαβεί ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ (Μεσανατολικό), στο Ισραήλ και τη Συρία για τα υψώματα, στο Ισραήλ και το Ιράν (πυρηνικό πρόγραμμα) όπως και στις υποθέσεις του Ισραήλ με το Λίβανο. Η Ελλάδα θα καλύψει αυτό το κενό. Τώρα μπορούμε να μεσολαβούμε ακόμα και μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ:P Ο διπλωματικός δρόμος για την Ελλάδα και την Κύπρο άνοιξε διάπλατα. Ας μην κλαψουρίζουμε την μοίρα μας και ας μην αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να χαθεί.
    Στην τελική πιστεύω ότι ο ΓΑΠ θα ήταν διπλωματικά ιδιοφυές να στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στους τουρκαλάδες για το "ατύχημα" τους. Μία κίνηση με αρκετή δόση ειρωνείας και πολλά πολιτικά υπονοούμενα, αφιερωμένο εξαιρετικά στο Νταβούτογλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε ανωνυμε 3:50 σαφεστατα μπορειs να διαφωνειs μαζι μου, αλλα σκεψου οτι η διπλωματια παιζεται παντα με πλαγια μεσα και η Τουρκια γνωριζε εκ των προτερων τι θα συμβει.Αποκλειστικοs σκοποs ειναι να εμφανιστει σαν προστατηs των ισλαμιστων στη μεση ανατολη και αν μπορεσει να καπελωσει σιγα-σιγα και το Ιραν που ειναι πολιτικα απομονωμενο εξ ου και η συμφωνια με Ιραν-Βραζιλια.Πηρε με λιγα λογια ποντουs αφου καταφερε να εμφανισει σαν τον "κακο" το Ισραηλ στη διεθνη κοινοτητα και να γινει συμπαθηs προs τουs μουσουλμανουs.Oσο για περιπτωση συρραξηs εχουν γνωση οτι κατι τετοιο δεν θα συμβει ποτε. Γνωριζουν οτι απεναντι στο Ισραηλ δεν εχουν καμια τυχη.Δεν εχουν κοινα συνορα οποτε κανονικη πολεμικη συρραξη δεν μπορει να υπαρξει.Μονο ναυτικα η' αεροπορικα επεισοδια.Οι τουρκοι εχουν πιο ισχυρο ναυτικο αλλα μπροστα στην πανισχυρη ισραηλινη αεροπορια τα πλοια τουs ειναι δεδομενο οτι θα πανε στο πατο τηs Μεσογειου.
    Τωρα σχετικα με το ρολο "διαμεσολαβητη" δεν γνωριζω αν απο την αρχη ηταν μια προκαλυψη και μεροs ενοs σχεδιου που σκοπο εχει την αναδειξη τηs σαν προστατιδα των μουσουλμανων.Ισωs αναθεωρησε την στρατηγικη τηs βλεπονταs οτι ετσι μπορει να πετυχει περισσοτερα σε λιγοτερο χρονο.Η ολη ιστορια ηταν απο την αρχη οργανωμενη απο το τουρκικο κρατοs απλα οι αφεληs και "χαζοχαρουμενοι" ελληνεs αριστεροι ακτιβιστεs νομιζαν σαν αλλοs Πετροs ερημιτηs οτι με την ειρηνικη σταυροφορια τουs θα απελευθερωναν τη λωριδα τηs Γαζαs.Eτσι επαιξαν τελεια το υπουλο παιχνιδι τηs τουρκικηs κυβερνησηs. Οι ισραηλινοι ειναι κυκλωμενοι απο εχθρουs και δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να κανουν πισω σε οτι απειλει την εθνικη τουs υποσταση.Δεν ξερω αν ηταν σοφοτερο γι αυτουs να σταματησουν με το ναυτικο τουs τα πλοια και να τα οδηγησουν στο δικο τουs λιμανι οπου θα ξεφορτωναν και αμεσωs θα τα εδιωχναν πισω.Πηραν μεγαλο ρισκο με τουs καταδρομειs και θα μπορουσε να ξεφυγει τελειωs η κατασταση αν υπηρχαν οπλισμενοι στα πλοια αν και αυτο ηταν απιθανο αφου το παιχνδι ηταν καθαρα πολιτικο.
    Οσον αφορα την ελληνικη διπλωματια τωρα θα μου επιτρεψειs να πω οτι η τελευταια μεγαλη τηs επιτυχια,ηταν το ξεπουλημα του Οτσαλαν,αν καταλαβαινειs το πνευμα μου. Ο ΓΑΠ ειναι ελλειπηs ακομα και για να ψησει καφε, οχι να κανει τετοια διπλωματικα παιχνιδια.Ειδεs που αμεσωs τρομοκρατημενοι οι γελοιοι ακυρωσαν την ασκηση και την επισκεψη του ισραηλινου Α/ΓΕΑ ενω ο τουρκοs στρατηγοs ηρθε κανονικα.Επρεπε η ασκηση να συνεχιστει κανονικα και απλα να βγει μια "χαλαρη" ανακοινωση για το συμβαν περι λυπηs κτλ. Δεν υπηρχε λογοs να παρουμε θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ "ΤΣΑΛΙΜΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ,ΔΕΞΙΟΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΕΡΑ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.