Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

200.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ!

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Με το ελληνικό Δημόσιο να βρίσκεται ένα βήμα από την στάση πληρωμών, ανακαλύπτουμε συνεχώς απίθανες σπατάλες, έργ...

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Με το ελληνικό Δημόσιο να βρίσκεται ένα βήμα από την στάση πληρωμών, ανακαλύπτουμε συνεχώς απίθανες σπατάλες, έργα χωρίς νόημα και σημασία, που κυριολεκτικά καταβρόχθιζαν τον μόχθο του ελληνικού λαού. Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε μια τέτοια περίπτωση, που θα μας στοίχιζε 200.000 ευρώ, για να κάνουν κάποιοι «εξωτερική πολιτική» και δημόσιες σχέσεις. Αλλά, ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή.
Γνωρίζετε την θεωρία του Χάους, ότι αν πετάξει μια πεταλούδα στην Κίνα, η κίνηση των φτερών της θα προκαλέσει θύελλα στην Αμερική. Λοιπόν, αυτή τη φορά, με αυτά που συνέβησαν σε Κίνα και Αμερική, την βροχή θα την έτρωγε η Ελλάδα! Η ιστορία ξεκινάει το 2007, όταν το Ίδρυμα για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα τεράστιο άγαλμα για τον μαύρο ηγέτη, για να τοποθετηθεί στην Ουάσιγκτον. Θα επρόκειτο για ένα απίστευτα κιτς, τεραστίων διαστάσεων, άγαλμα, μια που θα ζύγιζε 1.600 τόνους (!!!) και θα κόστιζε 120 εκατομμύρια δολάρια! Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει κάτι που να μας αφορά. Το πώς σχεδίαζαν μερικοί μαύροι στις ΗΠΑ να ξοδέψουν 120 εκατομμύρια, που σημειωτέον δεν διέθεταν, μας είναι παντελώς αδιάφορο. Αλλά κρατηθείτε, τώρα αρχίζουν τα ωραία.
Το ερώτημα που προέκυψε μετά, ήταν απλό. Πού μπορούμε να κατασκευάσουμε το άγαλμα και να μας έρθει σχετικά φθηνά; Η απάντηση προφανής. Στην Κίνα! Έτσι, το άγαλμα του δρ. Κινγκ, του μαύρου ακτιβιστή και υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέληξε να κατασκευάζεται στην Κίνα, που είναι η τελευταία χώρα που έρχεται στο μυαλό μας, όταν σκεφτόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα! Αλλά, για να γλιτώσουν μερικά δολάρια, οι Αμερικανοί, παρέβλεψαν αυτή την ενοχλητική λεπτομέρεια. Ο Κινέζος γλύπτης που ανέβαλε το έργο, ήταν ο Lei Yixin και το εργαστήριο του ήταν στην πόλη Ghangsha. Το πρόβλημα ήταν ότι το Ίδρυμα δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα. Έτσι, άρχισαν οι «χορηγίες» από τις μεγάλες πολυεθνικές, που προφανώς συγκινήθηκαν βαθιά, από τον αγώνα του δρ. Κινγκ για τους μαύρους και τα δικαιώματα τους (σ.σ. τέτοιες ψυχούλες είναι οι μεγάλες εταιρίες και ας λένε μερικοί…) και άνοιξαν διάπλατα το πορτοφόλι. Ενδεικτικά, η Viacom (σ.σ. μεταξύ άλλων, έχει και το MTV) έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια.
Ανακεφαλαίωση: Οι αφροαμερικανοί είναι ανίκανοι μόνοι τους να φτιάξουν το άγαλμα του ηγέτη τους και έτσι, χρειάζονται τους Κινέζους. Στην συνέχεια, επειδή τα λεφτά δεν φτάνουν, αντί να φτιάξουν ένα μικρότερο άγαλμα (σ.σ. 1.600 τόνοι, για όνομα του Θεού!) βγήκαν στη γύρα για «χορηγίες». Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν 25 εκατομμύρια από την κινεζική κυβέρνηση, που είναι άλλωστε γνωστή για την ευαισθησία της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των υπερασπιστών τους (εξαιρείται ο Δαλάι Λάμα…).
Αλλά αυτά είναι ιστορία. Το 2010 το γιγάντιο λέγκο (159 τεράστια κομμάτια πέτρας) αναμένει να συναρμολογηθεί και αν όλα πάνε καλά, αυτό το κινέζικο κατασκεύασμα, θα μεταμορφωθεί στο άγαλμα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Το πρόβλημα είναι ότι πρώτα θα έπρεπε αυτοί οι 1.600 τόνοι να μεταφερθούν από την Κίνα στις ΗΠΑ. Φυσικά δια θαλάσσης. Και εδώ μπαίνει η πτώχη, πλην ένδοξη Ελλάς. Ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη που είμεθα, η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο διεμύνησε ότι το άγαλμα πρέπει να μεταφερθεί με ελληνικό πλοίο και μάλιστα, προσφέρθηκε να καλύψει και τα έξοδα της μεταφοράς! Δηλαδή, η μικρή και σχεδόν φαλιρισμένη Ελλάδα θα πληρώσει 200.000 ευρώ, έτσι, για να κάνει μια εξυπηρέτηση στις δύο υπερδυνάμεις του πλανήτη, Κίνα και ΗΠΑ! Είναι να τρελαίνεται κανείς. Ποιος ανέθεσε σε αυτόν τον γελοίο εκεί πέρα, που παριστάνει τον πρέσβη, να ξοδεύει έτσι τα λιγοστά χρήματα των φορολογουμένων; Τι είναι η πρεσβεία, μεταφορική εταιρία, για να κάνει και μετακομίσεις; Τα ναύλα για τέτοιο ταξίδι είναι 150 δολάρια ο τόνος, ήτοι 240.000 δολάρια, ή 200.000 ευρώ. Χρήματα που θα τα πληρώναμε και -το χειρότερο- κανείς δεν θα μάθαινε τίποτα στην Ελλάδα!
Όμως, μας προέκυψε η οικονομική κρίση και η τρόικα Ε.Ε. – ΔΝΤ. Και σε αυτούς δεν περνάνε τέτοια. Έτσι, πριν λίγες μέρες, οι Έλληνες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν στους Κινέζους, ότι δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να τηρήσουμε την υπόσχεση μας και να μεταφέρουμε τα 159 κομμάτια του λέγκο, συγνώμη του αγάλματος. Φυσικά τα ρίξαμε στην οικονομική κρίση και όχι στο ότι, αν το μάθαιναν οι ελεγκτές μας, ότι πετάμε λεφτά (σ.σ. τα λεφτά ΤΟΥΣ) έτσι, θα μας σουβλίζανε. Οι αφροαμερικανοί του Ιδρύματος πρέπει τώρα να βρουν άλλο κοροΐδο, εε δωρητή εννοούσα, για να κάνει τη δουλειά τους.
Για το τέλος, σας φυλάξαμε το πιο εξωφρενικό. Την αιτιολόγηση της ελληνικής πρεσβείας, για τους λόγους που πρέπει να αναλάβει η Ελληνική Δημοκρατία αυτή την δαπάνη. Απολαύστε: «Η Ελλάδα, πάντα θαύμαζε τον δρ. Κινγκ, ειδικά επειδή στην Ελλάδα είχαμε δικτατορία, ένα χρόνο πριν την δολοφονία του μαχητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!!!)…». Αν δεν χορτάσατε, έχει κι άλλο: «Η θαρραλέα φωνή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έφερνε ελπίδα στις καρδιές των Ελλήνων… ότι και εμείς θα αποκτούσαμε Ελευθερία και Δημοκρατία», έγραψε το 2008 ο τέως πρέσβης μας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλιάς. Μόνο που τα 240.000 δολάρια δεν θα τα έβαζε από την τσέπη του… Όλα τα στοιχεία του θέματος, είναι από την Washington Post και περιγράφουν ακριβώς την (απίστευτη) πραγματικότητα…
"ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ"

5 σχόλια

  1. O Martin Luther King pou gia tous maurous (kafrous) tis Amerikis, kai tous xazous kai 3enerotous leykous Amerikanous eixei ginei mega symbolo eley8erias eitan o megaliteros koumounistis stin Ameriki.

    http://www.martinlutherking.org/ma-chapter18.html

    Tora os anafora tin Ellada kai ta lefta pou 8elame na plirosoume gia afto to LEGO "agalma" tou kafrou aktivisti, prepei na ntrepomaste!!

    Den exoume ena agalma tis prokopis tou Mega Alexandrou stin A8ina, kai 8eloume na metaferoume to agalma tou kafrou kai na to plirosoume kai apo pano;;

    Poioi alloi 3eftyloi, ektos tou Kyriou presvi, kanonisan tetoia xoris ton 3enodoxo;;

    Kai o Ellinikos laos ka8ete kai den milaei;;;
    Giafto oi 3enoi mas exoun tou klotsou, afou den exoume e8niki yperyfania stous dikous mas heroes kai kanoume tous kafrous koumounes (typou Martin Luther King) kaliterous apo tous dikous mas, tous ali8inous heroes, ta sxolia periteyoun.

    Aa, 3exasa na anfero oti o MLKing o megas eixe logoklopisei sxedon olous tous "perifimous logous" tou, episis ton eixoun os mega oikogeneiarxi alla to vradi prin
    pe8anei eitan se ena ftino
    3enodoxeio me leykes etaires gia mia nyxta ston paradeiso, opos eixe pei ston filo tou ton Jesse Jackson o opoios tou tis efere.

    3ypniste Ellines, sas parakalo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλοι,αν ισχυουν ολα αυτα θα επρεπε αρχικα να κρεμαστει αυτο το αρχιδι ο πρεσβηs απο τη γλωσσα σε τσιγκελι χασαπη οπωs τα αρνια το πασχα.Γιατι απλα και αυτοs θα εβαζε το χερι στο βαζο με το μελι που ειναι το χρημα του δυστυχου ελληνικου λαου.Ολο αυτο το σκυλολοι που λεγονται πολιτικοι το μονο που απασχολει το μυαλο τουs ειναι το πωs θα αρπαξει το βιοs τηs Ελλαδαs. Για μενα , η μονη σωτηρια για αυτη την ενδοξη χωρα με τουs αθλιουs και ηλιθιουs κατοικουs ειναι ενα κινημα οπου σε 24 ωρεs θα ειχε συλλαβει ολουs τουs πολιτικουs τηs τελευταιαs τριαντακονταετιαs,θα δημευε τιs περιουσιεs τουs και θα τουs εκτελουσε αμεσα χωριs δικη. Αυτη θα ηταν η απαρχη τηs ελληνικηs αναγεννησηs.Γιατι η Ελλαδα μονο ετσι θα μπορεσει να κινηθει εμπροs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ο Γιωργάκης είναι ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ( βασιλιάς) της παγκόσμιας διακυβέρνησης με έδρα την Ουάσιγκτον...( I have a dream )λέει και ο George ( πρωην Geoffrey) όπως ο Μάρτιν, μιά παγκοσμιοποίηση από τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο! πετάλι και κουπί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το γιγάντιο λέγκο ... εὖγε ἀμίμητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστευω οτι μια μερα των ημερων ολοι οι πολιτικοι που καταντησανε το κρατος μας μπουρδελο θα κρεμαστουνε μερα μεσημερι ανεξαιρετως ΟΛΟΙ και οσοι επιζησουνε θα πανε απο ομαδικο χεσιμο!Εγω ηδη τοχω ριξει στα λαχανικα γιατι κανεις το καλυτερο χεσιμο..Αντι να ειναι γεματες οι πλατειες μας με ολους τους ηρωες της επαναστασεως και των φιλοσοφων ασχολουμαστε με τους αραπαδες και μαλιστα να τους πληρωνουμε κιολας απο πανω.Αει στο διαολο ρε κουφαλες!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.