Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'' (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ...;) ...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'' (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ...;)

Εγκύκλιο για τη συμμετοχή αλλοδαπών που διαμένουν ''νόμιμα'' στη χώρα μας καθώς των ομογενών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στην εγκύκλιο με θέμα «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης» γνωστοποιείται ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου, πώς θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και τι δικαιολογητικά απαιτούνται.
Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β' του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ Α΄49) θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και ''νομίμως'' διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ επισημαίνει ότι «βασική παραδοχή του εν λόγω νομοθετήματος είναι ότι η πολιτική συμμετοχή των ομογενών και ''νομίμως'' διαμενόντων λαθρομεταναστών στις τοπικές εκλογές, αποτελεί την πλέον ενεργητική μορφή ένταξης, καθώς συντελεί καθοριστικά στην άρση των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης».
Σημειώνεται ακόμη ότι «όπως είναι γνωστό, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της νέας δημοτικής περιόδου, εκλογές που σηματοδοτούν μια νέα ιστορική απαρχή για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση της χώρας μας, καθώς με αυτές θα αναδειχθούν οι αρχές των νέων διευρυμένων Δήμων της χώρας που θα προκύψουν δια συνενώσεων κατ' εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης». Το γεγονός ότι οι κρίσιμες αυτές εκλογές θα διεξαχθούν με την για πρώτη φορά συμμετοχή των ''νομίμως'' και μακροχρονίως διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών τρίτων χωρών και ομογενών υπογραμμίζει τον ιστορικό τους χαρακτήρα».
Ενημερώνει επίσης ότι «για την επιτυχή πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, θα ακολουθήσουν και άλλες, συμπληρωματικές εγκύκλιοι που θα εξειδικεύουν ακόμη περισσότερο θέματα και λεπτομέρειες του νόμου και των τεχνικών εφαρμογών υλοποίησης των ρυθμίσεών του, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν σεμινάρια προκειμένου να εκπαιδευτούν κατάλληλα και επαρκώς οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται το αντικείμενο αυτό».
Τέλος, για τα ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (εκλογιμότητα-υποψηφιότητες-κωλύματα και ασυμβίβαστα) θα αποσταλούν οι σχετικές οδηγίες μετά την ψήφιση του θεσμικού πλαισίου του προγράμματος «Καλλικράτης», ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι τυχόν νεότερες σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και στις Περιφέρειες και Δήμους.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
αετός για το stoxos.gr

12 σχόλια

  1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ! ΕΓΩ ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ,
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΣΤΟΧΕ ΚΛΠ-ΟΙ?
    ΛΑΟΣ ΚΑΙ ...ΣΙΑ?

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ? ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ Η ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΤΕΦΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ?
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    Η ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΚΟΜΗ,Η...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σας βρήκα και πάλι.
    Πατρίδα επιτέλους.

    Με αφορμή το σχόλιο του Ανώνυμου 7/5/10 11:14 μμ

    Καμία ψήφος Έλληνα πατριώτη να μην πάει χαμένη. Η αποχή από την κάλπη θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν ρίχνουμε λευκό. Πάει υπέρ του πρώτου κόμματος. Ψηφίστε έξυπνα και με βάση το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

    Ο Ραγκούσης και οι υπόλοιποι προδότες κάνουν την δουλειά τους γιατί πολύ απλά τους το επιτρέψαμε.

    Τρόποι αντίδρασης υπάρχουν. Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν λαθρουποψήφιο.

    Θα ενημερώσουμε τις οικογένειές μας, τους φίλους, τους γνωστούς.

    Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία εξουσία και δεν θα δεχτούμε καμία υπηρεσία από υποψήφιο που δεν έιναι Έλληνας κατά το γέννος, το αίμα, την συνείδηση.

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H συμμετοχή των ΕΛΛΗΝΩΝ ομογενών είναι επιβεβλημένη. Η συμμετοχή των λαθρομεταναστών είναι παράνομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PAIDIA H KYBERNISI AFTI EINAI PARANOMI

    TO SYNTAGMA LEEI GIA ELLINA PROTHYPOURGO
    O JEFFTY DEN EINAI ELLINAS

    PSIFISTIKE APO POLY MIKRO ARITHMO

    TO NOMOSXETHIO GIA THN ELLHNOPOIHSH TON ALLODAPON EINAI PARANOMO KAI ANTETHNIKO

    TO NOMOSXEDIO GIA TA METRA LOITOTITOS EINAI KAI AFTO PARANOMO EPREPE NA EXEI 180 PSIFOUS KAI MONO 174 TO PSIFISAN

    H PARANOMI KAI ANTETHNIKI KYVERNISI TON PRODOTON PREPEI NA PESEI

    OLA TA NOMOSXEDIA POU PSIFISAN STA GRIGORA NA AKYROTHOUN

    GIATI ELLINES DEN TOLMATE?
    EIMASTE KOTES OPOS MAS LEEI TORA OLI H YFILIOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ELLINES SYMFONA ME TO ELLINIKO SYNTAGMA EIMASTE KAI MEIS YPEFTHINOI GIA THN ETHNIKI MAS KATASTROFI.

    TIN STIGMI POU AFINOYTE MIA EGLIMATIKI KYBERNISI
    NA YPARXEI AKOMA KAI NA PSIFIZEI ANTIETHNIKOUS NOMOUS POU STOXO EXOUN TIN AFANISI MAS SAN ETHNOS KAI SAN KRATOS

    TOTE EIMASTE SYNENOXOI KAI MEIS

    MIN RIXNETE LOIPON STOUS ALLOUS TIS EFTHINES SAS.

    DIMOTIKES EKGLOGES?
    EMPODISTE TES NA GINOUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν καταστρέφεται η ισσοροπία του οικο-συστήματος.
    Η ιστορία με τα κουνέλια της Αυστραλίας

    http://en.wikipedia.org/wiki/Rabbits_in_Australia

    Τα κουνέλια εισήχθησαν στην Αυστραλία για πρώτη φορά το1859. Σύντομα έγιναν ένα τεράστιο πρόβλημα, επειδή δεν υπήρχε αρπακτικό ζώο που να τρέφεται με κουνέλια και έτσι να σταματήσει την επέκταση του πληθυσμού τους, τα κουνέλια άρχισαν να αναπαράγωνται σε πολυ γοργό ρυθμό.

    Σύντομα η ισορροπία του οικοσυστήματος καταστράφηκε. Ο μεγάλος πληθυσμός κουνελιών προκάλεσε σοβαρά προβλήματα διάβρωσης του εδάφους, καθώς τρέφονταν με ιθαγενή φυτά. Οταν καταστραφει η επιφάνεια του εδάφους χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να ξανασυσταθεί. Η περιοχή μετατρέπεται σε έρημο. Η επιβίωση είναι αδύνατη.

    Ο πληθυσμός των κουνελιών έφτασετα 600 εκατ. ενώ όλοι οι μέθοδοι όπως δηλητηρίαση, ανάχωση του εδάφους με μπουλντόζες, ανατινάξεις, δηλητηριασμός με αέρια, απέτυχαν να σταματήσουν την εξάπλωση του πληθυσμού τους. Το 1907 εγκατἐστησαν ειδικούς κουνελοφράχτες οι οποίοι επίσης απέτυχαν να σταματήσουν την εξάπλωση του πληθυσμού τους. Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, καθιερώθηκε μια βιολογική μέθοδος για την εξόντωση τους με ειδικά νοσήματα που είχαν στόχο ειδικά το DNA των κουνελιών. Ετσι μπόρεσαν να ελέγξουν την περαιτέρω εξαπλωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 7/5/10 11:21 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Εβραίοι τραπεζίτες της Γουόλ Στρίτ βίασαν την Ελλάδα - Ποιοί είναι;

    Στο παρελθόν έγινε έρευνα από το Κογκρέσο κατόπιν ερώτησης ενός γερουσιαστή για να πληροφορηθούν οι Γερουσιαστές και οι βουλευτές των ΗΠΑ ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της FED, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
    Αποκαλύφθηκε ότι οι ακόλουθες Τράπεζες είναι οι κρυφοί μέτοχοι της FED, καθότι είναι ανώνυμη εταιρεία- ο μέσος αμερικάνος πολίτης έχει την ψευδαίσθηση ότι η FED είναι κρατική:

    Bankers Trust

    Bank of New York

    Chase Manhattan Bank

    Chemical Bank

    Citibank

    European Amer. Bk & Trust

    J.Henry Schroder Bank

    Manufacturers Hanover Trust

    Morgan Guaranty

    National Bank of North America

    Ποια είναι τα αφεντικά αυτών των Τραπεζών; Ακολουθεί ένας κατάλογος που διέρρευσε:

    1. Rothschilds of London

    2. Lazar Brothers of Paris

    3. Israel Moses Seif of Italy

    4. Warburg Bros of Hamburg

    5. Lehman Brothers of New York

    6. Kuhn Loeb of New York

    7. Chase Manhattan of New York(Morgan)

    8. Goldman Sachs of New York

    Όλοι οι παραπάνω είναι Εβραίοι. Οι ίδιες οικογένειες είναι αυτοί που διέλυσαν την ελληνική οικονομία σε συνεργασία βέβαια με τους πολιτικούς που βρίσκοταν στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα.

    Πρέπει να τιμωρηθούν πρώτα απ' όλα όλοι αυτοί που έκλεισαν τις θανατηφόρες για την ελληνική οικονομία συμφωνίες με τους Εβραίους τραπεζίτες της Γουόλ Στρίτ.

    Το χρέος στις πλάτες των πολιτών και το κέρδος στις τσέπες των τραπεζιτών.

    antipliroforisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι τα τέλη του 2013, δημιουργώντας μια χώρα η οποία θα καλύπτει όλες τις περιοχές όπου ζουν Αλβανοί". Τα παραπάνω είναι η βάση μιας πλατφόρμας που καταρτίστηκε από τον Koço Danay, πρώην σύμβουλο της αλβανικής κυβέρνησης και δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα του Μαυροβουνίου Vijesti, όπως αναφέρει η σερβική εφημερίδα Politika. Ο Danay αναφέρει ότι το νέο αλβανικό κράτος θα καλύπτει εδάφη γειτονικών χωρών, πράγμα το οποίο δεν θα συμβεί με αιματοχυσία Αλβανών. Σύμφωνα με τον πρώην Αλβανό σύμβουλο "είναι φυσικό η Μεγάλη Αλβανία να περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο, μέρος της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της πΓΔΜ και της Ελλάδας, όπου διαβιώνουν πολλές αλβανικές κοινότητες". Όπως σημειώνει στο 200 σελίδων πόνημά του, ο Danay, οι εκπρόσωποι των Αλβανών στις γειτονικές χώρες πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου σε ενδεχόμενη ψηφοφορία αν επιθυμούν να είναι μέρος του νέου κράτους. Αναφέρεται επίσης, ότι η στρατηγική διαμόρφωσης ενός νέου κράτους θα γίνει με βάση το διάλογο με όλους, χωρίς προκαταλήψεις και προηγούμενες αποφάσεις. Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Koço Danay είναι ορθόδοξος χριστιανός και κατάγεται από το νότιο τμήμα της Αλβανίας και εργάστηκε δύο χρόνια στην αλβανική κυβέρνηση, ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Fatos Nano και Panteli Maiko, υπήρξε, μάλιστα, και σύμβουλος του, νυν, υπουργού Εξωτερικών Ilir Meta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κυβέρνηση είναι παράνομη και εχρική προς την Ελλάδα και τους Έλληνες. Επομένως είναι νόμιμο κάθε μέσον για την ανατροπή της ή την τιμωρία αυτών που βγάζουν τέτοιους νόμους. Ελλάς ξύπνα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αντε σας ευχομαι ολοψυχα εκει στο αιγαλεω και στο περιστερι που ειστε και πολυ ''αντιφα'' ατομα να εκλεξετε το πρωτο μεμετη δημαρχο να δειτε τι ωραιο που ειναι το ισλαμικο δικαιο κατακαθια παρακρατικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.