Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΑΠΟΙΟΙ ''ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ'' ΤΗ ΣΦΑΓΗ 58.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ - ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ! Σωρεία σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο ...

ΚΑΠΟΙΟΙ ''ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ'' ΤΗ ΣΦΑΓΗ 58.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ - ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!

Σωρεία σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά. Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Πατρίδα", υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς! Η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: “ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ” καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. Έξι ημέρες, πάντως, πριν γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται, ως που θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση και αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.
Για την Ιστορία (όχι αυτή που διδάσκεται στα σχολεία πάντως), ο αφανισμός των κατοίκων της Χίου συγκλόνισε όχι μόνο τον Ελληνισμό , αλλά και όλη την Ευρώπη. Οι εφημερίδες έγραφαν άρθρα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για τη μεγάλη σφαγή. Βιβλία κυκλοφορούσαν στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και οι φιλέλληνες προσπαθούσαν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για να βοηθήσουν τα θύματα. Από τη μεγάλη σφαγή της Χίου εμπνεύστηκε και ο Βίκτωρ Ουγκώ το ποίημά του "Το Ελληνόπαιδο".

Πηγή:Strategy-Geopolitics
Αετός για το stoxos.gr

8 σχόλια

  1. EIXE 58000 KATOIKOUS H XIO TOTES;MHN GINOMASTE EVREOI ME TOUS ARITMOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό είναι ότι αείποτε δείχνου-
    με τέτοια ενδοτικότητα και δουλοπρέ
    πεια, ώστε, όταν θα χρειαστεί να γί
    νει ΚΑΤΙ, θα βρεθούμε προ πολλών εκ
    πλήξεων!! Δεν έχει και τόση σημασία
    ο αριθμός των σφαγιασθέντων, όσο το
    ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ τους έσφαξαν!! Μή-
    πως νομίζουν οι όποιοι υποστηρικτές
    της προσέγγισης με την Τουρκία ότι θα αλλάξουν αυτοί στο ελάχιστο; Μό-
    λις τους δοθεί η ευκαιρία ΠΑΛΙ θα σφάξουν, θύσουν και απολέσουν με με
    γάλη ευχαρίστηση τους "προαιώνιους"
    εχθρούς τους, τους άπιστους ραγιά-
    δες, όπως το έκαναν στην Κύπρο και μάλιστα "εν ψυχρώ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ολους σαν αυτον τα σχολια περιττευουν.Αυτο το καθικι θα επρεπε να ηταν εβδομηντα χρονια πριν καπου αλλου για να τον αναλαβουν αυτοι που επρεπε,γαμω τα γλεντια!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eytyxos o Ay8entikos Pinakas yparxei akoma ston Loubro,kai 8a yparxei gia PANTA,giati oi Galloi den einai KOTES san kapioi alloi Arxhgoi Kraton.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίχα τη τύχη και τη τιμή να είμαι στράτιωτης(μετά Λοχίας) στη ΧΙΟ και να παρελάσω στην Εθνική μας εορτή και στην Απελευθέρωση της Χίου.

    Είναι ντροπή να κατεβάζουμε ένα πίνακα που αν μη τι άλλο δείχνει την αλήθεια !!

    Η ιστορία γράφει.. και δεν σβήνει με κανένα κατέβασμα πίνακα η σημαίας!

    Πρέπει να ξεριζώσουν τη ψύχη μας για να μας βγάλουν κάθε τι Ελληνικό και αυτό είναι το μοναδικό που δεν μπορούν να κάνουν !!

    Η Χίος και τα χώματα της είναι κόκκινα,όχι φυσικά απο τους Τούρκους αλλά απο το Ελληνικό αίμα που είναι κάτω απο κάθε πετρα στο νησί.

    Η Ελλάδα δεν σβήνει με αυτό το τρόπο....να το ξέρουν μερικοί,μερικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ.
    ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

    ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Eλλάδα δεν θα σβησει ποτέ .
    Και αν πιστευουν οτι βγαζοντας το αντιγραφο απο το Βυζαντινο μουσειο θα ξεχαστουν τα γεγονοτα ειναι πολυ γελασμενοι .
    Προσφατα μιλουσα με εναν Τουρκο και μου ανεφερε πως δεν εκδιωχθηκε ποτε κανενας Ελληνας απο ην Τουρκια απλα αισθαθηκαμε τοτε "τουριστες" και γυρισαμε στον τοπο μας .
    Λετε να θυμομουνα τον πινακα εκεινη την στιγμη? Οχι .Απλα θυμηθηκα την ιστορια .Ο παππους μου σωθηκε απο θαυμα τοτε. Η ιστορια γραφεται και ζωγραφιζεται και χαραζεται και βασει αυτης πολλες φορες πορευεσαι .Για να εισαι ενημερος , να εχεις λογο. Να μην σε κοροϊδευει ο καθε βαρβαρος/ ξενος .

    Τιμη και δοξα σε οσους αφιερωσαν την ζωη τους για το εθνος μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάθετε πρώτα τι έγινε και μετά παραληρείτε!
    Το Μετζιντιέ Τζαμί στη Χίο, φιλοξενούσε μέχρι πρίν απο λίγα χρόνια ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο αντίγραφο και μερικά ΑΡΧΑΙΑ εκθέματα, ριγμένα στο...πάτωμα. Εδω και τρία χρόνια το τζαμί επισκευάζεται για να γίνει Βυζαντινό μουσείο. Ότι υπήρχε μέσα λοιπόν έπρεπε να μεταφερθεί. Ο συγκεκριμένος πίνακας εκτέθηκε σε άλλο τζαμί της πόλης. Δυστυχώς εδω και δύο χρόνια, η εμμονή του ελληνικού κράτους να ξοδεύει τον κρατικό προϋπολογισμό σε ανοησίες (π.χ αγορά στρατιωτικού υλικού), στέρησε τα απαραίτητα κονδύλια απο τον πολιτισμό. Η αρχαιολογία λοιπόν αναγκάστηκε να μετατρέψει τον νέο χώρο έκθεσης του πίνακα σε...αποθήκη προκειμένου να σώσει άλλα σημαντικά ευρήματα και με το δεδομένο οτι χρήματα για νοίκιασμα νέων αποθηκών δεν υπήρχαν. Αυτή τη στιγμή, πολύ σπουδαίοι χώροι, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, του νησιού έχουν μετατραπεί σε αποθήκες και δεν είναι επισκέψιμοι.
    Εν τω μεταξύ το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ μουσείο τελείωσε αλλά η επιστροφή του πίνακα εκεί δεν προβλέπεται μιας και δεν πρόκειται για βυζαντινό έκθεμα.
    Πρίν σας πιάσει λοιπόν το εθνικιστικό σας παραλήρημα σκεφθήτε οτι ακριβώς αυτό το παραλήρημα είναι που οδηγεί τις κυβερνήσεις να κόβουν λεφτά απο τον πολιτισμό και να τα κατευθύνουν σε πράγματα ανόητα (π.χ στρατιωτικοθρησκευτικές παράτες και άλλες χαμηλοτάτου επιπέδου κιτσαρίες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.