Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ‘’ ΠΗΓΑΔΕΣ

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ- ΜΠΟΥΛΚΕΣ- ΧΕΙΜΑΡΡΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ (ΜΕΡΟΣ 1ο) Μια ακόμα μαύρη επέτειος, από τις πολλές που φρόντισαν να ‘αποκτήσουμε’ οι κομμου...

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ- ΜΠΟΥΛΚΕΣ- ΧΕΙΜΑΡΡΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ (ΜΕΡΟΣ 1ο)
Μια ακόμα μαύρη επέτειος, από τις πολλές που φρόντισαν να ‘αποκτήσουμε’ οι κομμουνιστοσυμμορίτες της εποχής 1944 – 1949, είναι και η επίθεση στον Μελιγαλά (13 – 16 Σεπτεμβρίου 1944) των αιμοδιψών ορδών του Θανάση Κλάρα, όπως ήταν, ως γνωστόν, το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη. Το ιστορικό της μάχης είναι γνωστό και θα αναφερθούμε σε αυτό περιληπτικά.
Δεν είχαν φύγει καλά-καλά οι Γερμανοί από την Ελλάδα όταν οι ξενοκίνητοι Κ.Σ/τες άρχισαν μια αιφνιδιαστική και απρόκλητη επίθεση κατά των εθνικών δυνάμεων, ξεκινώντας από την Καλαμάτα, τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου. Οι πατριώτες μαχητές, έχοντας μαζί τους και άμαχο πληθυσμό, που τους ακολουθεί για να γλυτώσει, καταφεύγουν στον Μελιγαλά (30 χλμ ΒΔ της Καλαμάτας). Αλλά και εκεί τους ακολουθούν οι ορδές του Αρη Βελουχιώτη, και μεταξύ αυτών και ο ‘χαμογελαστός άνθρωπος με το γαρύφαλλο’ Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος ήταν τότε καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο (όντας γεννημένος στην Αμαλιάδα) και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ ( ο ίδιος έκανε κουμάντο στα πολυβόλα του Προφήτη Ηλία, λόφου του Μελιγαλά, με ομόνυμο εκκλησάκι). Ακολουθεί πολιορκία και γενναία μάχη των υπερασπιστών της πόλης, αλλά, δυστυχώς οι Κ.Σ./τες υπερισχύουν, κατόπιν προδοσίας, και μπαίνουν στον Μελιγαλά στις 15 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη τους δουλειά ήταν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία και να βάλουν στην θέση της ένα κόκκινο πανί. Αμέσως μετά ακολούθησαν σφαγές, βιασμοί, συλλήψεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια. Την επόμενη, όσους είχαν απομείνει ζωντανοί, τους πήγαν 2 χλμ έξω από τον Μελιγαλά, στην περιοχή Μπεζεστένι (υπαίθρια αγορά), όπου βρισκόταν και η περίφημη δεξαμενή, γνωστή ως Πηγάδα, οι διαστάσεις της οποίας ήταν τότε 10 μέτρα πλάτος και 45 με 50 μέτρα βάθος. Εκεί βασανίζονται και πετιώνται ημιθανείς μέσα στην Πηγάδα 2.500 άτομα.
Μετά τρεις μήνες ο Ερυθρός Σταυρός έβγαλε 708 πτώματα, μη αναγνωρίσιμα. Μην μπορώντας να βγάλουν άλλα, έρριξαν χημικά μέσα και μετά έκλεισαν την Πηγάδα, την έχτισαν και της έδωσαν την σημερινή της μορφή. (συνεχίζεται)
ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ

5 σχόλια

  1. Αλλη μια μαυρη σελιδα απο την κοκκινη ιστορια των συμμοριτων του κομμουνισμου στην Ελλαδα.
    Μονο που η αφελεστατη,προσκυνημενη δεξια φροντισε να μεινει κρυφη κι ατιμωρητη μοιραζοντας γενναιοδωρα συγχωροχαρτια στους εγκληματιες αριστερους νομιζοντας πως ετσι θα τους εκανε ν'αποκηρυξουν τις θεσεις τους.
    Οι κομμουνιστες ομως λειτουργουν οπως οι Αλβανοι,εκλαμβανουν την γενναιοδωρια ως αδυναμια και δεν σεβοντε ποτε εναν εχθρο που ειναι ετοιμος να τους αμνηστευσει χωρις ουσιαστικα ανταλλαγματα και εγγυησεις.
    Γιαυτο ακομα και σημερα το επισημο ΚΚΕ δεν μετανοει κι δεν απολογειτε για τα εγκληματα του,αντιθετως μαλιστα συνεχιζει να προκαλει και να δηλωνει πως ο αγωνας του για την καταστροφη της Ελλαδος συνεχιζετε.
    Την επομενη φορα ομως οι Ελληνες Εθνικιστες που θα βρουν οι προδοτες αριστεροι απεναντι τους δεν θα κανουν τα λαθη του παρελθοντος.
    Τερμα οι διακοπες στα ξερονησια,μονο τσεκουρι και κρεμαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ (ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ) ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΊΝΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΝΤΑΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΠΟΡΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ή ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ, ΑΣΠΙΛΟΥ, ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ (ΟΧΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ) ΟΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΚΑΠΤΑΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΟ". ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΥΜΟΡΙΤΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΥ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΛΟΓΩ ΘΕΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΤΟ 1949 ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ (ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ). ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ ΩΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ (ΚΑΚΩΣ ΠΡΑΤΤΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ 1980 ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΔΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΤΕΡΑΣ).
    ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΚΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΞΙΖΑΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα εγκλήματα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ(ΚΚΕ) επισκεφθήτε την πατριωτική σελίδα

    http://comitoreal.blogspot.com/

    με ιστορικά τεκμηριωμένα στοιχεία για τα εγκλήματα των κομμουνιστών στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς κάνεις στόχε και τα θυμάσαι! Πρώτα, για να διδασκόμαστε, ώστε να μην ξανασυμβούν και έπειτα, για να μνημονεύονται οι πεσόντες υπέρ πίστε- ως και πατρίδος, ων η μνήμη ΕΙΗ ΑΙΩΝΙ-Α. Πάντως απ' όσα έχω ακούσει και δια-βάσει ΑΠΟΛΥΤΑ οι υπεύθυνοι για το αδε-λφοκτόνο αιματοκύλισμα είναι οι κομ- μουνιστές! Εξ ου και πολεμήθηκαν από όλο το υπόλοιπο πολιτικό και ιδεολογι-κό φάσμα της εποχής κι όχι μόνο από την τότε δεξιά. Και κάτι ακόμη,επειδή είδα κάποιο σχόλιο για το Μπελογιάν- νη, νομίζω ότι πολλές φορές ΜΟΝΟΙ τους αλληλοκαρφώνονταν θέλοντας να εξοντώσουν, όσους ξέφευγαν από την κοινή γραμμή (πλήρη υποδούλωση στη Μόσχα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.