Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΑΖΕΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ... ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟY ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ... ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ...

ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟY ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
...
ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ...
...

...
ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ...


...
ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ... ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΕΝ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ, ΤΗΣ ΠΕΟΦ, ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΑΛΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
...

5 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!ΜΑΚΑΡΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν 2.500 χρονια οταν ενας Περσης αξιωματουχος ακουσε να λενε οτι οι Ελληνες δεν πολεμανε για χρυσο και αξιωματα αλλα μονο για το ιερο δικαιωμα της Ελευθεριας αναφωνησε απελπισμενος:"αλλοιμονο Μαρδωνιε με ποιους μας εφερες να πολεμησουμε,ειμαστε χαμενοι".
    Οταν βλεπεις τα νειατα του Ελληνισμου να στεκουν μονο με τα λαβαρα της φυλης μας απεναντι απο τον πανοπλο κατοχικο στρατο της Τουρκιας,πως μπορεις να μην αισθανεσαι δεος και συγκινηση,πως μπορεις να μην εισαι αισιοδοξος πως κατι εχει αλλαξει,πως κατι μεγαλο θα ξημερωσει πολυ συντομα για την Κυπρο μας και για ολον τον Ελληνισμο.
    Οποιος αγωνιζετε για την λευτερια του τοπου του εχει ολα τα δικαια του συμπαντος μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια από τις αρτιότερες και πιο αναλυτικές ιστορικές παράθεσεις των γεγονότων του έπους της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974 είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

    http://www.agnooumenoi74.gr/

    Παρατίθενται έργα ειδικών ερευνητών, πολιτικών, στρατιωτικών και, κυρίως, μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντα την Τουρκική εισβολή και κατοχή. Πολλά από τα ντοκουμέντα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

    Μελετήστε, στηρίξτε και διαδώστε την εξαίρετη αυτή εργασία μιας ανιδιοτελούς ομάδος συγγενών Ελλαδιτών αγνοουμένων αγωνιστών στην Κύπρο από το καλοκαίρι του '74.

    Τιμή και Δόξα στους Ήρωες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμος, 22/7/09 7:53 μμ

    Στα περσικά στρατεύματα προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό η θυσία των Λακεδαιμονίων και Θεσπιέων στις Θερμοπύλες, και όταν βαδίζοντας προς νότον πληροφορήθηκαν την τέλεση της Ολυμπιάδος από τους Έλληνες και επιπλέον οτι το έπαθλο ήταν απλά ένα στεφάνι ελιάς, τότε ανέκραξε ο Τριτανταίχμης, υιός του ευυπόληπτου Πέρση πολέμαρχου Αρτάβανου, όπως μας πληροφορεί ο Ηρόδοτος (Ιστορίαι, VIII:26): "Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους ἐπ' ἄνδρας ἤγαγες μαχησομένους ἠμέας, οἱ οὐ περί χρημάτων τόν ἀγώνα ποιεῦνται ἀλλά περί ἀρετῆς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τό σπίτι ποῦ μεγάλωσα,
    κι ἄς τό πατοῦν οἱ ξένοι,
    στοιχειό 'ναι, καί μέ προσκαλεῖ,
    ψυχή, καί μέ προσμένει.
    Τό σπίτι, ἄς τοῦ νοθέψανε
    τό σχῆμα καί τό χρῶμα
    καί ἀνόθευτο, καί ἀχάλαστο,
    καί μέ προσμένει ἀκόμα!
    (Κωστής Παλαμᾶς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.